Search Unity

  1. Click here to see what's on sale for the "Best of Super Sale" on the Asset Store
    Dismiss Notice
  2. Good news ✨ We have more Unite Now videos available for you to watch on-demand! Come check them out and ask our experts any questions!
    Dismiss Notice

Unity Reflect Connection to Rhino

Discussion in 'Architecture, Engineering & Construction' started by Bobbyross, Oct 15, 2020.

  1. Bobbyross

    Bobbyross

    Joined:
    Mar 24, 2017
    Posts:
    8
    Hello,

    I´m currently evaluating both rhino6 and Unity reflect to help a client with unity development.

    I have installed the Rhino Plugin from the Unity "ReflectInstaller.exe" and imported reflect from the package manager in unity.

    I can´t see any Reflect UI in Rhino to hook the file to Unity. Anybody knows what I´m missing or why it doesn´t work?

    Rhino_9oaS2tk3hK.png

    All the best,
    Robert
     
  2. DavidMenard

    DavidMenard

    Unity Technologies

    Joined:
    Jun 3, 2019
    Posts:
    67
    Hey BobbyRoss,
    Rhino is a bit different because all plugins are Commands. So you'll need to run the "ReflectGUI" command ion Rhino to make the plugin show up. You can have a look at the Rhino Plugin Manager to verify that the plugin is well installed, and see which commands are available there.
    Have a look at the Rhino plugin documentation for details!
    David
     
  3. Bobbyross

    Bobbyross

    Joined:
    Mar 24, 2017
    Posts:
    8
    Thanks David!

    Great, I will try that.

    All the best, Robert
     
  4. Bobbyross

    Bobbyross

    Joined:
    Mar 24, 2017
    Posts:
    8
    Hi again,

    I tried the command in Rhino and that did the trick! Thanks.

    Now I can´t get it to sync it to Unity. I first did a few attempts on a pretty large scene and couldn´t get it to sync.

    I then made a new basic test scene to troubleshoot if it was because of the scene or something else. Please see the attached screenshots.

    - I am logged in, inside of Unity
    - Rhino Revit Plugin says it has exported the scene
    - Unity scene to sync to has given me green light.
    - Unity Reflect many can´t find the model, nor give me any feedback about it´s loading.

    My Rhino view
    Rhino_UETka9LqAM.png

    Chose Unity project
    UnityReflectUI_1SoeYLzKUD.png

    Unity Reflect Meny
    Unity_PzlN7QkvpF.png
    What am I missing here?

    Thanks, Robert
     
  5. Bobbyross

    Bobbyross

    Joined:
    Mar 24, 2017
    Posts:
    8
    Hi David, do you know why this isn´t working?

    All the best, Robert
     
  6. mika_leonard

    mika_leonard

    Unity Technologies

    Joined:
    Dec 9, 2019
    Posts:
    14
    Hi Bobbyross,

    I noticed your Reflect window UI is different than mine, which version of the Reflect package are you using? Make sure to use the latest one, is which is preview.104 - 1.3.0. If it still doesn't work, maybe try a different export workflow (local or cloud)
     

    Attached Files:

  7. Bobbyross

    Bobbyross

    Joined:
    Mar 24, 2017
    Posts:
    8
    Hi Mika,

    Thanks for your response!

    I´m currently on the latest Reflect version that I can see, which is UnityReflect.png

    Can this be a Unity version thing?

    I´m am currently on the Unity version 2018.3.11f1

    Thanks in advance,
    Robert
     
  8. mika_leonard

    mika_leonard

    Unity Technologies

    Joined:
    Dec 9, 2019
    Posts:
    14
    You're definitely experiencing those issues because you're on 2018.3, we only officially support Unity 2019.3 and 2019.4 currently
     
  9. Bobbyross

    Bobbyross

    Joined:
    Mar 24, 2017
    Posts:
    8
    Ah!! That was it. My mistake, I installed the wrong version!

    I got it to work directly now. Thanks for the support... Now back to evaluation :)

    All the best,
    Robert
     
unityunity