Search Unity

  1. Unity support for visionOS is now available. Learn more in our blog post.
    Dismiss Notice

WebGL build gives a blue screen in cutscenes but on PC build everything works just fine.

Discussion in 'Getting Started' started by edza112, Apr 14, 2022.

  1. edza112

    edza112

    Joined:
    Apr 16, 2019
    Posts:
    1
    Greetings!

    Basically game works, but when cutscene appears it's simply blue screen (no animation video plays) (animation is video mp4).





    Basically it's blue Camera background (i have changed background colors and it's changes so its background), and video does't play on web versions.

    I have tried various solutions which i found on forums. (with similar issue)

    1. - "Project Settings -> Player -> Settings for WebGL -> Other Settings -> Color Space from gamma to linear -> Unmark Auto Graphics API -> Remove WebGL 1.0 from Graphics APIs list and try build again" ~ not working for me. (https://forum.unity.com/threads/webgl-build-gives-a-blue-screen.914222/)

    2. Originally project was created on version 2018.3.12f1, i tried different version 2020.1.0f1 - Not working same issue...

    3. Channing layer order in scene - not working.

    I have in project same system, but instead of video simple picture, and it's works just fine, but with video for cutscene it's gives me bluescreen for WebGL version.

    What i'm missing here when building for web?
     
  2. tnv2205

    tnv2205

    Joined:
    Aug 2, 2019
    Posts:
    2
    I have same problem. Now I am searching a decision