Search Unity

  1. Megacity Metro Demo now available. Download now.
    Dismiss Notice

Visual Studio 2012

Discussion in 'Code Editors & IDEs' started by SteveJ, Aug 17, 2012.

  1. SteveJ

    SteveJ

    Joined:
    Mar 26, 2010
    Posts:
    3,085
    Anyone know when we can expect Unity to "officially" support it? Anyone got it working manually?
     
  2. hammer

    hammer

    Joined:
    Jul 11, 2012
    Posts:
    62
    VS 2012 doesn't even support Windows XP anymore. I could care less about it.
     
  3. UnityCoder

    UnityCoder

    Joined:
    Dec 8, 2011
    Posts:
    534
    I guess may be in Unity 6.0.
     
  4. Cylon_Toast

    Cylon_Toast

    Joined:
    Aug 18, 2012
    Posts:
    8
    I just updated to unity 3.5.5 and I am trying a new script editor, when I went into preferences to make it my default editor I saw my VS 2010 there listed which I don't really play around with anymore since jumping into unity. Maybe they will soon if you have already updated unity and it still won't intergrate with it...
     
  5. gfoot

    gfoot

    Joined:
    Jan 5, 2011
    Posts:
    550
    What do you mean by "officially" supporting VS 2012? Unity doesn't really officially support any VS variant as far as I can tell - you have to manually browse to devenv.exe. Then when you do, it remembers it and lists in it the menu with the full product name. This has worked fine for VS 2012 for several months now.

    It does get its knickers in a twist sometimes when launching it, usually when VS wants to open a dialog box - e.g. ReSharper startup tips. In this case it gives up and launches MonoDevelop instead, which is quite annoying.
     
  6. psantimauro

    psantimauro

    Joined:
    Nov 15, 2012
    Posts:
    1
    Has this bug been reported? I had the same problem with VS2012 and Unity. Had to kill the process to get it work.
     
  7. SteveJ

    SteveJ

    Joined:
    Mar 26, 2010
    Posts:
    3,085
    That's never been the case for me. I have both VS 2008 and VS 2010 installed and Unity automatically lists both of them as options for the external script editor (I've never had to browse for them). It doesn't pick up VS 2012 though. That's what I meant by "officially".
     
  8. TimB

    TimB

    Joined:
    Jan 19, 2011
    Posts:
    65
    Unity has always automatically found VS 2010, but I did have to browse for VS 2012 to add it to the list.

    I am having a problem with VS 2012 where when I click on a script in Unity 4, it launches VS 2012 and opens the file, but not the solution. This results is Unity opening a instance of VS 2012 every time I click on a file in Unity 4. Also, when I click on an error in the console, it opens the file in VS 2012, but does not go to the line with the error, minor, but annoying.

    This is with Unity 4 and VS 2012 Express, I haven't purchased VS 2012 Pro yet, maybe when I get that it will be resolved. Has anyone else experienced this?
     
  9. artzfx

    artzfx

    Joined:
    Apr 28, 2008
    Posts:
    572
    I use VS2012 Pro with Unity 4.0 currently. When I double click a C# file, VS2012 starts to launch then Monodevelop appears open. I close MD and double click my C# file again and VS2012 appears immediately.