Search Unity

  1. Unity 6 Preview is now available. To find out what's new, have a look at our Unity 6 Preview blog post.
    Dismiss Notice
  2. Unity is excited to announce that we will be collaborating with TheXPlace for a summer game jam from June 13 - June 19. Learn more.
    Dismiss Notice
  3. Dismiss Notice

Timeline assigning wrong characters to tracks in Play mode

Discussion in 'Virtual Production' started by akent99, Dec 23, 2021.

  1. akent99

    akent99

    Joined:
    Jan 14, 2018
    Posts:
    588
    Has anyone seen this one before? Anyone got a fix? I dropped a set of characters into a timeline, had male/female dance off clips, so grouped up the characters and let er rip. Preview mode works perfectly. When I hit "Play" to record using a recorder track, it gets the wrong characters dancing the different parts! Cinemachine 2.8.0, Recorder 3.0.1, Timeline 1.6.2, (from the Cinematic Studio feature set) with Unity 2021.2.0b12.3482.



    Oh, thats "fun". If while in Play mode I mute the Cinemachine track (while its playing), it suddenly gets it all right. Un-muting the cineamachine track (flips between virtual cameras) works for the rest of that Play session.

    Final result is not great video quality, but a bit of fun with the characters I have created so far for the series I am doing (very slowly!!!!)

     
    newguy123 likes this.
  2. ellka

    ellka

    Unity Technologies

    Joined:
    Jun 17, 2019
    Posts:
    71
    Haha, love the dance off!!

    For the bug however, I never saw that myself. The team is mostly in vacation already, so I would suggest that you file a bug via the Unity Bug Reporter (Help > Report a Bug...) so that it can be triaged, looked at by the proper team, yada yada yada. If you manage to have a minimal project in which you can reproduce it, it's even better!

    Someone will have a closer look at that after the holidays for sure!
    Thanks!
     
  3. vladala

    vladala

    Unity Technologies

    Joined:
    Mar 3, 2017
    Posts:
    189
    Shrinking the project down is a very good idea, as ellka suggested since there are a lot of systems at work there.

    I suspect a camera animation / cinemachine problem.
    Could you please validate that the camera parameters (pos, rot especially) are the same in both editor mode and play mode ?
     
  4. akent99

    akent99

    Joined:
    Jan 14, 2018
    Posts:
    588
    Sorry, I have not had time to pull into a separate project yet (just got back from holidays), but the camera did exactly the same positioning in both. All the characters are in the same position too. They just just had the wrong animation clips applied to them. I will try to thin out the project.
     
  5. akent99

    akent99

    Joined:
    Jan 14, 2018
    Posts:
    588
    I uploaded a pruned back project that still failed for me - created Case 1393196
     
  6. akent99

    akent99

    Joined:
    Jan 14, 2018
    Posts:
    588
    Turned out somehow one of the characters had an extra Playable Director component on it. (No idea where that came from!) Removing got rid of the confusion of which tracks to play when. (Thanks Unity QA team!)
     
    Kholeslaw likes this.