Search Unity

  1. Unity 6 Preview is now available. To find out what's new, have a look at our Unity 6 Preview blog post.
    Dismiss Notice
  2. Unity is excited to announce that we will be collaborating with TheXPlace for a summer game jam from June 13 - June 19. Learn more.
    Dismiss Notice
  3. Dismiss Notice

Question What the hell. I just got my "License revoked"???

Discussion in 'Editor & General Support' started by Starbox, Mar 18, 2024.

  1. Starbox

    Starbox

    Joined:
    Sep 17, 2014
    Posts:
    472
    Hello.

    This is urgent!

    My Unity Personal license just got revoked.
    I got a popup in the editor saying this:

    2024UnityLicenseRevoked.png

    I am not going to close the editor or the hub.
    I'm checking my emails and spam sections just in case but I haven't gotten any message yet.

    Any idea what I should do now?
     
  2. mgear

    mgear

    Joined:
    Aug 3, 2010
    Posts:
    9,546
    and i guess you are not using it from work pc, work email or some large company/office network connection?
    they have quite aggressive tracking for that, so might be false positive..

    probably have to submit support request/ticket,
    try posting that on unity discord also (once you have the ticket #) and put the number in this thread also..
     
  3. bugfinders

    bugfinders

    Joined:
    Jul 5, 2018
    Posts:
    2,174
    no chances you did something with seats in your oganisation - i think i managed to do something similar once
     
  4. spiney199

    spiney199

    Joined:
    Feb 11, 2021
    Posts:
    8,399
    I just got this on the Unity Hub as well, though looking at my account, personal license is still there.

    I think this was a server hiccup. Can still use Unity fine.
     
  5. Starbox

    Starbox

    Joined:
    Sep 17, 2014
    Posts:
    472
    It's on Mac.
    With the recent policy changes I think had to confirm the Personal seat something like two weeks ago IIRC but I can't even remember it, it's was such a nothing burger that now I'm even having doubts anything happened.
    I have in fact gotten no message from Unity at all within all that time and I keep combing the mailbox.
    I hope it's a mistake. I can't even understand how companies are not even held accountable, when one's business entirely depends on it and they can kick you out just like that without further notice and never providing any explanation.
     
  6. spiney199

    spiney199

    Joined:
    Feb 11, 2021
    Posts:
    8,399
    Just log into your Unity account through your browser and check your license is still in place. Hell, I can even see my license through the Unity hub.

    Again, seems to be a server hiccup. No need to freak out.
     
  7. Starbox

    Starbox

    Joined:
    Sep 17, 2014
    Posts:
    472
    The message appears as a top banner in the Hub too.

    2024UnityHubLicenseRevokedBanner.png <- click here (picture)
     
  8. spiney199

    spiney199

    Joined:
    Feb 11, 2021
    Posts:
    8,399
    Yes, I got that too.

    And again, my license was fine.
     
  9. gabrimo

    gabrimo

    Joined:
    May 2, 2015
    Posts:
    92
    This just happened with me too and I can't activate it!
    I'm using Unity HUB 3.7.0 on Windows 10.
    Just opened a ticket with the support...

    EDIT:
    Restarted my system as a last attempt and it worked!

    Go figure...
     

    Attached Files:

    Last edited: Mar 18, 2024
  10. IndigoGorki

    IndigoGorki

    Joined:
    Mar 2, 2018
    Posts:
    39
    I Have same issue on Windows 10.
    Unity Hub 3.7.0

    Whatever I do nothing works, I can't activate license.

    UnityError.png ConfrimNothingWork.png HubIssue.png
     
  11. nopogo

    nopogo

    Joined:
    Sep 9, 2012
    Posts:
    25
    happened with me, restarted the unityhub which gives me a critical error. even after deleting the appdata roaming folder and reinstalling it. I installed the unityhub beta which boots but has no active license and when I try to activate a new personal license it cant connect to the server. I have no firewall or vpn or anything custom running...
     
    MauroRobert likes this.
  12. gabrimo

    gabrimo

    Joined:
    May 2, 2015
    Posts:
    92
    IndigoGorki likes this.
  13. IndigoGorki

    IndigoGorki

    Joined:
    Mar 2, 2018
    Posts:
    39
    LOL
    That works...

    download.jpeg

    I tried everything except that BASIC thing.
    Thanks!
     
  14. joeyiglesias83

    joeyiglesias83

    Joined:
    Nov 25, 2023
    Posts:
    7
    A simple restart didn't work for me. I tried this multiple times. I had to uninstall, shut down, restart, and then reinstall Hub and Unity.
     
  15. IndigoGorki

    IndigoGorki

    Joined:
    Mar 2, 2018
    Posts:
    39
    Perhaps that's why "restart only" helped me, because before that, I reinstalled the hub and deleted the C:\ProgramData\Unity folder. If I hadn't done that, a simple restart probably wouldn't have helped me
    Well... whoever is reading this and having a problem should try these things.
     
    gabrimo likes this.
  16. unity_mFFWvLsN4XzBDg

    unity_mFFWvLsN4XzBDg

    Joined:
    Aug 30, 2018
    Posts:
    2
    upload_2024-3-18_15-35-46.png
    I had the error "the hub has encountered a critical error" when starting the program. I was able to fix it by completely uninstalling Unity and Unity Hub, but now when I start the Hub, I still get a notification that I need to activate my license. Has anyone been able to fix this? I tried rebooting the pc, it didn't help.
     
  17. IndigoGorki

    IndigoGorki

    Joined:
    Mar 2, 2018
    Posts:
    39
    Did you delete everything, also local data of Unity Hub?
    Like in this video >
     
  18. unity_mFFWvLsN4XzBDg

    unity_mFFWvLsN4XzBDg

    Joined:
    Aug 30, 2018
    Posts:
    2
    I just restarted Unity Hub a few times and everything started working, thanks
     
    IndigoGorki likes this.
  19. AcidArrow

    AcidArrow

    Joined:
    May 20, 2010
    Posts:
    11,988
    I just got it too.

    upload_2024-3-18_16-1-26.png upload_2024-3-18_16-1-26.png
     
  20. UnityJuju

    UnityJuju

    Unity Technologies

    Joined:
    Jun 15, 2021
    Posts:
    222
    Hi folks,
    This issue is now fixed! Could you please refresh the Hub and see if it works now?
    Please try signing out of your Unity ID account in the Hub, quitting and restarting the Hub, and signing back into your Unity ID account again.
     
    IndigoGorki likes this.
  21. stigmamax

    stigmamax

    Joined:
    Jun 30, 2014
    Posts:
    322
    I deleted the temporary files (%tmp%) and rebooted. A simple restart was not enough.
    Now it's back.
     
  22. UnityJuju

    UnityJuju

    Unity Technologies

    Joined:
    Jun 15, 2021
    Posts:
    222
    Hm, have tried sign out and back into your account? Sometimes the Unity ID expires and you have to log in again to make it work.

    I'm adding the incident here so you can see it got resolved:
    https://status.unity.com/incidents/191320
     
  23. Starbox

    Starbox

    Joined:
    Sep 17, 2014
    Posts:
    472
    It's still blocked on Mac. Any idea about what I should delete regarding the Hub's files such as a temp equivalent folder, cache, anything?
    What could I eventually safely delete at "/Users/.../Library/Application Support/UnityHub" or at "/Users/.../Library/Caches/com.unity3d.unityhub.ShipIt"?

    I logged off, rebooted, still not having the license back.

    In my Organization's section, I have a Unity Teams Basic with three seats, one assigned.
    I have no message that tells me something is deactivated or revoked. That's only on my end of the setup.
     
    Last edited: Mar 18, 2024
  24. Starbox

    Starbox

    Joined:
    Sep 17, 2014
    Posts:
    472
    I just uninstalled the Hub and installed an older version (3.4.1).
    Still locked.
     
  25. Starbox

    Starbox

    Joined:
    Sep 17, 2014
    Posts:
    472
    The problem seems to have been solved within the last hour.
    The message is gone and I can launch the editor again. Thanks.
     
    UnityJuju likes this.
  26. docsavage

    docsavage

    Joined:
    Jun 20, 2014
    Posts:
    1,021
    I've had a problem that may be related.

    Since the last hub update my firewall has been complaining saying the server connections used by the unity package manager and licensing may have been compromised. I've reinstalled etc etc the unuty hub and different editor versions.

    The firewall and system security software is exactly the same as have worked fine previously as I reinstalled the pc os via an image before adding unity.

    This might suggest the unity hub has been compromised.

    It might be worth checking your system has not been compromised.
     
  27. stigmamax

    stigmamax

    Joined:
    Jun 30, 2014
    Posts:
    322
    deletes temporary files and restarts the PC. It worked for me
     
  28. AcidArrow

    AcidArrow

    Joined:
    May 20, 2010
    Posts:
    11,988
    Restarting the laptop also fixed it for me, not sure if it was the actual restart that fixed it, or if the restart just coincided with the time the issue was fixed.
     
  29. Deleted User

    Deleted User

    Guest

    Wait so not only me got that yesterday? I reinstalled Unity Hub and then nothing happened.
     
  30. _a

    _a

    Joined:
    Feb 25, 2013
    Posts:
    2
    AcidArrow likes this.
  31. Ryiah

    Ryiah

    Joined:
    Oct 11, 2012
    Posts:
    21,694
    :D

    upload_2024-3-19_19-53-40.png
     
  32. AcidArrow

    AcidArrow

    Joined:
    May 20, 2010
    Posts:
    11,988
    Yeah, I'm starting to think these were auto generated by Unity during that period.

    I've been on Pro -> Plus and back to Pro for the last decade+ and the first time I actually used a personal license is this previous October.

    If I remember correctly, near that time was the first time Unity accused us of mixing license tiers and I remember telling them to disable our personal licenses, since we didn't use them and didn't even know we had before them accusing us, but they brushed me off.
     
  33. docsavage

    docsavage

    Joined:
    Jun 20, 2014
    Posts:
    1,021
    Thanks stigmamax. Not a fix this side though. After doing a fresh install of the OS I did a full image backup. I regulary restore early images and then update them to current. This was a fresh install from the image. This was repeated twice in case it is a virus etc. I even tried unistalling unity and all it's folders with Revoo which is a great uninstall utility that does a great job. Same problems occuring. Will probably just try and find an older version of the hub and see if that has the same problem.

    Thanks again
     
  34. stigmamax

    stigmamax

    Joined:
    Jun 30, 2014
    Posts:
    322
    Revo is good !
     
  35. docsavage

    docsavage

    Joined:
    Jun 20, 2014
    Posts:
    1,021
    Very good bit of kit. Not had it long but up to now totally recommendable.