Search Unity

  1. Calling all beginners! Join the FPS Beginners Mods Challenge until December 13.
    Dismiss Notice
  2. It's Cyber Week at the Asset Store!
    Dismiss Notice

[Released] Mecanim Network Example

Discussion in 'Assets and Asset Store' started by fholm, Jan 3, 2013.

  1. fholm

    fholm

    Joined:
    Aug 20, 2011
    Posts:
    2,041
    Since so many people have been asking about this on the forums, here is an example of how you can network animations that are played using the new Mecanim animation library in Unity4.



    This is a modified version of the default Mecanim example scene which demonstrates how to synchronize animation with movement across a network using Unity's basic built-in networking. Most of the scripts that come with this are the standard Mecanim scripts, except for the script "IdleRunJump.cs", which has been heavily modified and includes detailed comments that describe how the code inside of it works. There are more comment lines than actual code lines!¨

    Price: $15
    Link: https://www.assetstore.unity3d.com/#/content/6216
     
  2. MMO-Developer

    MMO-Developer

    Joined:
    Jul 2, 2012
    Posts:
    25
    dont buy this you dont have sync animation between clients
     
  3. fholm

    fholm

    Joined:
    Aug 20, 2011
    Posts:
    2,041
    Can you please explain yourself? The animations do sync between clients ...
     
  4. PrimeDerektive

    PrimeDerektive

    Joined:
    Dec 13, 2009
    Posts:
    3,073
    I think you're mistakenly making the assumption that by saying "synchronize animation across the network" fholm is implying he's sending animation state data across the network. The mecanim example by default will not work on remote network players because it's driven by input.
     
  5. MMO-Developer

    MMO-Developer

    Joined:
    Jul 2, 2012
    Posts:
    25
    What is point then with this mecanim network example ?
    vustopia photon mecanim animation works !
     
  6. hippocoder

    hippocoder

    Digital Ape Moderator

    Joined:
    Apr 11, 2010
    Posts:
    25,919
    Quit trolling, kid.
     
  7. ZenithCode

    ZenithCode

    Joined:
    Jul 26, 2012
    Posts:
    42

    Which networking layer do you use in this example?

    Thanks.
     
  8. Brainswitch

    Brainswitch

    Joined:
    Apr 24, 2013
    Posts:
    270
    It says it's "using Unity's basic built-in networking"
     
  9. brianbraatz

    brianbraatz

    Joined:
    Apr 21, 2013
    Posts:
    17
    when I try to purchase- the button spins for a bit and then nothing happens..
    I have sent an email to unity support- hopefully they will fix it

    is there an alternate method to purchase? or is the unity store the only way?

    thanks!

    Brian
     
  10. brianbraatz

    brianbraatz

    Joined:
    Apr 21, 2013
    Posts:
    17
    ok- update- you just have to be paitent and hit the purchase button a bunch of times over the course of 20 mins..

    Unity must be having server problems..
     
  11. leizzer

    leizzer

    Joined:
    Jun 26, 2013
    Posts:
    39
    The link is broken. I really need to see some code to point me out.

    Thanks
     
  12. daeuk

    daeuk

    Joined:
    Mar 3, 2013
    Posts:
    67
    was this removed from the store?
     
  13. fholm

    fholm

    Joined:
    Aug 20, 2011
    Posts:
    2,041
  14. daeuk

    daeuk

    Joined:
    Mar 3, 2013
    Posts:
    67
    Thanks fholm!

    However, I could not find the said asset in there.
     
  15. fholm

    fholm

    Joined:
    Aug 20, 2011
    Posts:
    2,041
    Daeuk, oh I am so sorry - i have lost the source code to this one, it's lost in the wind. I dont want to plug my other stuff to much, but if you are looking for simple networking and automatic animation sync, check out my new Bolt networking library: www.boltengine.com
     
  16. voncarp

    voncarp

    Joined:
    Jan 3, 2012
    Posts:
    168
    I purchased this March 14 and it's unavailable June 14. Why?

    It's hard to find confidence buying your products if they disappear this easy. Is Bolt going to disappear like this?