Search Unity

  1. Unity 6 Preview is now available. To find out what's new, have a look at our Unity 6 Preview blog post.
    Dismiss Notice
  2. Unity is excited to announce that we will be collaborating with TheXPlace for a summer game jam from June 13 - June 19. Learn more.
    Dismiss Notice

Question Sick of having to be online to use unity

Discussion in 'Unity Hub' started by JimWebs, Apr 10, 2024.

  1. JimWebs

    JimWebs

    Joined:
    Aug 2, 2023
    Posts:
    126
    How Do I use unity without being online?
    I like to shut everything down when I'm working, take the firewall off, the internet cable out, everything, but unity won't start up unless I have a connection. Is this by design or something wrong on my end?
     
  2. mgear

    mgear

    Joined:
    Aug 3, 2010
    Posts:
    9,498
    ok interesting,
    Hub shows me signed out (so cannot open any projects)..
    But Unity editor does open projects just fine (if you open them directly with commandline or using 3rd party unity launchers).

    Seems to be bugged, so better report as bug.
     
  3. CodeSmile

    CodeSmile

    Joined:
    Apr 10, 2014
    Posts:
    6,474
    Start it, sign in, then go offline. From what I recall you can work offline for up to 72 hours.
     
  4. mgear

    mgear

    Joined:
    Aug 3, 2010
    Posts:
    9,498
    wasn't offline supposed to be max 30 days?
    does that also mean that you cannot shutdown computer during this time, since hub wont start in offline(?)
     
  5. halley

    halley

    Joined:
    Aug 26, 2013
    Posts:
    2,495
    Seems pretty short-sighted to remove all access to documentation and examples, unless you're in the 1980s and have a lawyer's bookcase with a row of IBM three-ring binders containing every single API and toggle switch available.
     
  6. CodeSmile

    CodeSmile

    Joined:
    Apr 10, 2014
    Posts:
    6,474
    Don't quote me on this but this is what it used to be, and the 72 hours is what will be (Unity 6) or already is.

    I was going to say the same but ... if you only do content production it might be effective. But as a programmer of course I constantly look things up on the Interwebz.
     
  7. mgear

    mgear

    Joined:
    Aug 3, 2010
    Posts:
    9,498
    seems like you can use unity editor, but just not through hub.. (which doesn't make any sense for regular users..)

    https://support.unity.com/hc/en-us/articles/23956583533844-Named-User-licensing-NUL-FAQ

    so the workaround is to launch your project manually,
    -projectPath <project path>
    https://docs.unity3d.com/Manual/EditorCommandLineArguments.html
     
  8. APSchmidt

    APSchmidt

    Joined:
    Oct 31, 2023
    Posts:
    262
    This.

    Do this every day so that you don't get signed out.
     
  9. JimWebs

    JimWebs

    Joined:
    Aug 2, 2023
    Posts:
    126
    I'm a recluse, old school.
     
  10. JimWebs

    JimWebs

    Joined:
    Aug 2, 2023
    Posts:
    126

    Besides, I can access the net when I need it, like everyone else, so saying it's short sighted is pretty stupid. When I'm busy is not when I need to be online and I don't want to be forced to be because unity locks you into it. From the comments, it appears it's not a fault on my side but something unity are actually doing by design
     
    Last edited: Apr 10, 2024
  11. Ryiah

    Ryiah

    Joined:
    Oct 11, 2012
    Posts:
    21,468
  12. judesidloski

    judesidloski

    Unity Technologies

    Joined:
    May 12, 2022
    Posts:
    94
    As long as you have a valid token the hub will consider you logged in. So you can shutdown your computer and open hub without a network connection as long as you didn't sign out.
     
  13. mgear

    mgear

    Joined:
    Aug 3, 2010
    Posts:
    9,498
    ok nice! it does work 3.8.x (previously tested in 3.6.1 and it showed me signed out, if no internet connection).
     
  14. judesidloski

    judesidloski

    Unity Technologies

    Joined:
    May 12, 2022
    Posts:
    94
    That sounds about right.. I think sticking users at the sign in screen launched in 3.6. I'm curious mgear how does your launcher handle auth/hub/editor ? Is there a command line argument that passes an auth token to the editor ?
     
  15. mgear

    mgear

    Joined:
    Aug 3, 2010
    Posts:
    9,498
    Not yet, but if i have time to look into that, will definitely add something like that, or otherwise need to make actual login system.. (i did look into Hub ICP system, can send messages there etc. but probably not worth going that way for getting auth/license.)

    So now it is just a launcher (using editor commandline -projectpath and if hub is not signed in, editor wont be either)
     
    judesidloski likes this.
  16. TreyK-47

    TreyK-47

    Unity Technologies

    Joined:
    Oct 22, 2019
    Posts:
    1,835