Search Unity

unity is already in list. you cannot locate the same version

Discussion in 'Unity Hub' started by xxShana, Nov 29, 2019.

  1. xxShana

    xxShana

    Joined:
    Jul 4, 2019
    Posts:
    11
    Hello community. After Unity Hub was update my project stop working. I have a message from it unity is already in list. you cannot locate the same version .
    No one editor was running.
    How to fix it?

    upload_2019-11-29_12-41-32.png
     
  2. IgnacioMartinezCT

    IgnacioMartinezCT

    Joined:
    May 7, 2019
    Posts:
    10
    Hello, same problem here with Unity hub 2.2.0
     
  3. xxShana

    xxShana

    Joined:
    Jul 4, 2019
    Posts:
    11
    solved. just restart your internet. turn on and turn off in command panel you lan\wlan connection.
     
  4. IgnacioMartinezCT

    IgnacioMartinezCT

    Joined:
    May 7, 2019
    Posts:
    10
    What do you mean with command panel? I have reinstalled unity hub, unity, and restarted the computer but the problem persists
     
  5. xxShana

    xxShana

    Joined:
    Jul 4, 2019
    Posts:
    11
    this peace of crap not working without internet.
     
  6. xxShana

    xxShana

    Joined:
    Jul 4, 2019
    Posts:
    11
    command panel
    upload_2019-11-29_15-17-33.png
     
  7. IgnacioMartinezCT

    IgnacioMartinezCT

    Joined:
    May 7, 2019
    Posts:
    10
    But I have Internet connection
     
  8. IgnacioMartinezCT

    IgnacioMartinezCT

    Joined:
    May 7, 2019
    Posts:
    10
    I use windows 10
    Thank you but doesn't work for me
     
  9. xxShana

    xxShana

    Joined:
    Jul 4, 2019
    Posts:
    11
    but it work for me, just relax and w8 hub update
     
  10. IgnacioMartinezCT

    IgnacioMartinezCT

    Joined:
    May 7, 2019
    Posts:
    10
    The thing is that I work with Unity and have projects to develope, so I can't relax and wait... this is very annoying because I haven't done anything today but trying to get unity working!!! thanks!
     
    BrentonUnger likes this.
  11. kbm

    kbm

    Joined:
    Aug 7, 2014
    Posts:
    60
    Same problem here, really really frustrating..Unity Hub seems to get buggier with every update, I have spent about 8-12 hours on this already, reinstalling everything, deleting stuff, registry deletions, etc..please Unity Team - Hotfix this ASAP, we can not work on our projects anymore even though we are paying customers!
     
    BrentonUnger likes this.
  12. BrentonUnger

    BrentonUnger

    Joined:
    Aug 22, 2019
    Posts:
    2
    Same problem here, everyone. I updated the Unity Hub this morning, and I'm not able to open any of my projects now. Need a fix ASAP.
     
  13. IgnacioMartinezCT

    IgnacioMartinezCT

    Joined:
    May 7, 2019
    Posts:
    10
    Don't know how but I can use unity without unity hub after restoring the system
     
  14. marc081

    marc081

    Joined:
    Dec 4, 2019
    Posts:
    2
    Same problem here.
    Im new in unity so spend last 8 hrs with learning.
    Day after I try to open a existing project to continue the same issue.Unity is already in list. You cannot locate the same version.(must click a 20x times to read that flash message appear under HUB)
    Im using a Unity personal version 2019.3.0f1, so every time I start the Unity HUb warning that I dont have a active licence.
    Try every time with manual activation. But problem not solved. Unity is already in list.............
    So I found the solution. Its work for me maybe it will be helpful for some of you.
    1. Delete the /ProgramData/Unity
    2. Turn off windows Firewall
    3. Turn off the internet connection
    4. Launch the Unity HUB
    5. Manual put the licence until write that cant connect to server
    6. Turn on the internet connection
    7. Dismiss the all warning and under HUB until my licence was accepted and activated
    8. Open through HUB the last project and it normally start
    The reinstalling Unity or HUB and etc didnt work for me problem was again and again and reinstalling the Windows was insane if that bug is there so can happen any time.
    Maybe it help for some of you. Cheers
     
  15. joeksy

    joeksy

    Unity Technologies

    Joined:
    Jan 12, 2017
    Posts:
    144
    Hi all,
    Sorry for the inconvenience, currently we are investigating this and other issues reported on the recent update.
    I would like to kindly ask you to check if the license remains valid after the update by going to the License Management page in the Hub.
     
  16. DOCTORFORK

    DOCTORFORK

    Joined:
    Dec 5, 2019
    Posts:
    1
    Try locating the project file and then opening the unity scene file in the Assets folder. That seems to work for me.
     
  17. dklollol

    dklollol

    Joined:
    Jan 19, 2013
    Posts:
    1
    I also have the problem, but i just tried:
    - Removing my pro-licence
    - Uninstalling everything unity, deleted all unity from my appdata ect. and tried to remove all my unity related registry keys
    - Restarted the pc
    - Reinstalled unity hub and unity 2019.2.13f1
    - Re added my licence

    And still can't open my project, but i can create and open a new project.
    Did notice that when i reinstalled my unity hub it auto detected my project, despite me clearing everything.

    I can open the project by opening a scene file in the project, thanks DOCTORFORK
     
  18. Shabbalaka

    Shabbalaka

    Joined:
    Jan 15, 2018
    Posts:
    112
    Having the same issue,

    I am able to create a new project but then if i close that project and then try to reopen that same project through the hub it fails.

    Open Unity Hub 2.2.1
    Click on project I was working on 2 days ago.
    I get the Unity Splash Screen come up and then it re-opens Unity Hub again with the message which appears for like half a second.

    Unity is already in the list, You cannot locate the same version..

    PS: What does this even mean ? ?

    I tried reinstalling the Hub,
    Deleting the licence info in ProgramData\Unity

    Nothing seems to be working though

    Now if i try to open my project via the Assets/Scenes I get error importing packages messages, Weird this project was fine 2 days ago... This update has messed up a lot :(
     
    Last edited: Dec 5, 2019
    TheWarper likes this.
  19. RubberDragonGames

    RubberDragonGames

    Joined:
    Jan 26, 2019
    Posts:
    10
    I didn't see any responses to your question. I did check mine before and after the bug and the license still seems to be valid. I checked for updates and the hub responded saying it was fine.

    For everyone else I tried DOCTORFORK's solution and it does work. If you need visuals or need to know how to find the files, I made a simple guide in my post. I am spreading this solution to the other posts I know of that need it.
    https://forum.unity.com/threads/hub...st-you-cannot-locate-the-same-version.786434/

     
  20. TheWarper

    TheWarper

    Joined:
    Nov 3, 2013
    Posts:
    99
    Unfortunately, validating the license has had issues since updating to the latest Hub as well. On guess, it seems like it's having issues connecting to the server to validate or even return.

    upload_2019-12-8_7-1-10.png
     
  21. TheWarper

    TheWarper

    Joined:
    Nov 3, 2013
    Posts:
    99
    Is there a way to revert to an older version of the Hub? That one was working fine for me.