Search Unity

  1. Unity 6 Preview is now available. To find out what's new, have a look at our Unity 6 Preview blog post.
    Dismiss Notice
  2. Unity is excited to announce that we will be collaborating with TheXPlace for a summer game jam from June 13 - June 19. Learn more.
    Dismiss Notice
  3. Dismiss Notice

Bug UTF 1.4.x - PlayMode Test hangs after successful Test Run

Discussion in 'Testing & Automation' started by jtigner-scpl, Feb 6, 2024.

  1. jtigner-scpl

    jtigner-scpl

    Joined:
    Nov 2, 2016
    Posts:
    4
    Unity Version: 2022.3.17f1
    Unity Test Framework Version: 1.4.3

    Upgraded from UTF 1.1.33 to 1.4.3 in hopes of taking advantage of some of the async/await functionality and am encountering an issue that Tests do not seem to exit cleanly after running.
    • The test succeeds and I have verified that the [Teardown] method is being invoked.
    • Unity Exits Playmode successfully.
    • Unity does not exit out of the InitTestScene
    • The "Test Runner" dialog remains open (image attached).
    Any ideas or guidance on this one? Thanks!

    upload_2024-2-6_17-23-42.png


    upload_2024-2-6_17-24-7.png
     
    Last edited: Feb 7, 2024
  2. jtigner-scpl

    jtigner-scpl

    Joined:
    Nov 2, 2016
    Posts:
    4
    After an annoying amount of investigation and seeing the issue on a fresh project with only the UTF package installed, I decided to go to the "Test Framework" folder under packages and click "Reimport". That must have cleaned something up in the Library folder as the tests no longer hang.

    Still a bug, but no longer blocking me.