Search Unity

  1. The 2022.1 beta is now available for testing. To find out what's new, have a look at our 2022.1 beta blog post.
    Dismiss Notice

Help Wanted "There was a problem activating a new personal license. Make sure you are logged in, and have intern

Discussion in 'Unity Hub' started by cmdurham, Sep 9, 2021.

  1. cmdurham

    cmdurham

    Joined:
    Sep 7, 2021
    Posts:
    3
    Hi there. New to Unity and trying to install Personal on a Mac. When I try to activate a personal license I get this error:

    "There was a problem activating a new personal license. Make sure you are logged in, and have internet connection."

    There's a Try Again option, but it just repeats the same. I'm logged in and online. If I try manual activation I get another issue altogether. I'm able to download the license request and generate the license file, but when I try to activate I see:

    "Unable to save license"

    Not sure what's going on here. Can anyone help? Thanks.
     
  2. Faic

    Faic

    Joined:
    Jun 2, 2015
    Posts:
    8
    Same issue. I have one license on my PC which works and I just wanted to install one on my MAC to compile for iOS (With same Unity account).
    So far I haven't found any solution online. One person with the same problem wasn't able to fix it and simply concluded to not use Unity.
     
  3. cmdurham

    cmdurham

    Joined:
    Sep 7, 2021
    Posts:
    3
    Same here. I have a windows VM with the same account and it works; just obnoxious to have to use that. I have to believe the Mac version works
     
  4. GladStudio

    GladStudio

    Joined:
    Mar 7, 2016
    Posts:
    16
    Same. I have problem with Unity Hub 3.0 beta v4. But if I downgrade version to 2.4.5, I can get the license
     
    Last edited: Sep 10, 2021
    elefantor, Octopus321, K3IRRR and 2 others like this.
  5. Faic

    Faic

    Joined:
    Jun 2, 2015
    Posts:
    8
    Thank you so much! That actually did it for me. I tried manual activation and changing network adapters (as suggested by Unity support in some forum) but nothing worked.
     
    K3IRRR likes this.
  6. drkHwk

    drkHwk

    Joined:
    Jan 20, 2020
    Posts:
    2
    Thanks for this workaround! I downgraded to version 2.4.5 by changing the channel to Production in the Unity Hub settings. You will then get a notification that version 2.4.5 is ready to be installed. After, installing and relaunching 2.4.5 I was able to activate the license.
     
    sulsulyibbs likes this.
  7. drkHwk

    drkHwk

    Joined:
    Jan 20, 2020
    Posts:
    2
    Actually, I had to return my personal license and reactivate it in Unity Hub 2.4.5 because Unity 2020.3 was failing to launch even with Unity Hub 2.4.5. I hadn't used Unity in a while so there seems to have been a glitch with the old license I had.
     
  8. cmdurham

    cmdurham

    Joined:
    Sep 7, 2021
    Posts:
    3
    LIFESAVER!

    Thanks! that worked for me as well
     
  9. Abhijain39

    Abhijain39

    Joined:
    Oct 2, 2021
    Posts:
    1
    Hi there. New to Unity and trying to install Personal on a Mac. When I try to activate a personal license I get this error:

    "There was a problem activating a new personal license. Make sure you are logged in, and have internet connection."

    There's a Try Again option, but it just repeats the same.
     
  10. vastak2

    vastak2

    Joined:
    Oct 2, 2021
    Posts:
    1
    Same problem here
     
  11. Nur_oz

    Nur_oz

    Joined:
    Oct 2, 2021
    Posts:
    2
    Bende aynı sorunu yaşıyorum bilen birisi varsa yardımcı olabilir mi?
     
  12. Nur_oz

    Nur_oz

    Joined:
    Oct 2, 2021
    Posts:
    2
    Bende aynı sorun. Sorunu çözebildiysen beni
    de buradan bilgilendirebilir misin?
     
  13. Kin1599

    Kin1599

    Joined:
    Apr 13, 2021
    Posts:
    1
    how to download the unity hub past version?
     
    alexmgood2002 likes this.
  14. Flowerstock

    Flowerstock

    Joined:
    Oct 7, 2021
    Posts:
    1
    Same issue here. Anybody know how to fix it?
     
  15. sean_odonnell

    sean_odonnell

    Joined:
    Oct 11, 2021
    Posts:
    1
    Same issue occurring here
     
  16. Kai_Roma

    Kai_Roma

    Joined:
    Oct 14, 2021
    Posts:
    1
    I had the same issue, suddendly appeared this error.
    The solution is very simple:
    Go to Unity Hub -> click on you profile (upper-left corner) -> Sign out -> Sign in again

    If still doesn't work, return the license, perform steps above and get a new license.

    I solved in this way.
    I hope that helps you as well.
     
    TLMorris likes this.
  17. teclonegysmart2

    teclonegysmart2

    Joined:
    Oct 18, 2021
    Posts:
    2
    same:(
     
  18. teclonegysmart2

    teclonegysmart2

    Joined:
    Oct 18, 2021
    Posts:
    2
    same:( im getting this 2 error like you
    when i use manual it says
    "Unable To Save"
    And Like You The First One:(
     
  19. exe2k

    exe2k

    Joined:
    Oct 26, 2015
    Posts:
    39
    I tryed with both hubs. 2.5 and 3.0 beta: I can't get a license. The Editor simply doesn't run. Hub says there's no license. I tryed manual activation, got the file but no luck....

    SOLUTION:
    I gave full permissions to my user at security tab of folder properties window and unticked "read only" attribute. I did it with 2 folders:
    1. Where unity was installed
    2. C:\ProgramData\Unity (it is a hidden folder).

    You must have administrator's rights to do that.
     
    Last edited: Jan 6, 2022
    githealpaca likes this.
  20. Dragsugur

    Dragsugur

    Joined:
    Oct 20, 2021
    Posts:
    1
    Just downgrade to Unity Hub 2.4.5.
     
  21. nitish_unity683

    nitish_unity683

    Unity Technologies

    Joined:
    Sep 10, 2019
    Posts:
    3
    Hi, please upgrade to Hub 3.0 beta 5 and try it. It should work.
     
    UnityJuju likes this.
  22. ShylokVakarian

    ShylokVakarian

    Joined:
    Oct 26, 2021
    Posts:
    1
    Can confirm this does NOT work with beta 5 OR beta 6. Am also unable to downgrade to 2.4.5; Hub does not give me a notification when I switch to Production branch. Worked after upgrading to beta 6.

    Running on Windows 7 (I know I need to upgrade, I need this to upload a VRChat avatar in the meantime)
     
  23. unity_jo5L0aivGHW_rg

    unity_jo5L0aivGHW_rg

    Joined:
    Apr 15, 2021
    Posts:
    1
    i install beta 6 and it works
     
  24. mchairuln95

    mchairuln95

    Joined:
    Nov 11, 2021
    Posts:
    1
    Guys, the solution is,

    first close unity hub, then run unity with administrator . Done
     
  25. TotallyNotTeo

    TotallyNotTeo

    Joined:
    Oct 11, 2020
    Posts:
    1
    I switched to production channel, restarted, and managed to get the license. It now certainly looks like an older version, but the version still says 3.0.0 beta 6. I'm not complaining since it works fine, just confused.
     
  26. y0kai1

    y0kai1

    Joined:
    Dec 31, 2021
    Posts:
    1
    "return the license"? are you ok? how can i return the license without any license
     
  27. imdioblack

    imdioblack

    Joined:
    Jan 8, 2022
    Posts:
    1
    Same with beta8. Tried everything and only reverting to production version helped.
     
  28. norteconstrutorasp

    norteconstrutorasp

    Joined:
    Jan 12, 2022
    Posts:
    1
    how can i get the unity hub 2.4.5 ?
     
  29. ErfinderLabyrinth

    ErfinderLabyrinth

    Joined:
    Thursday
    Posts:
    2
    Ich hatte auch das Problem und das hat bei mir geholfen:
    I also had the problem and this helped me:

    Deutsche Anleitung:
    1. Unity Hub schließen
    2. Taskmanager öffnen(rechtsklick auf die Taskleiste -> Task-Manager)
    3. oben in der Leiste auf Details klicken
    4. runter zu Unity Hub scrollen
    5. Unity Hub schließen(rechtsklick auf Unity Hub -> Task beenden)
    6. Schritt 5 wiederholen, bis alle Unity Hub Tasks geschlossen sind
    7. Unity Hub mit Adminstratorrechte starten(Weiß nicht, ob es auch ohne funktioniert)
    8. Lizens erstellen

    English instructions:
    1. Close Unity Hub
    2. Open Task Manager (right-click on the taskbar -> Task Manager)
    3. Click details at the top of the bar
    4. Scroll down to Unity Hub
    5. Close Unity Hub (right-click Unity Hub -> End Task)
    6. Repeat step 5 until all Unity Hub tasks are closed
    7. Start Unity Hub with admin privileges(Don't know if it works without it)
    8. Create a license
     
    ozdmrosmn6666 and BirdInTheCity like this.
  30. BirdInTheCity

    BirdInTheCity

    Joined:
    Jun 9, 2017
    Posts:
    10
    This was the ONLY thing that worked for me. As was mentioned, you have to ENSURE all Unity Hub processes are killed before relaunching in Administrator Mode. Else, the license won't be found or can't be created.
     
  31. MR0X

    MR0X

    Joined:
    Friday
    Posts:
    1
    same
     
  32. talk2ankitadevi

    talk2ankitadevi

    Joined:
    Dec 3, 2021
    Posts:
    3
  33. Morning-Dew

    Morning-Dew

    Joined:
    Jan 12, 2022
    Posts:
    1
    I don't know why these guys at Unity are still fooling us around. Why not to explain in simple words how to resolve this issue.
     
  34. Todlichan

    Todlichan

    Joined:
    May 10, 2019
    Posts:
    2
    But the current version is 3.0.0 Production, not beta, it doesn't let me downgrade
     
  35. Germanus4711

    Germanus4711

    Joined:
    Nov 20, 2012
    Posts:
    8
    Same problem, Hub 3.0 production does not identify any license, incl. entering the serial number
     
  36. BribableDolphin

    BribableDolphin

    Joined:
    Friday
    Posts:
    1
    I am also having this issue. I recently downloaded Unity Hub and the current version is 3.0.0. I'm new to unity....is this how it always is? Are there any fixes?
     
  37. OllumsXDev

    OllumsXDev

    Joined:
    Friday
    Posts:
    1
    How do I get a differnt version
     
  38. ErfinderLabyrinth

    ErfinderLabyrinth

    Joined:
    Thursday
    Posts:
    2
    Funktioniert diese Anleitung nicht?
     
  39. angelspire

    angelspire

    Joined:
    Sunday
    Posts:
    2
    Still the issue - new MacBook Pro M1 MAX. Tried activating through the new license - says "There was a problem activating a new personal license. Make sure you are logged in, and have internet connection.". If trying to activate via "Activate with License Request" - it ends up with "Unable to save license". Production channel. Version 3.0.0 (3.0.0). Tried rebooting, reinstalling, signing out and back in - nothing helps.
     
    Morning-Dew likes this.
  40. dragnagel

    dragnagel

    Joined:
    Saturday
    Posts:
    6
    same problem, tried turning off firewall, antivirus, run as admin but nothing works
     
  41. cristian0700

    cristian0700

    Joined:
    May 23, 2021
    Posts:
    3
  42. janis_basis

    janis_basis

    Joined:
    Sunday
    Posts:
    1
    SOLUTION: You need to locate where Unity Hub is installed and open .exe or .sh file as a ADMINISTATOR and you will be able to get your licance.
     
  43. dragnagel

    dragnagel

    Joined:
    Saturday
    Posts:
    6
    This did not help
     
  44. cristian0700

    cristian0700

    Joined:
    May 23, 2021
    Posts:
    3
    i tried everything but nop, just download an older version
     
  45. dragnagel

    dragnagel

    Joined:
    Saturday
    Posts:
    6
    where can I find older hub download?
     
    SunqqS likes this.
  46. cristian0700

    cristian0700

    Joined:
    May 23, 2021
    Posts:
    3
  47. SunqqS

    SunqqS

    Joined:
    Jun 20, 2021
    Posts:
    2
    HELPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPP
     
    dragnagel likes this.
  48. dragnagel

    dragnagel

    Joined:
    Saturday
    Posts:
    6
    +1
     
  49. angelspire

    angelspire

    Joined:
    Sunday
    Posts:
    2
    The instruction below works like a charm. Removed hub with all its traces, downloaded Unity as a separate installer (don't use Downloader, it fails on M1 Max for some reason after downloading is completed). Installed it, and then followed the instruction below for command-line license activation.

    https://docs.unity3d.com/Manual/ManualActivationGuide.html

    You can safely install hub after doing this. Just point it to existing Editor installation.
     
    silverfishio likes this.
  50. dragnagel

    dragnagel

    Joined:
    Saturday
    Posts:
    6
    The:
    license.unity3d.com/manual
    Does:
    503 Service Unavailable

    No server is available to handle this request.
     
unityunity