Search Unity

  1. Unity 2019.2 is now released.
    Dismiss Notice

Unity Hub Sign In Window - Blank.

Discussion in 'Unity Hub' started by Amon, Jan 24, 2018.

  1. Amon

    Amon

    Joined:
    Oct 18, 2009
    Posts:
    1,055
    I installed Unity Hub and clicked sign in and a new window popped up that is just blank. I tried waiting and running as administrator. I've tried reinstalling it but same deal.

    8GB DDR3 RAM - EVGA GTX 1080 8GB - Windows 10 Pro x64 - Gigabyte Mobo
     

    Attached Files:

  2. Charles_Beauchemin

    Charles_Beauchemin

    Unity Technologies

    Joined:
    Jan 18, 2017
    Posts:
    346
    what happens if you close the window with the 'X' in the top right corner?
     
  3. Amon

    Amon

    Joined:
    Oct 18, 2009
    Posts:
    1,055
    It just closes that window. When I click to sign in again it displays a blank window again.

    [edit] I just updated my graphics card drivers and same deal. Rebooted the PC and it does the same thing again.
     
  4. Charles_Beauchemin

    Charles_Beauchemin

    Unity Technologies

    Joined:
    Jan 18, 2017
    Posts:
    346
    That window is populated from a web view. Do you have a firewall set up? You should ensure that it allows the hub to connect to the net.
     
  5. alexzzzz

    alexzzzz

    Joined:
    Nov 20, 2010
    Posts:
    1,408
    Same here.

    First, the "Loading..." page hangs for 60 seconds.
    hub1.png

    Then "Welcome..." page appears with the login button that opens a completely blank window.
    hub2.png

    I was thinking I could specify the license file manually but the link "deploy a license file" does nothing.

    Windows 10 Pro x64. No special firewall rules, MS Edge and IE 11 (both x86 and x64) work fine.
     
    Hightlander and MrLucid72 like this.
  6. alexzzzz

    alexzzzz

    Joined:
    Nov 20, 2010
    Posts:
    1,408
    If I launch Unity Hub for the first time, nothing visually happens, no windows at all, but I see two "Unity Hub.exe" processes running.
    u2.PNG

    If I launch Unity Hub for the second time, I get three processes running and this time see the window: 60 seconds of the "Loading" page and then the "Welcome" page that doesn't work.
    u3.PNG

    If I close all the windows, the third "Unity Hub.exe" process goes away but the previous two continue running until I kill them manually.
     
  7. mathieub

    mathieub

    Unity Technologies

    Joined:
    Jun 28, 2017
    Posts:
    48
  8. alexzzzz

    alexzzzz

    Joined:
    Nov 20, 2010
    Posts:
    1,408
  9. alexzzzz

    alexzzzz

    Joined:
    Nov 20, 2010
    Posts:
    1,408
    I can send you Process Monitor logs if you like.
     
  10. mathieub

    mathieub

    Unity Technologies

    Joined:
    Jun 28, 2017
    Posts:
    48
    @alexzzzz Unfortunately, I don't think Process Monitor logs gonna be a great help here.

    Could you please do the following:
    1 - Closes all Hub processes (ensure nothing left in the Task Manager)
    2 - Start an editor (through the Unity.exe)
    3 - You gonna land on the "old" launcher, from there, try to sign in an let me know if you face the same issue

    Thanks a lot for you collaboration!
     
  11. alexzzzz

    alexzzzz

    Joined:
    Nov 20, 2010
    Posts:
    1,408
    I have 4 installations:

    2017.1.3f1, 2017.2.1p1, 2017.3.0p1 -- these three asked me to login.
    2018.1.0b4 --- this one opened the list of my projects.

    I checked all the installations first and then successfully logged in using 2017.3.0p1. No problems, everything looks normal.
     
  12. BorisMongeau

    BorisMongeau

    Unity Technologies

    Joined:
    Feb 24, 2017
    Posts:
    57
    Let me get someone from the sign-in team to see if they can find the problem
     
  13. alexzzzz

    alexzzzz

    Joined:
    Nov 20, 2010
    Posts:
    1,408
    It works!

    hub.png
     
  14. The_Jare

    The_Jare

    Joined:
    Jan 25, 2018
    Posts:
    2
    Same problem here:

    - Install Hub and launch it
    - First window invites me to login or create an id. I click to login
    - New window opens but is blank and remains blank.
    - I close the blank login window using the X, click again to login, same thing.
    - I close the hub, run it again, no window shows up at all.
    - I look in the task manager and see two Unity Hub processes.
    - I kill the one with more memory allocated (~80MB) and both vanish.
    - I run the hub again but no window shows up at all. 2 Unity Hub processes in Task Manager, rinse and repeat.
    - I open Unity 2017.3, it logs in automatically just fine.
    - I close Unity 2017.3, open hub, no window shows up at all.

    I haven't rebooted yet.
     
  15. alexzzzz

    alexzzzz

    Joined:
    Nov 20, 2010
    Posts:
    1,408
    Yesterday my Windows (Insider Preview) decided to update and I agreed. After the update the issue with the hub had gone. I thought it was a coincidence and the guys did actually fix something.
     
    Charles_Beauchemin likes this.
  16. The_Jare

    The_Jare

    Joined:
    Jan 25, 2018
    Posts:
    2
    Computer freshly rebooted, same behaviour: I launch the Hub but no window shows up, just two processes in the Task Mananger, one taking 75MB the other 35MB.

    I uninstalled and reinstalled the Hub, and noticed that after installation it auto-launches itself. But just as described, the window doesn't show up, just the two processes. Whehn I installed it originally, it did seem to run automatically, but I assume it ran the two ghost processes just like now.

    So I launched it again without killing the existing Hub processes, and the window appears (along with a 3rd process now). Same behaviour as the first post, blank login window.

    If I kill everything and launch the Hub twice then the Hub window shows up consistently. But the login window will still be blank.

    (Windows 10 64-bit fully updated, Hub 0.11.0)
     
    Last edited: Jan 26, 2018
  17. adeshpande

    adeshpande

    Joined:
    Sep 21, 2018
    Posts:
    1
    I am facing similar issues with unity Hub. Canot login to my account.
    And it also cannot download the Learn section "01 : Play & Edit Mode " tutorials or any of the tutorials.
     
  18. MrLucid72

    MrLucid72

    Joined:
    Jan 12, 2016
    Posts:
    667
    yep same 2 issues: Both on hub AND unity when it was fine yesterday.

    Several minutes later, it finally loads the main screen -- however, signing in results in indefinite white screen



    I have a feeling it may have to do with init loading -- there's no way the first loading should take that long. I think it actually timed out BEFORE getting to that screen. However, internet works fine -- I can sign in fine within Unity. That ID link posted above works fine for me. Using default Windows 10 firewall.

    Something else I noticed: Checking license if I open directly is going a bit crazy and is also indefinitely staying here:



    Every 1/2 second, the center text flickers. Every now and then, I'll see the top bar appear and load to 100% in only 1 second. Then poof. It seems like it's pinging every 1/2 second and failing (which is in my head when you said firewall). However, I've authed fine for the past few years: It's only when I started using Hub and 2018 (originally 5.6). Even then -- I signed in fine earlier. I really don't know what's causing it, but it seems server-side.

    I'm stuck! I can't get in anywhere.
     
    Last edited: Oct 18, 2018
  19. MrLucid72

    MrLucid72

    Joined:
    Jan 12, 2016
    Posts:
    667


    To add, the license check is also super jumpy ^

    This issue seems intermittent: I found a workaround (not a solution) to manually activate by disabling the internet. I'll then be prompted to a URL to copy+paste something, download a file, then upload it back to Unity -- then enter my serial again. I then turned on my internet again. After this, both hub and Unity started working again.

    Who knows how long until it starts doing this again. I found an FAQ about this that was useless -- turn off antivirus (first thing I tried), ensure firewall isn't blocking 80 or 443 (that's literally http and https/ssl/tls -- no one blocks those or they wouldn't even be able to download Unity or even post here -- or anywhere, for that matter, haha). Then an unstable connection (I'm on a cat6 wired 450mbps connection using Google DNS - no way).



    This is absolutely a Unity issue. If it wasn't, I wouldn't be able to sign in just fine after manually activating (especially since a mod above confirmed the same id url is the access point for all the related sign-ons).

     
  20. Protozoaire

    Protozoaire

    Joined:
    Apr 14, 2015
    Posts:
    46
    Same here except I can clic on my project in Unity Hub, it's loaded and then a white screen stays there:
    PrtScr capture_27.png
     
  21. campbellsoup66

    campbellsoup66

    Joined:
    Dec 5, 2018
    Posts:
    1
    hello i am new here
     
  22. GameDevCouple_I

    GameDevCouple_I

    Joined:
    Oct 5, 2013
    Posts:
    2,133
    So after updating the hub we cant sign in now or get our projects from the cloud. We have a deadline today, how the hell did this hub update get through QA?!

    @BorisMongeau

    EDIT: anyone else having this, you can get around it by opening the standard unity launcher, signing in with that, and then opening unity using that. We were not able to get the hub to allow us to sign in, and strangely now the sign in button is greyed out in the sign in menu. Frustrating but at least there is a workaround
     
    Last edited: Dec 7, 2018
  23. BorisMongeau

    BorisMongeau

    Unity Technologies

    Joined:
    Feb 24, 2017
    Posts:
    57
    Hi GameDevCouple,

    I'm very sorry that you've hit that bug. We released 1.4 yesterday containing a fix for that issue. The hotfix 1.3.2 was created to fix a critical network issue we had. The impact was the Hub took 30 seconds on startup to realize it's online (putting the sign-in grey).

    Boris
     
  24. FirstLightStudios

    FirstLightStudios

    Joined:
    Jun 3, 2016
    Posts:
    6
    Thanks, I'm at Windows 10 - Unity 2018.30f2 - updated Hub yesterday to see if that was the problem, performed troubleshooting today but answers around did not helped. Followed your recommendations and it totally works. I needed to update my team with my project changes by using Collab and couldn't because of this.

    Unity Technologies : Why if an old system/technique works in a robust way and keeps working as today** as the older sign in gadget does - then you decide to change it all of a sudden with unreliable stuff. This is not the first issue with this new signing stuff at all - it has been reported repeatedly since 2017 (two years now) - why not accepting is too troublesome and stick with what you know works flawless? Doesn't really make sense at all to me.

    Unity was robust and I liked it a lot - now it started to crumble all around in favor of too-frequent-updates. Not only with this but with a lot of other issues. I think I speak for most if not all fellow developers around, we don't need that many updates if they will come at the instability of a great product.
     
    GameDevCouple_I likes this.
  25. calvinc_ob

    calvinc_ob

    Joined:
    Dec 21, 2015
    Posts:
    1
    I have just solved the problem by
    1. granting permission at c:\programdata\unity\ for everyone to write all
    2. it then prompts windows firewall want to access the unity license file, click allow

    then the blank screen gone
     
    TimeWalk-org and nick_nearlight like this.
  26. Fatbeard2018

    Fatbeard2018

    Joined:
    Jan 17, 2019
    Posts:
    2


    # uname -a
    Linux fatdog64 4.14.12 #1 SMP Tue Jan 9 23:44:49 AEST 2018 x86_64 AMD Phenom(tm) II X3 B75 Processor AuthenticAMD GNU/Linux
     
  27. unity_NXsj2OVdUjdPMw

    unity_NXsj2OVdUjdPMw

    Joined:
    Mar 3, 2019
    Posts:
    2
    This worked perfectly for me.
    delete the UnityHub and Unity Hub folders
    install Unity Hub;
    solution error unity hub white window.png
     
  28. nemo76

    nemo76

    Joined:
    Jul 26, 2017
    Posts:
    8
    It works. Thanks so much.
     
  29. sisermann

    sisermann

    Joined:
    Jun 27, 2013
    Posts:
    22
    Yes it worked! This problem appeared after the most recent Windows Update.
     
  30. ThomLaurent

    ThomLaurent

    Joined:
    Sep 27, 2014
    Posts:
    4
    Still not working on Linux, even after logging in https://id.unity.com and deleting and re-downloading the UnityHubSetup.AppImage
     
  31. bfirst

    bfirst

    Joined:
    Jun 20, 2018
    Posts:
    1

    THIS WAS GOLD!!! THANKS
     
  32. safaGH

    safaGH

    Unity Technologies

    Joined:
    Mar 12, 2019
    Posts:
    150
    Hi, Which version of Unity hub do you have please ? I can easily sign in into my Unity account via the hub on linux.
     
  33. cjcatrix

    cjcatrix

    Joined:
    Jun 8, 2014
    Posts:
    13
    I hit this problem yesterday (as shown by @Fatbeard2018 above) after updating to Unity Hub 1.6.2 (Windows 10 1803 - 17134.376)

    Yesterday I followed the same steps to ...
    • Quit UnityHub,
    • Deleted the folders in appdata\roaming
    • Restarted and it allowed me to sign in again
    All good, except that today I restarted my PC and had the same issue again (log attached)

    After repeating the steps above again I was able to log in again.

    Of note, when restarting today the unity hub was initially reporting something like 'unable to contact the authentication service' (sorry missed exact wording of error) - even though I could then sign in properly.

    Edit: Have just tried a reboot and it is still working.
     

    Attached Files:

    Last edited: May 6, 2019
  34. Antony-Blackett

    Antony-Blackett

    Joined:
    Feb 15, 2011
    Posts:
    1,283
    Perfect! What's strange is that it was working at some point so I suspect this bug will return. Perhaps Unity Hub has a crash and holds onto some file locks preventing it from opening again. I had trouble deleting the files from C:\Users\Username\AppData\Roaming because 'there was another program using it' even though Unity hub was closed.
     
  35. Antony-Blackett

    Antony-Blackett

    Joined:
    Feb 15, 2011
    Posts:
    1,283
    Unity crashed while i was using ProBuilder and now Unity Hub is broken again.
     
  36. Antony-Blackett

    Antony-Blackett

    Joined:
    Feb 15, 2011
    Posts:
    1,283
    This time Unity Hub broke after I restarted my computer.

    These are the files that are locked in AppData\Roaming

    I assume it can't load one of them so fails to start properly.

    UnityHub4.PNG

    Opening Task Manager, expanding Unity and ending the Unity Hub task allowed me to delete these files, then booting Unity Hub works again.
     
    Last edited: May 15, 2019
  37. super_hitops

    super_hitops

    Joined:
    May 11, 2019
    Posts:
    1
    THANK YOUUUUUUUUUUUU ! new user 5/15/2019. this error has been stopping me recently.
     
  38. Antony-Blackett

    Antony-Blackett

    Joined:
    Feb 15, 2011
    Posts:
    1,283
    I have some more info on this.

    You don't need to delete all the files located in C:\Users\Username\AppData\Roaming\UnityHub.

    I just deleted the accessToken, accessTokenExpiration, refreshToken and refreshTokenExpiration files. This kills your session so you need to log in again but at least it starts without having to do any other annoying stuff.

    Please fix this Unity. I'll log a bug.
     
  39. bumbu

    bumbu

    Joined:
    Sep 14, 2015
    Posts:
    16
    Same here. id.unity.com works fine but Unity Hub Sign In window is blank.
     
  40. Antony-Blackett

    Antony-Blackett

    Joined:
    Feb 15, 2011
    Posts:
    1,283
    Unity QA told me to try reinstalling unity hub. Sigh...

    Case number: 1154815 if any at unity wants to take a look.
     
  41. bumbu

    bumbu

    Joined:
    Sep 14, 2015
    Posts:
    16
    I got it working after a day of trying like this:
    1. Logout of Unity Hub (this seems to be important step)
    2. Exit Hub and kill all processes
    3. Delete Unity Hub folders in AppData/Roaming
    4. Start unity and log-in again
    5. Works!

    If I did not logout before doing all that I was "logged in" and everything was stuck.
     
  42. Scifer

    Scifer

    Joined:
    Nov 21, 2018
    Posts:
    2
    Any update? I am experiencing the same issue and can't even create a manual license file to get Unity Hub activated.

    I have also report the bug on Case number: 1154251 with no reply.
     
  43. Scifer

    Scifer

    Joined:
    Nov 21, 2018
    Posts:
    2
    After looking through the logs I found that Unity Hub could not find my Windows Product key in the registry as the String was blank. After entering the product key in the registry I was able to sign in.

    Checking the log file AppData\Roaming\UnityHub\logs\info-log.json I found the below entry which highlights "Key Not Found"

    {"moduleName":"App","level":"error","message":"[ 'Failed to start Unity Hub, reason: Key Not Found' ]","timestamp":"2019-05-19T10:44:37.039Z"}

    To fix this do the following:

    Open regedit and goto Computer\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion and enter in your windows product key XXXXX-XXXXX-XXXXX-XXXXX-XXXXX in the ProcudtID feild. Once entered make sure to kill all UnityHub processes and reopen Unity Hub.

    upload_2019-5-19_20-56-16.png
     
  44. Antony-Blackett

    Antony-Blackett

    Joined:
    Feb 15, 2011
    Posts:
    1,283
    My windows key is in the ProductID field. :/ hopefully Unity can repro this soon. logging in every time is annoying.
     
  45. MrNinjaTaco

    MrNinjaTaco

    Joined:
    May 28, 2019
    Posts:
    1
    Unity not working.PNG This is the page I get when I launch Unity. The buttons are still there, but I do not know what they do (I am new to Unity). I have tried most of the suggestions above but they don't work.
     
  46. WimPOA

    WimPOA

    Joined:
    Jun 21, 2017
    Posts:
    3
    This worked for me:
    1. Exit Hub and kill all processes
    2. Start unity (not HUB) and log-in again
    3. Works!
     
  47. TimeWalk-org

    TimeWalk-org

    Joined:
    Nov 3, 2014
    Posts:
    19
    This solved it! Thanks!
     
  48. DaFroYo1

    DaFroYo1

    Joined:
    Jul 21, 2019
    Posts:
    1
    I have the same problem. Whenever I click the "Sign In" button it doesn't even say Loading, it just shows a blank white screen. I waited for a bit but nothing happens, and I don't really understand all the technical stuff here, so if someone could explain the solutions more simpler, than that'd be great!
     
  49. AbrahamDUnity

    AbrahamDUnity

    Unity Technologies

    Joined:
    Jun 28, 2017
    Posts:
    379
    Hi @DaFroYo1,

    Could you report a bug through the Hub's Bug Reporter? This thread is quite old and if it can't help you we may need to look into your logs more closely. The bug reporter can be found in the Hub's tray menu.

    Thanks,
     
  50. Aashishsinng

    Aashishsinng

    Joined:
    Aug 28, 2018
    Posts:
    2
    I was having the same problem (sign in page blank and no license) all i did was closed all processes of unity hub from task manager and restarted hub, it worked fine(didn't even asked for license)