Search Unity

  1. Good news ✨ We have more Unite Now videos available for you to watch on-demand! Come check them out and ask our experts any questions!
    Dismiss Notice

Remote Setting not working (16/04/2020)

Discussion in 'Unity Analytics' started by hoanghoatham3232, Apr 16, 2020.

  1. hoanghoatham3232

    hoanghoatham3232

    Joined:
    Feb 22, 2020
    Posts:
    5
    Hi, Unity

    Today remote setting not working properly. RemoteSettings.HasKey just returned false and have not event RemoteSettings.Updated.

    Thank
     
    Last edited: Apr 16, 2020
  2. SamOYUnity3D

    SamOYUnity3D

    Unity Technologies

    Joined:
    May 12, 2019
    Posts:
    242
  3. hoanghoatham3232

    hoanghoatham3232

    Joined:
    Feb 22, 2020
    Posts:
    5
    Remote setting not working properly. In editor and release versions, all my users can not get variable on remote setting.
    I check in editor with wifi and 4G but RemoteSettings.HasKey just returned false and have not event RemoteSettings.Updated. But in bar Window/Unity Analystics/Remote Settings the all variables still exist.
     
    Last edited: Apr 16, 2020
  4. SamOYUnity3D

    SamOYUnity3D

    Unity Technologies

    Joined:
    May 12, 2019
    Posts:
    242
    Are you using Remote Settings or Remote Config?
     
  5. hoanghoatham3232

    hoanghoatham3232

    Joined:
    Feb 22, 2020
    Posts:
    5
  6. SamOYUnity3D

    SamOYUnity3D

    Unity Technologies

    Joined:
    May 12, 2019
    Posts:
    242
    Yes, they are two different products, and we recommend using Remote Config because Remote Settings will be deprecated in 2021.

    I just tested Remote Settings, it seems that there is indeed a problem, we will investigate the cause of the problem.
     
  7. hoanghoatham3232

    hoanghoatham3232

    Joined:
    Feb 22, 2020
    Posts:
    5
    Thank you. I will gradually switch over to Remote Config.
     
  8. Appdozer

    Appdozer

    Joined:
    Dec 5, 2018
    Posts:
    1
    Hi! We also get this problem with Remote Settings in our games right now. There's no answer from UnityRemoteSettings server. Is there any issue with service? When would it be repaired?
     
    hoanghoatham3232 likes this.
  9. apariumit

    apariumit

    Joined:
    Oct 18, 2017
    Posts:
    3
    I am having problems with Remote Settings as well.
     
    hoanghoatham3232 and Appdozer like this.
  10. SamOYUnity3D

    SamOYUnity3D

    Unity Technologies

    Joined:
    May 12, 2019
    Posts:
    242
    We are fixing this issue, sorry for the inconvenience.
     
  11. digitalmoka

    digitalmoka

    Joined:
    Nov 11, 2016
    Posts:
    7
    Ok, thanks
     
  12. ArtaxGames

    ArtaxGames

    Joined:
    Jan 31, 2017
    Posts:
    4
    Hi! Same here, RemoteSettings down for longer than 4 hours now. Cannot understand why this issue keeps happening once and again. We are aware of RemoteConfig, but we cannot use it because of required .NET version, thus we are moving to other sevice. However, it would be good if RemoteSettings could be more reliable than it has been until now while it lasts.
     
  13. YD_JMysior

    YD_JMysior

    Joined:
    Aug 4, 2016
    Posts:
    34
    Same here. Subscribing to get notified when the Remote Settings is fixed. We rely heavily on it. Will switch to Remote Config gradually too (I didn't know Remote Settings will be dropped).
     
  14. Redsun-pro

    Redsun-pro

    Joined:
    Nov 29, 2013
    Posts:
    6
    Same here, Waiting for the fix. thank you Unity team.
     
    JeffDUnity3D likes this.
  15. SamOYUnity3D

    SamOYUnity3D

    Unity Technologies

    Joined:
    May 12, 2019
    Posts:
    242
    It should have been fixed, please let me know if this issue still persists.
     
  16. YD_JMysior

    YD_JMysior

    Joined:
    Aug 4, 2016
    Posts:
    34
    It looks fixed on my side. At least in the development environment. Thanks @SamOYUnity3D and Unity Team!
     
    SamOYUnity3D likes this.
  17. digitalmoka

    digitalmoka

    Joined:
    Nov 11, 2016
    Posts:
    7
    Fixed for me Thanks guys
     
unityunity