Search Unity

  1. Welcome to the Unity Forums! Please take the time to read our Code of Conduct to familiarize yourself with the forum rules and how to post constructively.
  2. We are updating our Terms of Service for all Unity subscription plans, effective October 13, 2022, to create a more streamlined, user-friendly set of terms. Please review them here: unity.com/legal/terms-of-service.
    Dismiss Notice
  3. Have a look at our Games Focus blog post series which will show what Unity is doing for all game developers – now, next year, and in the future.
    Dismiss Notice
  4. Join us on Thursday, September 29, for a day with Unity's SRP teams here on the forum or on Reddit, and discuss topics around URP, HDRP, and the Scriptable Render Pipeline in general.
    Dismiss Notice

What's WatermarkRender in Profiler?

Discussion in 'Scripting' started by tinyant, Sep 17, 2019.

  1. tinyant

    tinyant

    Joined:
    Aug 28, 2015
    Posts:
    117
    test.png

    Anyone knows What's WatermarkRender in Profiler means?
    I have no Such WatermarkRender things in project.

    Thanks.
     
  2. MartinTilo

    MartinTilo

    Unity Technologies

    Joined:
    Aug 16, 2017
    Posts:
    1,852
    Hi,
    That sample marks the time it took to render the watermark in the low right hand corner, e.g. marking the build as "Development build".
     
    Peter77 likes this.
  3. tinyant

    tinyant

    Joined:
    Aug 28, 2015
    Posts:
    117
    Thanks:)
     
  4. bobbaluba

    bobbaluba

    Joined:
    Feb 27, 2013
    Posts:
    81
    Can it be disabled without removing profiling support? It's taking ~4ms GPU time and messes up my data:
    upload_2021-1-26_18-27-7.png
     
  5. MartinTilo

    MartinTilo

    Unity Technologies

    Joined:
    Aug 16, 2017
    Posts:
    1,852
    No but 4ms is excessive. Could you please file a bug report on this? We'd need to investigate that and get some of the specifics of your setup; Part of the bug reporting tool will give us those but please mention anything further you think can help us narrow this down.
     
    mopthrow likes this.
  6. bobbaluba

    bobbaluba

    Joined:
    Feb 27, 2013
    Posts:
    81
    Hi, @MartinTilo, thanks for reaching out :) Reported it through the bug reporter.

    Most of this is already in the report, but might help whoever search for this later:

    - It happens on my laptop, which is an XPS 13 with 16 GB memory and an i7 6560U (Intel Iris 540).
    - Doesn't happen on my dev machine which has an nvidia 970 gtx and is otherwise quite beefy.
    - It seems to go away if I add a UI canvas to the scene, but not sure if that just masks the underlying cost of rendering unnecessary UI?
    - I'm using URP and Unity 2019.4.6
    - I only tested on windows 64

    Let me know if there's anything more I can add.
     
    MartinTilo likes this.
unityunity