Search Unity

  1. Good news ✨ We have more Unite Now videos available for you to watch on-demand! Come check them out and ask our experts any questions!
    Dismiss Notice
  2. Ever participated in one our Game Jams? Want pointers on your project? Our Evangelists will be available on Friday to give feedback. Come share your games with us!
    Dismiss Notice

Unity 4.3 is out!

Discussion in 'Announcements' started by Graham-Dunnett, Nov 12, 2013.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. miksumortti

    miksumortti

    Joined:
    Apr 7, 2012
    Posts:
    204
    Found that this gets fixed when I toggle the 2D view mode on and off, need to do this each time.

    This is printed to editor log on open:
    Code (csharp):
    1. Invalid GUIClip stack popping
    2. UnityEngine.GUIClip:Pop()
    3. UnityEngine.GUI:EndGroup() (at C:\BuildAgent\work\d3d49558e4d408f4\artifacts\EditorGenerated\GUI.cs:1096)
    4. UnityEditor.DockArea:EndOffsetArea() (at C:\BuildAgent\work\d3d49558e4d408f4\Editor\Mono\GUI\DockArea.cs:749)
    5. UnityEditor.DockArea:OnGUI() (at C:\BuildAgent\work\d3d49558e4d408f4\Editor\Mono\GUI\DockArea.cs:673)
     
  2. milox777

    milox777

    Joined:
    Sep 23, 2012
    Posts:
    118
    Is it just me or Undo doesn't work anymore in the Editor? It's greyed out and I can't undo ANYTHING

    EDIT: Ugh...silly me. It seems that Undo/Redo doesn't work when you have asset store open. I actually thought they removed Undo from 4.3
     
    Last edited: Nov 13, 2013
  3. AntFitch

    AntFitch

    Joined:
    Jan 31, 2012
    Posts:
    243
    That's what I thought, but if you want to assign animations at runtime to a game object or you want to work on a 2D animation that isn't attached to a game object, good luck...

    Still, I think this release is a fantastic first step to 2D goodness!
     
  4. langju

    langju

    Joined:
    Jul 1, 2009
    Posts:
    207
    So i've downloaded Xamarin and it is working with it.

    So a fix of monodevelop for unity is now waiting for unity 4.3.1 :D

    thanks for your help
     
  5. MrEsquire

    MrEsquire

    Joined:
    Nov 5, 2013
    Posts:
    2,712
    Hi,

    Edit: Found the links to downgrade...http://unity3d.com/unity/download/archive
    Seems to me this version is buggy with iOS and Android.
    Maybe because there so many changes or something, but really do not have time to debug old project.
    I was actually expecting performance boosts, but this is not mature version, so use at risk.
     
    Last edited: Nov 13, 2013
  6. atmuc

    atmuc

    Joined:
    Feb 28, 2011
    Posts:
    1,035
    i am happy to hear that i could help you :)
     
  7. Blackwires

    Blackwires

    Joined:
    Feb 18, 2013
    Posts:
    2
    Hi, does 3D lights still working even with new 2D components ? I'm trying to add some lights to the 2D tutorial project but 2D volumetric lights (light2D asset) and Unity's 3D lights seems to not be working. Do you have the same troubles ? Is there a solution use lights in native 2D projects or does we must use tools like 2D toolkit ?
     
  8. larsbertram1

    larsbertram1

    Joined:
    Oct 7, 2008
    Posts:
    5,656
    hi there,


    really nice update. and i like the fix of "popping tree shadows".
    but unity 4.3. pro (mac) gives me a ridiculously high number of draw calls (up to 3 times compared to what i get in unity 3.5) when the sun is behind the camera and i look down (no matter if i use occlusion baking or not).

    see at the images attached:
    1013 shadow casters and 1132 draw calls although there are only may be around 20 mesh trees visible (and 3 or 4 casting shadows from outside the frustum).
    the same scene in unity 3.5 pro just gives me 391 shadow casters and 507 draw calls.
    both use soft shadows, 2 cascades and a shadow distance of 300m.

    i would call that an issue…

    lars


    unity 4.3:

    $shadowcasters.jpg


    unity 3.5:

    $shadowcasters_u3.jpg
     
  9. GameArt

    GameArt

    Joined:
    Feb 24, 2013
    Posts:
    83
    I had the same issue. The cloth prefabs that prevented my project from converting were listed in the crash callstack.

    Thank you for posting your solution!
     
  10. Kaji-Atsushi

    Kaji-Atsushi

    Joined:
    Oct 6, 2012
    Posts:
    234
    Both are pro? If not then maybe that's the reason, because of some...culling features...or I've no idea. I only question it because I don't know why you would set a gray skinned GUI if you had Unity Pro.
     
  11. Eric5h5

    Eric5h5

    Volunteer Moderator Moderator

    Joined:
    Jul 19, 2006
    Posts:
    32,234
    Personally I happen to dislike the dark skin.

    --Eric
     
  12. wicked208

    wicked208

    Joined:
    Oct 25, 2010
    Posts:
    83
    i look for blend shapes in the manual whith no look, its the manual outdated with the new 4.3 features?
     
  13. Graham-Dunnett

    Graham-Dunnett

    Unity Technologies

    Joined:
    Jun 2, 2009
    Posts:
    4,287
  14. Bone Jarmer

    Bone Jarmer

    Joined:
    Nov 16, 2013
    Posts:
    1
    Is it only me or is the download link broken? I tried to download it several times now but everytime I click the button it shows me an entirely blank page. ._.
     
  15. milox777

    milox777

    Joined:
    Sep 23, 2012
    Posts:
    118


    To anyone who has Logitech Performance MX on Mac OS X and who has the same problem - ie cannot scroll in Monodevelop 4:
    I managed to solve it: you simply need to increase your scrolling speed in System Preferences->Logitech Control Center->Precision Scroll Wheel - increase both values that to at least 4 points and scrolling should now work. That solved it for me at least.
     
  16. langju

    langju

    Joined:
    Jul 1, 2009
    Posts:
    207
    Thanks milox !

    i'll try tonight with your tip.
     
  17. gamer2300

    gamer2300

    Joined:
    Jan 16, 2013
    Posts:
    23
    have same problem, at this time i never seen 4.3 in execution i waited for more of 60 minutes !!!! BUT NO EDITOR SEE ON MONITOR
    wHAT I CAN MAKE? RETURN TO 4.2?
     
  18. MrEsquire

    MrEsquire

    Joined:
    Nov 5, 2013
    Posts:
    2,712
    I keep thinking this thread will be updated with some new details on 4.3.1, but each time I see thread Hijack - please post issues in correct places.
    Also its plain to see some people still don't know how to submit bug reports. (gamer2300) At least submit the operating system one is using, thats a start.
     
  19. langju

    langju

    Joined:
    Jul 1, 2009
    Posts:
    207
    well it doesn"t worked for me.
    I've 2 mouse to work with for now : the logitech for the Unity Editor and the magic mouse for monodevelop.
    MrEsquire : i've already submitted the bug through the bug report tool :)

    have a nice day.
     
  20. Demur

    Demur

    Joined:
    Aug 28, 2013
    Posts:
    3
    Last edited: Nov 22, 2013
  21. im

    im

    Joined:
    Jan 17, 2013
    Posts:
    1,393
    hey unity the new release is so nice, really like the new mono develop over the old one. thanks!

    please update mono runtime in next release and add 64-bit editor. or let us run the editor and our games using microsoft .net and not use mono on the pc. thanks in advance!
     
  22. Mikos

    Mikos

    Joined:
    Jul 31, 2013
    Posts:
    1
    When will you make an update with performance and importing from Blender issues fixes?
     
  23. Zaithe

    Zaithe

    Joined:
    Oct 14, 2013
    Posts:
    9
    @unity 64 bit editor or gtfo
     
  24. im

    im

    Joined:
    Jan 17, 2013
    Posts:
    1,393
  25. Eric5h5

    Eric5h5

    Volunteer Moderator Moderator

    Joined:
    Jul 19, 2006
    Posts:
    32,234
    There is.

    --Eric
     
  26. im

    im

    Joined:
    Jan 17, 2013
    Posts:
    1,393
    happy holidays eric!

    i hear unity christmas coming early this year, but i won't tell.. dark_tonic on the other hand has gone insane and is telling everyone!!! ;)

    sorry to add to your workload, honestly totally missed it. thanks for cleaning up after me... :confused:
     
  27. taichiu727magnus

    taichiu727magnus

    Joined:
    Sep 16, 2013
    Posts:
    144
    is the debug.drawline not working on unity 4.3?
     
  28. Eric5h5

    Eric5h5

    Volunteer Moderator Moderator

    Joined:
    Jul 19, 2006
    Posts:
    32,234
    Debug.DrawLine works fine, at least in 4.3.1 (not sure I tried in 4.3.0).

    --Eric
     
  29. peternortan

    peternortan

    Joined:
    Dec 9, 2013
    Posts:
    1
    Really Awesome. :)
    Aly
     
  30. benpento

    benpento

    Joined:
    Dec 10, 2013
    Posts:
    1
    Thanks for the info been waiting for this.
     
  31. PaulGregory

    PaulGregory

    Joined:
    Sep 22, 2013
    Posts:
    4
  32. bizilux1

    bizilux1

    Joined:
    Jun 6, 2013
    Posts:
    151
    hello...

    can i ask you, when will we see better Hinge Joint 2D, and possibly even Configurable Joint 2D?

    because hinge joint as of right now, is quite useless for anything more than making a door^^... we are trying to make 2D car toolkit, and we are having some serious problems, because 2D joints are not as good as 3D joints...

    are there any plans for that, or im better off making my own physics code for 2D handling...?
     
  33. unitylover

    unitylover

    Joined:
    Jul 6, 2013
    Posts:
    346
    +1 to this. The 2D physics needs a hug! Please!
     
  34. slowwalker

    slowwalker

    Joined:
    Dec 22, 2013
    Posts:
    1
    that's wonderful cool
     
  35. Futch

    Futch

    Joined:
    Feb 27, 2013
    Posts:
    5
    2. "Improvements > Physics: Can now set up material for TerrainData." this essentially just switched the physics material from the terrain collider to the terrain component and now simple raycast to determine the physics material doesn't work conveniently with a single check like before (hit.collider.material throws an error when on terrain now) Any specific reason for this "improvement" that I may have missed?

    This was asked but not answered. What is going on here? Raycasts against the terrain now no longer work if you need to programmatically assign a physics material to the terrain.
     
  36. katula

    katula

    Joined:
    Jan 18, 2014
    Posts:
    2
    g8 stuff team unity
     
  37. lzt120

    lzt120

    Joined:
    Apr 13, 2010
    Posts:
    93
    Still waiting for the New GUI System.
     
  38. HundretZero

    HundretZero

    Joined:
    Mar 10, 2014
    Posts:
    6

    Attached Files:

  39. Eric5h5

    Eric5h5

    Volunteer Moderator Moderator

    Joined:
    Jul 19, 2006
    Posts:
    32,234
    You can just supply the icons yourself; you don't need to wait for a Unity fix.

    --Eric
     
  40. HundretZero

    HundretZero

    Joined:
    Mar 10, 2014
    Posts:
    6
  41. Moonjump

    Moonjump

    Joined:
    Apr 15, 2010
    Posts:
    2,361
    I am using Unity 4.3.4 and those icon sizes are present in the Player settings. Are they present in Unity for you?
     
  42. Mikie

    Mikie

    Joined:
    Dec 27, 2011
    Posts:
    367
    win7 version 4.3.4. Is there any point of downloading this version? Have you fixed android? Motorola phones. 4.2.2 works.
     
  43. Waz

    Waz

    Joined:
    May 1, 2010
    Posts:
    257
    Nearly a year later. Still no documentation for these replacements. The supposed "obsolete" functions are still the only ones that appear in the documentation.
     
  44. fm2010

    fm2010

    Joined:
    Aug 29, 2014
    Posts:
    1
    good!!!!
     
Thread Status:
Not open for further replies.
unityunity