Search Unity

''You must install the Unity Hub to sign in and use Unity services.'' But I already did it

Discussion in 'Unity Hub' started by tomate42, Apr 19, 2020.

  1. tomate42

    tomate42

    Joined:
    Apr 19, 2020
    Posts:
    1
    So, I am trying to download the Standard Assets from Assets Store and the message in the title pops up in a window with the options ''Install" and "Later". However, I have Unity Hub installed. How do I fix this?
     
    jo_in_march and egg12142 like this.
  2. afoutsjr

    afoutsjr

    Joined:
    Aug 15, 2012
    Posts:
    7
    I am also having this issue!
     
    jo_in_march likes this.
  3. nerdax

    nerdax

    Joined:
    Dec 27, 2018
    Posts:
    2
    Me too. Very frustrating.
     
    jo_in_march likes this.
  4. safaGH

    safaGH

    Unity Technologies

    Joined:
    Mar 12, 2019
    Posts:
    224
    Hello guys ! So, for these specific cases, are you on an editor that you opened through the hub or opened separately from the hub ? Try launching the hub app and then retry downloading your required assets. Maybe this way the editor will detect the hub process running (The reason may be that you installed the hub but never run it, so the firewall is blocking it)
     
  5. hippogames

    hippogames

    Joined:
    Feb 5, 2015
    Posts:
    232
    Hello! The same here. I run Unity from Unity Hub. upload_2020-10-13_19-1-10.png
     
  6. cachetgames

    cachetgames

    Joined:
    Oct 18, 2019
    Posts:
    15
    I had the same problem. Fix was to force quit Unity Hub (it wouldn't quit otherwise), and restart it. (When it came up, it didn't require another login). Then when I launched my project from Unity Hub, the editor was logged in and everything seemed fine.
     
  7. Doobyman168

    Doobyman168

    Joined:
    Feb 21, 2014
    Posts:
    14
    pigeonmeat and mewster1 like this.
  8. alsiflli

    alsiflli

    Joined:
    Sep 6, 2020
    Posts:
    1
    This worked for me:
    1) in Unity Hub, open the Asset Store from Window -> Asset Store
    2) within the Asset Store tab, click on the "Account" icon (pegman) then on "Create a Unity Account" (clicking on "Sign In" opened a popup for me as well saying "You must install the Unity Hub to sign in and use Unity services")
    3) on the page that opens up, instead of creating an account, search for a link "Already Registered" (or something like that), click that and login
    Then Unity Hub recognised the login and I was able to use My Assets.
    I hope that helps.
     
  9. jairreal

    jairreal

    Joined:
    Sep 7, 2020
    Posts:
    6
    This does work for the asset store, so thank you!

    However, the main issue doesn't get solved this way. I don't understand what's going on.
     
  10. unity_wEXTX9xOC0HWGw

    unity_wEXTX9xOC0HWGw

    Joined:
    Sep 27, 2020
    Posts:
    1
    Dude you are genius, it works for me
     
  11. awsapps

    awsapps

    Joined:
    Jun 15, 2021
    Posts:
    74
    Not working for me in Linux 20.04.
    The Asset store has been moved to the web, so the login doesn't appear :(

    Any other idea?

    upload_2021-6-17_13-44-58.png
     
  12. Gekigengar

    Gekigengar

    Joined:
    Jan 20, 2013
    Posts:
    738
    I am having the same issue, need help.

    I am not able to access a lot of feature because of this. :confused:
     
  13. awsapps

    awsapps

    Joined:
    Jun 15, 2021
    Posts:
    74
    First go to the Asset store (https://assetstore.unity.com/) and download the assets you want.
    After that, in Unity Editor, go to Window -> Package Manager. There you will find all your downloaded assets ;)
     
  14. pigeonmeat

    pigeonmeat

    Joined:
    Feb 12, 2014
    Posts:
    4
    same problim here :mad:
    1234.JPG
     
  15. pigeonmeat

    pigeonmeat

    Joined:
    Feb 12, 2014
    Posts:
    4
    JMDigital likes this.
  16. Peter_Apogee

    Peter_Apogee

    Joined:
    Mar 26, 2018
    Posts:
    4
    Have you tried switching off and on your computer? I did. It solved this problem. :)
     
  17. JMDigital

    JMDigital

    Joined:
    Mar 28, 2022
    Posts:
    2
    This is what worked for me, thank you! :D

    Windows 11 x64 | MS Edge | Was using latest version of Unity Hub, which the Hub allows me to sign in, but it didn't carry across to the editor.

    Now with downgraded Hub, the sign in carries over properly, and I can access my assets again.
     
  18. alpsoy

    alpsoy

    Joined:
    Aug 13, 2015
    Posts:
    6
    This happened to me when Unity Hub was signed out somehow. Even though I signed back in, Unity Editor was still signed out and I was getting this warning (obviously Hub was installed).

    I quitted and re-opened Unity Editor several times, didn't work. But it worked when I quitted and re-opened both Hub and Editor. Editor was signed in automatically when it was launched.
     
    judesidloski likes this.
  19. Nyan_Cat123

    Nyan_Cat123

    Joined:
    Sep 7, 2020
    Posts:
    8
    This issue was happening to me and when I connected my project (by pressing the "not connected" label next to the project name in the unity hub) to the cloud, it seemed to sign me in and fix the issue. Hope this helps someone.
     
  20. Kouznetsov

    Kouznetsov

    Joined:
    Aug 25, 2014
    Posts:
    9
    Had the same issue, solved by killing all Unity related processes (mac m1).
     
    OttoOliveira_Unity likes this.
  21. OttoOliveira_Unity

    OttoOliveira_Unity

    Unity Technologies

    Joined:
    Sep 6, 2022
    Posts:
    5
    In my case, I changed my Unity ID password and restarting the Hub app solved the issue.