Search Unity

  1. Welcome to the Unity Forums! Please take the time to read our Code of Conduct to familiarize yourself with the forum rules and how to post constructively.
  2. Have a look at our Games Focus blog post series which will show what Unity is doing for all game developers – now, next year, and in the future.
    Dismiss Notice

WEBGL Addressables can't be built - 'RenderStreamingSettings' does not exist in the current context

Discussion in 'Unity Render Streaming' started by dan_soqqle, Aug 19, 2022.

  1. dan_soqqle

    dan_soqqle

    Joined:
    Feb 2, 2022
    Posts:
    69
    Hi i'm getting tons of errors on RenderStreaming when i try to do new addressables build .
    For some reason , even when i do #if !UNITY_EDITOR it dosent' get solved.

    Anyone knows if these can be ignored for the addressables build?

    The name 'RenderStreamingSettings' does not exist in the current context
    The type or namespace name 'WebCamStreamSender' could not be found (are you missing a using directive or an assembly reference?)


    upload_2022-8-19_22-31-23.png
     
  2. gtk2k

    gtk2k

    Joined:
    Aug 13, 2014
    Posts:
    230
    Unity Render Streaming does not support WebGL.
     
  3. dan_soqqle

    dan_soqqle

    Joined:
    Feb 2, 2022
    Posts:
    69
    Hi i know it can't be supported but anyone knows of a way for the addressables build to ignore these errors? i tried to do #if !unity_editor

    but somehow it still dosen't clear the errors. The errors only show up when i try to do a new addressables build.
     
  4. kazuki_unity729

    kazuki_unity729

    Unity Technologies

    Joined:
    Aug 2, 2018
    Posts:
    543
    Hi, have you solved the issue? If no, please tell me the precondition of your issue.
     
  5. dan_soqqle

    dan_soqqle

    Joined:
    Feb 2, 2022
    Posts:
    69
    Hi couldn't solve it. Even after commenting it out it is still detecting and triggering errors. Thus my webgl build is stuck for now :(

    But i will instead create a new repo and switch to webgl to try to replicate. If i can replicate it on a new repo (With the samples) then i think i will log an error ticket so that it is easier to fix. If can't then its mostly my own stuff and will investigate further. Thanks for replying
     
  6. kazuki_unity729

    kazuki_unity729

    Unity Technologies

    Joined:
    Aug 2, 2018
    Posts:
    543
    Hi, Have you replicated the error on a new repo?
     
  7. dan_soqqle

    dan_soqqle

    Joined:
    Feb 2, 2022
    Posts:
    69
    Hi there i did attempt on a new repo and it appears there is no issue. I checked back on my original repo, and it seems fine.

    For some reason i think the saving #if !unity_webgl #endif did not get captured / saved well. I will be doing more checks later on webgl and will revert back if anything persists. Thank you so much for following up