Search Unity

  1. Good news ✨ We have more Unite Now videos available for you to watch on-demand! Come check them out and ask our experts any questions!
    Dismiss Notice
  2. Ever participated in one our Game Jams? Want pointers on your project? Our Evangelists will be available on Friday to give feedback. Come share your games with us!
    Dismiss Notice

Bug Tilemaps render as black or transparent when tilemap renderer is set to chunk mode on PC standalone

Discussion in '2D Experimental Preview' started by lulitd, Dec 15, 2016.

  1. lulitd

    lulitd

    Joined:
    Feb 20, 2016
    Posts:
    13
    After building a PC standalone, I've found that any of my tilemap renderers are black or not drawn at all. All colliders generated from the tilemaps work fine. I've tested this will the example project with R3 edition of the 2d experimental build.

    For those who've encountered this, My workaround to get the tilemaps to appear was changed the mode for the renderers from Chunk to Individual.

    Bug Reported: Case 861900

    Please forgive if I haven't followed some forum rules/conventions, as this is my first post.
     
  2. castor76

    castor76

    Joined:
    Dec 5, 2011
    Posts:
    1,623
    I can also confirm this, and it only seems to happen for the Released build type. Forcing individual seems to work, but lots of batching work is going on behind scene, which I am a bit uncomfortable with. Any public link to the bug?
     
  3. lulitd

    lulitd

    Joined:
    Feb 20, 2016
    Posts:
    13
    Hi Castor I'm unfamiliar with Unity's bug reporting system. By public link to the bug, do mean on issue tracker? If your answer is yes, then I do not think so, unless Unity created one. I did not find one myself.
     
  4. castor76

    castor76

    Joined:
    Dec 5, 2011
    Posts:
    1,623
    Yeah I was talking about the issue tracker. Do you have the link to it?
     
  5. lulitd

    lulitd

    Joined:
    Feb 20, 2016
    Posts:
    13
    Nope. My noobness with the Unity's bug system is being exposed.
     
  6. castor76

    castor76

    Joined:
    Dec 5, 2011
    Posts:
    1,623
    It would be nice if this bug is being tracked somewhere by a representative from Unity... Otherwise, we will have to submit another bug report. Just want to make sure.
     
  7. Johaness_Reuben

    Johaness_Reuben

    Unity Technologies

    Joined:
    Jan 27, 2016
    Posts:
    253
    Hi! Thanks for submitting the bug. We're looking into it.
     
    lulitd likes this.
unityunity