Search Unity

  1. Welcome to the Unity Forums! Please take the time to read our Code of Conduct to familiarize yourself with the forum rules and how to post constructively.

Unity Ads crashing iOS in 5.2 ?

Discussion in 'Unity Ads & User Acquisition' started by super77gg, Sep 11, 2015.

  1. super77gg

    super77gg

    Joined:
    Sep 25, 2014
    Posts:
    46
    Hello,

    Has anyone else experienced crashing in iOS builds when migrating from 5.1 / Asset package to the integrated Ads in 5.2? We've removed the old Unity Ads asset from our project and activated the service within the editor. It seems to be linked up to our account correctly - we don't see any errors within Unity.

    However, when we build the project, we get a crash on launch. This appears to be where its erroring in XCODE:

    Code (CSharp):
    1.  
    2. xpets`il2cpp::vm::Class::FromIl2CppType:
    3.     0x1019c6938 <+0>:   stp    x20, x19, [sp, #-32]!
    4.     0x1019c693c <+4>:   stp    x29, x30, [sp, #16]
    5.     0x1019c6940 <+8>:   add    x29, sp, #16
    6.     0x1019c6944 <+12>:  mov    x19, x0
    7.     0x1019c6948 <+16>:  movz   x0, #0
    8. ->  0x1019c694c <+20>:  ldrb   w8, [x19, #10]
    9.  

    When we turn off Ads -we are able to load into the game just fine. We will be filing a bug report this afternoon after a little more r&d.
     
    CAKE1 and Onithec4t like this.
  2. robertwahler

    robertwahler

    Joined:
    Mar 6, 2013
    Posts:
    43
    We are not able to run 5.2 iOS builds either unless we turn Unity Ads off but we get a different error at runtime. We get EXC_BAD_ACCESS from vm::Method::GetParamCount.
     
  3. Onithec4t

    Onithec4t

    Joined:
    Aug 2, 2014
    Posts:
    7
    After 5.2 update the game crash just after launch on iOS
     
  4. jpv1234

    jpv1234

    Joined:
    Dec 5, 2014
    Posts:
    88
    Same problem here, it's caused by trying to authenticate with game center with unity ads. I need a workaround =(
     
  5. tto2015

    tto2015

    Joined:
    Mar 15, 2015
    Posts:
    2
    like mention in this thread as work around you can disable the unity ads in the services panel and instead import them as plugin from the asset store
     
  6. zero_null

    zero_null

    Joined:
    Mar 11, 2014
    Posts:
    159
    I am facing same issue!
    I am not using unity ads but the build crashes!
     
  7. drolak

    drolak

    Joined:
    Jan 21, 2014
    Posts:
    49
    We are using Unity Ads. After upgrading to 5.2 i removed the plugin and tried to use the build-in solution (via the new services window). This was getting me a crash on vm::Method::GetParamCount.

    When I disabled Unity Ads on the services tab and rolled back to the Unity Ads plugin everything started to work again.

    Hope it helps you too.
     
  8. schouffy

    schouffy

    Joined:
    Mar 8, 2015
    Posts:
    4
    FWIW, i had build errors in xcode after updating to integrated UnityAds in 5.2.
    I removed the xcode folder and built back from Unity (instead of simply appending), and rebuilt in xcode, and it did work.
     
  9. kobyle

    kobyle

    Joined:
    Feb 23, 2015
    Posts:
    92
    FYI, fixed in
    5.2.1p3
     
  10. navi2121

    navi2121

    Joined:
    Sep 17, 2015
    Posts:
    10
    Not fixed. I got same on 5.3.1p1
     
  11. RedVonix

    RedVonix

    Joined:
    Dec 13, 2011
    Posts:
    405
    Same issue here in 5.3.5f1