Search Unity

  1. Welcome to the Unity Forums! Please take the time to read our Code of Conduct to familiarize yourself with the forum rules and how to post constructively.
  2. Have a look at our Games Focus blog post series which will show what Unity is doing for all game developers – now, next year, and in the future.
    Dismiss Notice

Trouble Getting Started

Discussion in 'Unity Collaborate' started by KaiClavier, Aug 3, 2016.

  1. KaiClavier

    KaiClavier

    Joined:
    Jan 23, 2015
    Posts:
    65
    Hey!
    Just got collaborate going, and linked up a project and everything, and I'm following the documentation.
    For whatever reason, clicking the "[^]Collab" button will open the drop-down, but then clicking the "Start Now!" button does nothing? Is there something I'm missing? I've tried resetting Unity already and it didn't make a difference.
    Thanks!
     
  2. milesmajefski

    milesmajefski

    Joined:
    Sep 4, 2013
    Posts:
    9
    I just got that, too. Try opening the services window. crtl+0 or pick services from the window menu.
     
  3. KaiClavier

    KaiClavier

    Joined:
    Jan 23, 2015
    Posts:
    65
    Hm, having the services panel open doesn't seem to change it at all?
     
  4. milesmajefski

    milesmajefski

    Joined:
    Sep 4, 2013
    Posts:
    9
    You may need to setup a project here: https://developer.cloud.unity3d.com
    Once you get that setup, you have to connect that project to collaborate here:
    upload_2016-8-2_20-21-20.png

    Sorry if my info is incomplete or inaccurate. It is what it is.
     
  5. KaiClavier

    KaiClavier

    Joined:
    Jan 23, 2015
    Posts:
    65
    Yeah, I already have all that set up! It says my Unity project is already linked to the project on the cloud.
     
  6. milesmajefski

    milesmajefski

    Joined:
    Sep 4, 2013
    Posts:
    9
    General troubleshooting:
    -close Unity and open it again
    -log out and back in inside Unity
    -I'm not going to say restart your computer (it sounds too condescending)

    Good Luck.
     
  7. holliebuckets

    holliebuckets

    Moderator

    Joined:
    Oct 23, 2014
    Posts:
    496
    Hi @KaiClavier, so sorry you are having trouble. When you select "Start Now!" does the Collab Toolbar button change to having an update icon?

    There should be an initial Update (push) to the Server with your initial commit. :) Please let me know if you do not see this. Screen shots/gifs/video are always a very welcome sight!
     
  8. KaiClavier

    KaiClavier

    Joined:
    Jan 23, 2015
    Posts:
    65

    Here's a gif showing off what's happening!
     
    holliebuckets likes this.
  9. holliebuckets

    holliebuckets

    Moderator

    Joined:
    Oct 23, 2014
    Posts:
    496
    okay @KaiClavier , THAT is frustrating as ever. If you are able, could you please
    1) Run Unity from command line with the parameter
    2) Repeat the steps you've show here
    3) Submit a bug for me?
    If you can ping me the bug number back I'll take a look right away. Thank you so much for the gif!!
     
  10. KaiClavier

    KaiClavier

    Joined:
    Jan 23, 2015
    Posts:
    65
    Hey! The bug number is 820208!
     
    holliebuckets likes this.
  11. holliebuckets

    holliebuckets

    Moderator

    Joined:
    Oct 23, 2014
    Posts:
    496
  12. Kyuugatsu

    Kyuugatsu

    Unity Technologies

    Joined:
    Jan 11, 2014
    Posts:
    32
    Hello!

    Could you try a couple of things?

    First, delete this folder (while the editor is closed): /Users/Kai/Library/Unity/Packages

    Next, open the editor, and open a project which you've previously tried to enable collaborate on.

    I'm guessing that even though your project is ready to go on the servers, your client is having trouble holding on to/displaying that information - the above steps should help.

    Let us know how it goes!
     
  13. KaiClavier

    KaiClavier

    Joined:
    Jan 23, 2015
    Posts:
    65
    Just tried this, doesn't seem to have changed anything?
     
  14. Kyuugatsu

    Kyuugatsu

    Unity Technologies

    Joined:
    Jan 11, 2014
    Posts:
    32
    Alright - try this.

    Try clicking the Start now button again. When it gets stuck in that state (and changes to a blue arrow), go to Unity -> About Unity. With this new window in focus, type the word internal on your keyboard. A message that says "internal mode on" should display.

    Now, go to Window -> Collab Toolbar. This will let you open the toolbar in a dockable window. You should be able to right click on it and reload it. See if that helps!
     
  15. KaiClavier

    KaiClavier

    Joined:
    Jan 23, 2015
    Posts:
    65
    That was pretty cool, but it still doesn't change anything? Could it be possible some config leading up to this is wrong? Could my Unity account or online project config be interfering with this?
     
  16. Kyuugatsu

    Kyuugatsu

    Unity Technologies

    Joined:
    Jan 11, 2014
    Posts:
    32
    holliebuckets likes this.
unityunity