Search Unity

The first Unity 3.0 pre-purchase betas are now shipping!

Discussion in 'Announcements' started by HiggyB, Jun 23, 2010.

  1. antenna-tree

    antenna-tree

    Joined:
    Oct 30, 2005
    Posts:
    5,325
    As Aras said it had to do with the tabs. At least it's consistent on Windows :p

    (Mac user btw)
     
  2. Eric5h5

    Eric5h5

    Volunteer Moderator Moderator

    Joined:
    Jul 19, 2006
    Posts:
    32,318
    Good thing it's had that since Unity 2.5, eh? ;)

    --Eric
     
  3. alewinn

    alewinn

    Joined:
    Nov 8, 2009
    Posts:
    185
    Samantha ; No Update today ? :'(
     
  4. Lars-Steenhoff

    Lars-Steenhoff

    Joined:
    Aug 7, 2007
    Posts:
    3,092
    Is there a way to assign a shortcut to play/pause? something like command+p
     
  5. PrvtHudson

    PrvtHudson

    Joined:
    Apr 10, 2009
    Posts:
    236
    I ordered Thu Jun 24. I got mine today !
     
  6. Eric5h5

    Eric5h5

    Volunteer Moderator Moderator

    Joined:
    Jul 19, 2006
    Posts:
    32,318
    Yes, it's Command P; look in the edit menu. If you want it to be something else, use the OS keyboard preferences.

    --Eric
     
  7. Lars-Steenhoff

    Lars-Steenhoff

    Joined:
    Aug 7, 2007
    Posts:
    3,092
    how silly of me not to try this first, I was looking at the shortcut menu in the unity preferences and did not see it. Thanks for pointing out it's already there.
     
  8. Jessy

    Jessy

    Joined:
    Jun 7, 2007
    Posts:
    7,326
    Better yet, just type what interests you into the Help menu. ("Play" being in "Edit" makes little sense to me, but there's not much of a better option.)
     
  9. Slem

    Slem

    Joined:
    Jan 28, 2009
    Posts:
    191
    Where? I have not seen this dialog except for the obvious "Load Project" in-editor.
     
  10. alewinn

    alewinn

    Joined:
    Nov 8, 2009
    Posts:
    185
    Yes !
    I ordered Jully 1. I got mine today !

    YEEEEEEEEAAAAAAAAAAARRRRRH

    Unity Rocks !
     
  11. Clamps

    Clamps

    Joined:
    Nov 7, 2009
    Posts:
    220
    hmmm... I orderd mine on the 26th of June, and I've not got my upgrade.
    Who should I ask about this? HiggyB?

    Clamps
     
  12. Detocroix

    Detocroix

    Joined:
    Jul 2, 2010
    Posts:
    75
    Lucky lucky! Still waiting for mine, mebbe one week to go!
     
  13. antenna-tree

    antenna-tree

    Joined:
    Oct 30, 2005
    Posts:
    5,325
    Contrary to popular belief HiggyB does not run Unity single-handedly ;)

    Contact support[at]unity3d.com, but before doing so make sure to check your spam folders.
     
  14. Ekzuzy

    Ekzuzy

    Joined:
    May 28, 2008
    Posts:
    34
    We have preordered Unity 3.0 on 17th of June and we also didn't get any email from UT (we've checked spam too ;-)). So what is it with this "first come first served" rule? Is it really working? Why someone who ordered Unity on 1st of July already got his own beta and we didn't?
     
  15. alewinn

    alewinn

    Joined:
    Nov 8, 2009
    Posts:
    185
    :D
    This versions seemed to be very promising and it is !

    After every "big" things annonced (Beast engine for shadowing, cloth physics, Umbra occlusion culling, tc...) there are a lot of little enhancements like segmenting the default packages (pro/standard assets/toon) in smaller ones, specialised by functionnality (Ie : One package for Character controllers, Image effects, Physics materials, etc...)
    This enables to build a project very fast with only the minimal required assets.
    The new browser, also, is just exactly what i missed with other versions, giving a simple, visual and fast access to every assets in the project ; For a previous try of unity (Version 2.1) i had so much materials that the selection pannel was biggest than the screen ! Thanks to the next browser this will be old story !
     
  16. alewinn

    alewinn

    Joined:
    Nov 8, 2009
    Posts:
    185
    Hability to continue the work while backing lightmaps ! Excellent :D
     
  17. jashan

    jashan

    Joined:
    Mar 9, 2007
    Posts:
    3,296
    Two possibilities: Either keep cmd (or some other modifier key, on Windows it might be ALT or Ctrl) pressed while starting up Unity or open Unity preferences and check "Show Project Wizard at Startup" ... if that checkbox is checked, Unity will always open the project wizard when starting up ;-)
     
  18. Bluestrike

    Bluestrike

    Joined:
    Sep 26, 2009
    Posts:
    256
    Thanks,
    I would expect those kind of newbie modes would be default enabled :)
    Not that many preference options and I still missed that one :)

    For windows users it apears to be the Alt key to force it at launch.
     
  19. Lars-Steenhoff

    Lars-Steenhoff

    Joined:
    Aug 7, 2007
    Posts:
    3,092
    The darker pro interface is really starting to grow on me, it seems that in the evening I prefer the darker and during the day the brighter. :)
     
  20. Lars-Steenhoff

    Lars-Steenhoff

    Joined:
    Aug 7, 2007
    Posts:
    3,092
    Is there a way to assign one material to 20 objects via the GUI?
    Or does it needs scripts to do this?
     
  21. Dreamora

    Dreamora

    Joined:
    Apr 5, 2008
    Posts:
    26,601
    multiassignement is something you could write a small editor script for
     
  22. Lars-Steenhoff

    Lars-Steenhoff

    Joined:
    Aug 7, 2007
    Posts:
    3,092
    I wish I could but I can't code that well. hoping unity can code it in the interface :)
     
  23. JonnyHilly

    JonnyHilly

    Joined:
    Sep 4, 2009
    Posts:
    742
    got mine last week :)
    some really cool new features, and loving the dark scheme.

    seen a few glitches/crashes, but to be expected as its beta.

    2 comments...

    the tree roots still dont go down far enough.. so on slopes you can see under/inside the trees. The pivot for trees should be moved up.

    the wheel collider/physics seem to be broken/changed ?
     
  24. Eric5h5

    Eric5h5

    Volunteer Moderator Moderator

    Joined:
    Jul 19, 2006
    Posts:
    32,318
    Where the pivot is depends the model; it's not a function of the terrain system. So if you want it moved up, go ahead.

    --Eric
     
  25. antenna-tree

    antenna-tree

    Joined:
    Oct 30, 2005
    Posts:
    5,325
    If he's referring to the Tree Creator made trees then that is an issue that we're going to fix. For models made in external apps just move the pivot point up.
     
  26. Veli

    Veli

    Joined:
    Mar 10, 2009
    Posts:
    301
    are these still being sent out? I ordered mine on the 8th, but haven't received anything.
     
  27. JonnyHilly

    JonnyHilly

    Joined:
    Sep 4, 2009
    Posts:
    742
    yes I have been playing with the tree creator, very cool stuff. Thats great you are going to fix that issue, thanks very much !

    any feedback on the wheel collider/physics ?
     
  28. mindlube

    mindlube

    Joined:
    Oct 3, 2008
    Posts:
    993
    I emailed support because I ordered Unity 3 Pro + iPhone on May 20th and haven't received the beta link.
     
  29. Clamps

    Clamps

    Joined:
    Nov 7, 2009
    Posts:
    220
    I ordered mine on the 26th of June, and I still don't have V3. Though apparently some people who bought after me have it...

    hmmmm
     
  30. Veli

    Veli

    Joined:
    Mar 10, 2009
    Posts:
    301
    did you guys order the iPhone on by any chance?
     
  31. JonnyHilly

    JonnyHilly

    Joined:
    Sep 4, 2009
    Posts:
    742
    anyone got any projects using the wheel collider ?
    seems to not work the same anymore in 3.0Beta for me. Just trying to confirm if anyone else had the same experience ?
    Or maybe something got changed on project import ?
     
  32. Clamps

    Clamps

    Joined:
    Nov 7, 2009
    Posts:
    220
    no, I ordered the Unity3 thingy with the free 2.6 and pizza.
     
  33. Dreamora

    Dreamora

    Joined:
    Apr 5, 2008
    Posts:
    26,601
    it indeed works differently

    But given the bugs the wheel collider had in the old PhysX version thats nothing bad.
     
  34. JonnyHilly

    JonnyHilly

    Joined:
    Sep 4, 2009
    Posts:
    742

    hmmmmmm, its bad for me, as I have a near-finished game based off the old system, now its broken.
    Shame they couldn't just fix the bugs in the old system, rather than change how all the values work.

    If I figure out a way to alter the values to make it behave in a similar way, I'll post something.
     
  35. jashan

    jashan

    Joined:
    Mar 9, 2007
    Posts:
    3,296
    In general, it is not a very good idea to switch to a new major version of the game engine when your game is "near-finished". Unity 3.0 introduces *a lot* of changes, and some of them are breaking changes.

    So that means when you move your project to Unity 3.0 you should know what you're doing - some things will break and require changes in your code and set up. Some things will have to be tested and tweaked all over again. But that's just normal with a major release like that.

    If your game is "near-finished" I'd recommend finishing it with 2.6 - and then considering using 3.0 for an updated version of your game later.

    One reason why there likely are breaking changes is that they have updated many of the integrated 3rd party libraries (Mono, PhysX, Raknet) - and these updates have long been requested by the community. So I'm *very* happy they *finally* did this (even though it means some work to just get everything running properly again).

    3.0 is not a "bugfix release" but a "major release". I think they do their best to make the transition as smooth as possible - and I could imagine that it will be better with the final release of Unity 3 but there still may be rough edges even in the final release.

    I mean, currently, Unity 3.0 is not only a major release ... but not even a "release" at all. Just a beta to play around with ;-)
     
  36. Dreamora

    Dreamora

    Joined:
    Apr 5, 2008
    Posts:
    26,601
    The incompatibility of new PhysX vs old PhysX was why the PhysX was never upgraded in Unity 2.x according to informations mentioned.

    But nothing forces you to upgrade at all. Your project is a 2.x project and its not very common that people upgrade to new major engine versions during the lifetime of a project. The opposite is standard because there is a good chance that many detail things have changed, which can cost you a lot of time to detect and potentially work around.
     
  37. JonnyHilly

    JonnyHilly

    Joined:
    Sep 4, 2009
    Posts:
    742
    yes, I know, and agree, (from experience) that its not a good idea to change engine version, when a game is nearly complete...

    but its just sooooo tempting with all the nice new features.
     
  38. Dreamora

    Dreamora

    Joined:
    Apr 5, 2008
    Posts:
    26,601
    Why not release the initial version with the old and then upgrade for 1.1 / 1.5 of the game?

    would also be great publicity and showing off your customer support dedication
     
  39. Peter G

    Peter G

    Joined:
    Nov 21, 2009
    Posts:
    610
    Since we are talking about Physx differences, has anyone noticed different behavior in the Configurable joint. It seems to rock uncontrollably when I plug in large values to the various movement drives.
     
  40. xAdix

    xAdix

    Guest

    Joined:
    Jul 18, 2010
    Posts:
    89
    ohhhhh it all costs so much :( i wish i could get it
     
  41. ColossalDuck

    ColossalDuck

    Joined:
    Jun 6, 2009
    Posts:
    3,246
    On the bright side, the free version will be out before the end of the summer.
     
  42. iphonedev

    iphonedev

    Joined:
    Oct 27, 2009
    Posts:
    31
    I wish I code compile to xcode with U3Beta UnityPro/iPhone (Basic). Waiting for new beta hopefully they will fix this.
     
  43. Detocroix

    Detocroix

    Joined:
    Jul 2, 2010
    Posts:
    75
    Anyone got theirs lately? What date are we unrolling now? My skin is already burned, I need to rest inside rest of the summer 8)
     
  44. WillBellJr

    WillBellJr

    Joined:
    Apr 10, 2009
    Posts:
    394
    I guess I'm waiting for the next release drop - I ordered mine on 07/10...

    -Will
     
  45. Lars-Steenhoff

    Lars-Steenhoff

    Joined:
    Aug 7, 2007
    Posts:
    3,092
  46. cannon

    cannon

    Joined:
    Jun 5, 2009
    Posts:
    751
    I think they might be skipping to Beta 4 for some users because of problems with iPhone Basic deployments, probably those whose turn are coming up close to Beta 4. That, or there's been a large wave of preorders pushing back the queue since I last ordered mine.
    Got mine last week, ordered on the 3rd.
     
  47. TwinFox

    TwinFox

    Joined:
    Jan 9, 2009
    Posts:
    66
    Is b4 already available? Couple of posts here have hinted that, but the update checker says that b3 is still the latest.
     
  48. Dreamora

    Dreamora

    Joined:
    Apr 5, 2008
    Posts:
    26,601
    the checker will not show new versions. you will get a mail once its accessable
     
  49. mindlube

    mindlube

    Joined:
    Oct 3, 2008
    Posts:
    993
    I got a reply from Unity support w/ a link for b2
    Is b3 the latest though? I'm a little confused. Just curious though it doesn't matter that much I'll still get to kick the tires on U3 when I get home tonight :)
     
  50. Dreamora

    Dreamora

    Joined:
    Apr 5, 2008
    Posts:
    26,601
    going by my mailbox, yeah b3 is the latest public beta
     
unityunity