Search Unity

  1. Check out the Unite LA keynote for updates on the Visual Effect Editor, the FPS Sample, ECS, Unity for Film and more! Watch it now!
    Dismiss Notice
  2. The Unity Pro & Visual Studio Professional Bundle gives you the tools you need to develop faster & collaborate more efficiently. Learn more.
    Dismiss Notice
  3. Improved Prefab workflow (includes Nested Prefabs!), 2D isometric Tilemap and more! Get the 2018.3 Beta now.
    Dismiss Notice
  4. Improve your Unity skills with a certified instructor in a private, interactive classroom. Watch the overview now.
    Dismiss Notice
  5. Want to see the most recent patch releases? Take a peek at the patch release page.
    Dismiss Notice

ProBuilder Technical Probuilder's Issue: The Frame

Discussion in 'World Building' started by Askautmir, Jun 14, 2018.

  1. Askautmir

    Askautmir

    Joined:
    Jun 13, 2018
    Posts:
    5
    Hi All, I am learning to use probuilder, but I am constantly experiencing a problem (which I usually solve roughly).
    So I'm here to ask: how "cut" the frame of a solid which I made a hole?

    Look at the attached image to understand what I mean

    THANKS

     
  2. gabrielw_unity

    gabrielw_unity

    Unity Technologies

    Joined:
    Feb 19, 2018
    Posts:
    176
    Hi! Can you explain a bit further?

    - What is the "frame" that you mean?
    - What do you mean by "cut"?

    Thanks!
     
  3. Askautmir

    Askautmir

    Joined:
    Jun 13, 2018
    Posts:
    5
    Hi, I mean the line at the bottom of the image which emerges when you cut two opposites face of a solid.
    So, the cube scaled as a wall in the image has a collider, also the edge has a collider and I cant pass over with a fps controller. I only want to separate the bottom edge with the top (where it's the hole) and delete.
    If I try to delete that part now, all the wall disappear.
     
  4. gabrielw_unity

    gabrielw_unity

    Unity Technologies

    Joined:
    Feb 19, 2018
    Posts:
    176
    Hmm, not sure why anything would emerge when you cut? Are you using the Boolean tool?
     
  5. Askautmir

    Askautmir

    Joined:
    Jun 13, 2018
    Posts:
    5
    No, have I to do this?
     
  6. gabrielw_unity

    gabrielw_unity

    Unity Technologies

    Joined:
    Feb 19, 2018
    Posts:
    176
    Nope, that's just one method- can you let me know the steps you are taking? A video would be even better. Thanks!