Search Unity

Unable to install iOS build on previously working device. Stuck on "Detect device"

Discussion in 'Unity Cloud Build' started by Shredsauce, May 14, 2020.

  1. Shredsauce

    Shredsauce

    Joined:
    Apr 4, 2016
    Posts:
    27
    Yesterday morning I was able to install an iOS build but last night and today I get stuck on the Detect Device button. When I click it, the page briefly flashes a 404 page, then loads for a few seconds before leading either back to the projects list (sometimes with this "Unable to load deploy targets" error), or it leads straight back to the same Detect device button.

    I've attached screenshots of what the Detect device button, 404 page and error look like. Any help would be appreciated.
     

    Attached Files:

  2. Shredsauce

    Shredsauce

    Joined:
    Apr 4, 2016
    Posts:
    27
  3. victorw

    victorw

    Unity Technologies

    Joined:
    Sep 14, 2016
    Posts:
    459
    In addition to the workaround we have rolled back the deploy of the unified dashboard and also have a hotfix for this specific issue expected later today.
     
  4. dri_richard

    dri_richard

    Joined:
    Mar 10, 2017
    Posts:
    146
    Hi, what's the ETA on the fix for this?
     
  5. victorw

    victorw

    Unity Technologies

    Joined:
    Sep 14, 2016
    Posts:
    459
    Is it not working now? This issue was fixed last week and tested several times before deploy. I'll get this tested again to see if there's anything we can replicate and fix. In the meantime if you are still running into problems then the share link workaround should still be working without issue.
     
  6. dri_richard

    dri_richard

    Joined:
    Mar 10, 2017
    Posts:
    146
    No, it's not working for me, and two members of my team contacted me separately this morning. I've told the team about the share link workaround for now.
     
  7. nbaris

    nbaris

    Joined:
    Jan 13, 2015
    Posts:
    25
    Today we're also getting stuck at the "detect device" step on iOS, on devices that were working before.
     
  8. victorw

    victorw

    Unity Technologies

    Joined:
    Sep 14, 2016
    Posts:
    459
    We have a fix for this now, currently working to test and release it ASAP.
     
  9. victorw

    victorw

    Unity Technologies

    Joined:
    Sep 14, 2016
    Posts:
    459
    The fix has been released, let me know if you're still encountering issues.
     
  10. andrewow

    andrewow

    Joined:
    Dec 2, 2013
    Posts:
    13
    We just checked and we still have the same issue - we are stuck on Detect Device. The share link workaround fixes this for us.
     
  11. victorw

    victorw

    Unity Technologies

    Joined:
    Sep 14, 2016
    Posts:
    459
    Yeah in the end we're rolling back this change again. Sorry about the inconvenience, getting everything to work perfectly with this new setup has been a nightmare.
     
    dri_richard likes this.
  12. dri_richard

    dri_richard

    Joined:
    Mar 10, 2017
    Posts:
    146
    Bumping this as it was never resolved for me, and my team are widely complaining again today (i.e. something has changed in the past 24 hours)
     
  13. fjahgo

    fjahgo

    Joined:
    Apr 19, 2012
    Posts:
    9
    Our team is also still experiencing issues that sound related to this.

    1. Feels like loading takes much longer, sometimes following a build email install link will get the browser stuck in a loading loop (only tried on iOS).
    2. Can no longer scroll pages in the cloud interface, including cloud build. This makes it impossible to install builds!

    Are you looking into this? :)
     

    Attached Files:

    mike6502 likes this.
  14. flogskin

    flogskin

    Joined:
    Apr 18, 2018
    Posts:
    4
    Why does it happen repeatedly ????
     
  15. Elegarret

    Elegarret

    Joined:
    Feb 15, 2017
    Posts:
    17
    It still doesnt work. Endless loop of redirect and doesn't installs anymore
     
  16. Devil_Inside

    Devil_Inside

    Joined:
    Nov 19, 2012
    Posts:
    1,060
    Stuck on loading animation (rotating blue circle), dashboard doesn't load.
     
  17. fjahgo

    fjahgo

    Joined:
    Apr 19, 2012
    Posts:
    9
    Still experiencing this issue. As paying users it would be nice to get some kind of a comment on when we can expect a fix :)
     
  18. victorw

    victorw

    Unity Technologies

    Joined:
    Sep 14, 2016
    Posts:
    459
    Try deleting the provisioning profile for your app (in Settings -> General) and then install again. Also, share links will work without issue.

    What version of iOS are you running on your phone? Looks like the new dashboard does not support iOS versions < 10 and I don't think that the team will be interested in changing that due to the tiny market share for those devices.
     
  19. Devil_Inside

    Devil_Inside

    Joined:
    Nov 19, 2012
    Posts:
    1,060
    I have an iPhone 5 running 10.3.3 (latest for that model). That really sucks as that's my only iOS device to test my builds...
     
  20. victorw

    victorw

    Unity Technologies

    Joined:
    Sep 14, 2016
    Posts:
    459
    As far as I know it should be working on iOS 10.3.3 but I have no devices to test that on so I can't confirm it for myself. You could try using Safari inspector to see what errors are appearing in the console, there might be something we can look into. In general it's quite hard for us to support older iOS versions though, Apple does not provide good tools to let us diagnose and reproduce mobile issues. It could also be worth deleting your cookies and seeing if that changes anything.
     
  21. dri_richard

    dri_richard

    Joined:
    Mar 10, 2017
    Posts:
    146
     

    Attached Files:

  22. victorw

    victorw

    Unity Technologies

    Joined:
    Sep 14, 2016
    Posts:
    459
    Wow, I have absolutely no idea why that's happening. Is that happening reliably on your phone? If you can capture the logs by connecting the Safari inspector then that could help us figure it out.

    In terms of workarounds, you may be able to fix it by deleting your cookies. If that doesn't work, you can go to https://developer.cloud.unity3d.com/mode?redirect=0 to set a cookie which will prevent the new website from being used.
     
  23. dri_richard

    dri_richard

    Joined:
    Mar 10, 2017
    Posts:
    146
    I did a team-wide poll. There are 12 people on the team, 6 people said this was an issue for them. Nobody has replied to say it isn't an issue for them.
     
  24. victorw

    victorw

    Unity Technologies

    Joined:
    Sep 14, 2016
    Posts:
    459
    Are you sure they're experiencing exactly the same issue though? The device detection workflow is pretty complex (thanks, Apple!) and there are definitely other issues in there, particularly the one which is resolved by deleting the provisioning profile.

    We haven't seen this specific issue with device detection in our testing or other customer reports so we'll probably need the console logs in order to investigate further - this would be particularly useful if your team members are experiencing exactly the same issue and can prove it with identical console errors. It's also worth considering whether you're doing anything unusual in your project which could trigger this. Can you install iOS builds for other projects and/or other build targets, or could this be triggered by something about your project setup?
     
  25. dri_richard

    dri_richard

    Joined:
    Mar 10, 2017
    Posts:
    146
    Of the 6 people reporting this issue, 4 don't have a profile installed, the other 2 haven't replied.

    Can you advise on how to obtain the specific logging you require? I'm not a web developer so I'm not familiar with Safari developer tools.

    You ask if we can install iOS builds for other projects / targets, but this problem affects the 'root' detect device flow in the project build history (displayed above the list of build results). Surely no particular profile has been selected at that point.
     
  26. dri_richard

    dri_richard

    Joined:
    Mar 10, 2017
    Posts:
    146
    This seems to work, thanks (Settings -> Safari -> Advanced -> Website data -> search & delete unity3d.com)
     
    victorw likes this.
  27. esaar13

    esaar13

    Joined:
    Oct 24, 2019
    Posts:
    1
    I was having the same issue and resolved it via deleting site data for unity3d.com, and then re-installing the profile when prompted from the cloud build dashboard. I'm still getting some odd redirects but I was finally able to install apps.
     
    flogskin likes this.
  28. imaginethepoet

    imaginethepoet

    Joined:
    Aug 23, 2016
    Posts:
    44
    This still happens this many months later.
     
unityunity