Search Unity

  1. Welcome to the Unity Forums! Please take the time to read our Code of Conduct to familiarize yourself with the forum rules and how to post constructively.
  2. We are updating our Terms of Service for all Unity subscription plans, effective October 13, 2022, to create a more streamlined, user-friendly set of terms. Please review them here: unity.com/legal/terms-of-service.
    Dismiss Notice
  3. Have a look at our Games Focus blog post series which will show what Unity is doing for all game developers – now, next year, and in the future.
    Dismiss Notice

SteamVR TeleportPoint doesn't show up anymore

Discussion in 'AR/VR (XR) Discussion' started by SWTUniMA, Oct 10, 2018.

  1. SWTUniMA

    SWTUniMA

    Joined:
    Oct 1, 2018
    Posts:
    1
    Hello everyone,
    I have been working lately with the SteamVR plugin and I was currently developing the teleportation system.
    At first it was all working perfectly, but now that I tried to get back to it I'm having a problem with the TeleportPoints. They somehow don't show up anymore. They work just fine and the laser turns green when you are pointing at one and everything, but you just can't see this "blue tunnel" that indicates you where the teleport points are.
    I don't know if I changed something that caused that or what happened, but I have been trying for days to find the solution without any improvement...
    I would really appreciate if someone could help me out with this, I'm pretty sure it is just a random variable that needs to be changed and it would be done, but I just can't find that variable.

    Thank you in advance!

    Regards,

    Miguel
     
  2. Bulbous2010

    Bulbous2010

    Joined:
    Sep 29, 2017
    Posts:
    2
    Years later here. Did you ever find a solution? I am in URP Unity 2019.4.3f1 and for the life of me I cannot figure this out. My teleport areas work just fine, but my points only show a green arrow when they are hovered over. Otherwise, the user basically has to guess the location of the teleport points.
     
  3. Bulbous2010

    Bulbous2010

    Joined:
    Sep 29, 2017
    Posts:
    2
    I figured as soon as I reached out I would figure it out. My issue was just a layering issue. The teleport points are on UI layer, and my camera was not rendering UI. Artifact from a point where I had a second camera that specifically rendered UI.
     
unityunity