Search Unity

  1. All Pro and Enterprise subscribers: find helpful & inspiring creative, tech, and business know-how in the new Unity Success Hub. Sign in to stay up to date.
    Dismiss Notice
  2. Dismiss Notice

Template RELEASE 8.0.0a - Inventory and Weapon Modding (ICWM)

Discussion in 'Tools In Progress' started by HeyMyNameIsVoo, Mar 15, 2017.

?

Are you waiting for an asset?

  1. Yes

  2. No

  3. I'm not waiting, but following

Multiple votes are allowed.
Results are only viewable after voting.
  1. Pandur1982

    Pandur1982

    Joined:
    Jun 16, 2015
    Posts:
    264
    Very good News, thx for the Info.
     
    HeyMyNameIsVoo likes this.
  2. HeyMyNameIsVoo

    HeyMyNameIsVoo

    Joined:
    Dec 25, 2015
    Posts:
    432
    Good day!

    Here is the video:

    Do not forget that you can change the background images.

    So, what do you think about the new inventory style?

    And send your video or screenshots how do you use the Asset!!!

    Thanks,
    MyNameIsVoo
     
  3. julianr

    julianr

    Joined:
    Jun 5, 2014
    Posts:
    1,173
    looks good. Might be worth locking the inventory so it doesn't move around while the mouse does though, apart from that its great.
     
    HeyMyNameIsVoo likes this.
  4. Been_Maya

    Been_Maya

    Joined:
    Aug 12, 2017
    Posts:
    20
    I think - as julianr said - locking the inventory would be nice. I think players also use the inventory screen as a hidden rest for hectic gameplay, so I think they want it to be static.
    Apart from that, there isn't anything for RE style inventory in the video yet, right?
     
  5. HeyMyNameIsVoo

    HeyMyNameIsVoo

    Joined:
    Dec 25, 2015
    Posts:
    432
    Everyone has their own opinions. If you do not like this features, you can turn them off!

    "there isn't anything for RE style inventory in the video yet, right?"
    I do not agree with you. I create an inventory similar inventory RE4. I do not copy it, I take some features from it and improve them.

    I always write here that you can suggest something.
    Сopying is bad!!!

    Thanks,
    MyNameIsVoo
     
  6. Been_Maya

    Been_Maya

    Joined:
    Aug 12, 2017
    Posts:
    20
    Can you explain what is like Resident Evil inventory? Sorry, I didn't follow it from the very beginning, so I don't know what is specific / new.
     
  7. HeyMyNameIsVoo

    HeyMyNameIsVoo

    Joined:
    Dec 25, 2015
    Posts:
    432
    I'll try my best.

    As you can see below:
    1. Red colour - inventory area
    2. Blue color - player area (player icons, player inspect)
    3. Yellow color - pages
    0.1.1.jpg

    0.1.1.jpg

    0.1.1.jpg

    As I already wrote before - I can not copying the RE4 inventory, because I do not want troubles with the RE4 development!!!
     
  8. HeyMyNameIsVoo

    HeyMyNameIsVoo

    Joined:
    Dec 25, 2015
    Posts:
    432
    Hello!!!


    0.1.1.jpg

    0.1.1.jpg

    0.1.1.jpg
     
    julianr likes this.
  9. Been_Maya

    Been_Maya

    Joined:
    Aug 12, 2017
    Posts:
    20
    Thanks for the screenshots to compare. Can you add a money display and health bar?
    Making the grid perspective (not 2D) and have it a background (like a bag in which things are carried) isn't possible, is it?
     
    HeyMyNameIsVoo likes this.
  10. HeyMyNameIsVoo

    HeyMyNameIsVoo

    Joined:
    Dec 25, 2015
    Posts:
    432
    "Can you add a money display and health bar?"
    I can: money display I will add in the next update when I will create a shopping window!

    "Making the grid perspective (not 2D) and have it a background (like a bag in which things are carried) isn't possible, is it?"
    Yes, is it possible, but you must understand that 3D models in the inventory will spend a lot of resources. In modern world when developers are striving for ultra-realistic(or just high) graphics, need powerful computers. I am trying to optimize it but I do not have results!
     
  11. Been_Maya

    Been_Maya

    Joined:
    Aug 12, 2017
    Posts:
    20
    1) Health bar as well? Because I think it's very good to see the health when the player goes to the inventory after a hectic gameplay where he perhaps didn't really notice what his health was.

    2) Also: Another question, please:
    Is your inventory blocking? Does it automatically pause the game, or do we need to do this?
     
  12. Been_Maya

    Been_Maya

    Joined:
    Aug 12, 2017
    Posts:
    20
    And is this also on the road map? I've seen it in many other games as well.
     
  13. HeyMyNameIsVoo

    HeyMyNameIsVoo

    Joined:
    Dec 25, 2015
    Posts:
    432
    "Health bar as well?"
    Yes! I created a page where the player can view his health, damages and etc. The page will be available in the next update (I hope, if I have time to).

    "Is your inventory blocking? Does it automatically pause the game, or do we need to do this?"
    The main menu (press Esc) blocks the game (pause game).
    The inventory window (press I) does not block the game, the inventory bloks the player scripts, animations, mouse look, movements, etc.

    "And is this also on the road map? I've seen it in many other games as well."
    I will add this option in the next update! It is easy...

    You do not have to look at the Asset as a game. :)

    I will try to add more features.

    Kind Regards,
    MyNameIsVoo
     
  14. Been_Maya

    Been_Maya

    Joined:
    Aug 12, 2017
    Posts:
    20
    Noooo, please don't make it a separate page, please display it on the front page!

    Health is important on front page because you know if you need to use health pack to restore health.

    Ammo on front page is important on front page because you know if you need to switch weapons, reload, etc.

    Money on front page is important because you know how to proceed in the game play.
     

    Attached Files:

    TheoHeu, SiDuGames and twda like this.
  15. Been_Maya

    Been_Maya

    Joined:
    Aug 12, 2017
    Posts:
    20
    Can you also show in your demo video what happens if you have too much stuff in your inventory? How it looks when you drop something. Is there a space where you can deposit stuff to reorder the items in the grid and then put them back in or drop them?
     
    PattyChabby likes this.
  16. Been_Maya

    Been_Maya

    Joined:
    Aug 12, 2017
    Posts:
    20
    There is a space popping up as an overlay when you have something selected. On the right side.
    Yes, it's a game in itself. That's why we need your asset and don't quickly do it on our own. :)
    Your asset looks like a very good start.
     

    Attached Files:

    twda and EyeOnYou like this.
  17. HeyMyNameIsVoo

    HeyMyNameIsVoo

    Joined:
    Dec 25, 2015
    Posts:
    432
    I think that every developer know what's he needs. If you need some elements to be displayed on the main page, you can easily change the inventory system without touching the code.

    I will just show you how you can create and integrate in the Asset some function like health bar, notes, maps and etc.

    You can not use them and create your own style, but you have to understand how it works with the Asset(ICWM)!!!

    "Can you also show in your demo video what happens if you have too much stuff in your inventory? How it looks when you drop something. Is there a space where you can deposit stuff to reorder the items in the grid and then put them back in or drop them?"

    Just go and watch the videos on my YouTube channel (Video: ICWM Inventory, Update backpack, Update April)

    The Asset has a window (special window named - Stash or Loot) and the window can be activated when you want to reorder your items.
    The scrip InventoryBase has an attribute - Hide Stash - use it!!!

    "There is a space popping up as an overlay when you have something selected. On the right side.
    Yes, it's a game in itself. That's why we need your asset and don't quickly do it on our own. :)
    Your asset looks like a very good start."


    Thanks!



     
    TheoHeu and OfficialHermie like this.
  18. HeyMyNameIsVoo

    HeyMyNameIsVoo

    Joined:
    Dec 25, 2015
    Posts:
    432
    Hey everyone!

    A MOMENT OF ATTENTION

    As you know, the modding system has a very good rendering system.
    A lot of time I spent to achieve high-quality rendering.
    I needed a realistic image.
    Here's what I got:





    SEND YOUR WORK
     
    julianr likes this.
  19. PattyChabby

    PattyChabby

    Joined:
    Aug 14, 2017
    Posts:
    3
    Sorry, I can't help with weapons, but good luck! Your system seems to evolve nicely.
     
    HeyMyNameIsVoo likes this.
  20. HeyMyNameIsVoo

    HeyMyNameIsVoo

    Joined:
    Dec 25, 2015
    Posts:
    432
    Hello PattyChabby!
    I do not need weapons :D Thank you.
     
  21. HeyMyNameIsVoo

    HeyMyNameIsVoo

    Joined:
    Dec 25, 2015
    Posts:
    432
    HELLO

    UPDATE SOON

    I am almost finished updating and I publish a report for you​

    1. Improved particle system
    2. Added free space field
    3. Improved loot window
    4. Added a new slot - pockets
    5. Added backpack, tactical rig, pockets window
    6. Added 3 new styles of tactical rig slots
    7. Added player window (inspect)
    8. Each slots has its own page
    9. Added pages (Gear, Health, Map, etc)
    10. Bug fixes
    11. and more
    0.1.1 - копия - копия - копия - копия - копия (2).jpg 0.1.1 - копия - копия - копия - копия - копия.jpg 0.1.1 - копия - копия - копия - копия.jpg 0.1.1 - копия - копия - копия.jpg 0.1.1 - копия - копия.jpg
     
    julianr likes this.
  22. HeyMyNameIsVoo

    HeyMyNameIsVoo

    Joined:
    Dec 25, 2015
    Posts:
    432
  23. HeyMyNameIsVoo

    HeyMyNameIsVoo

    Joined:
    Dec 25, 2015
    Posts:
    432
    Hello everyone!

    I have already started to update the documentations and Asset Page.

    Update soon...

    Kind Regards,
    MyNameIsVoo
     
  24. HeyMyNameIsVoo

    HeyMyNameIsVoo

    Joined:
    Dec 25, 2015
    Posts:
    432
    UPDATE 6.0

    * Optimizing the source code, bug fixes and improvements.
    * Inventory style - RE4 (Resident Evil 4)
    * Some comments on the code
    * New slot - pockets
    * 3 new backpack sizes
    * Space Window
    * Pages
    * 3 new slot styles (Tactical Rig)

    More information >>> Documentation

    Your reviews will help me to further improve the Asset!

    NOTE #1
    Scripts Documentation was not updated because I plane to create an application for scripts (API)

    NOTE #2
    If you want the backpack area to be static you need to delete script SwayCamera

    NOTE #3
    If you find bugs, please send me a report
    Kind Regards,
    MyNameIsVoo
     
    OfficialHermie, EyeOnYou and julianr like this.
  25. EyeOnYou

    EyeOnYou

    Joined:
    Jun 11, 2015
    Posts:
    21
    I would very much like to use your asset, but I already purchased a few inventories and tried free ones and at some point I was frustrated so I still need some more time to evaluate. Your efforts are much appreciated. I would also like the healthstatus and ammostatus on first main page. I see no reason why player should go to different page for basic information. I don't know how difficult it is to change your weapon and modding system to get it to work properly with my requirements so I hope that perhaps this can be a preset or a demo scene where this is already set up for me so that I can start investigation the system and I don't have to spend time before I can evaluate. So if there's a readymade setup it will perhaps show the author possible problems and make life easier for us buyers. Thank you.
     
  26. HeyMyNameIsVoo

    HeyMyNameIsVoo

    Joined:
    Dec 25, 2015
    Posts:
    432
    Hi everyone​

    Combine 2 items​

    public int StackID; // Two identical items (in the scene) must have the same stack-id
    public GameObject CombineResultPrefab; // Prefab - the result of combining

    0.1.jpg


    0.1.1 (2).jpg 0.1.1.jpg
     
    TheoHeu likes this.
  27. TheoHeu

    TheoHeu

    Joined:
    Oct 15, 2016
    Posts:
    8
    Your asset becomes the ultimate inventory! Perhaps you should rename it. :)
    People who are not totally fixed on older inventories should really think about switching I think.
    Personally I think you should use this image as the first image on the Asset Store:


    I know it's not what you want. Your inventory can do much more but for an eye catcher it's VERY VERY nice.
    Other people will perhaps hate me, but I think you should raise the price so that people understand that it's the ultimate best. Just my personal opinion.
     
    Last edited: Oct 2, 2017
  28. TheoHeu

    TheoHeu

    Joined:
    Oct 15, 2016
    Posts:
    8
    But yes: Ammo and Health on the entry page please.
    In all games I know ammo and health are up-front.

    I have an additional request: If you have a co-op player (who automatically follows you and shoots on his own) you can equip him with your weapons.
    He has his own health.
    Can you for somewhere on your road map make it so that his health and ammo are also shown on the entry page?
    Can you also make it so that you can give him weapons from you?
    As I said perhaps for a later update.
     
    Last edited: Oct 2, 2017
  29. LazyPoet91

    LazyPoet91

    Joined:
    May 20, 2014
    Posts:
    35
    So you made these weapons for Escape from Tarkov? That's amazing!
     
    HeyMyNameIsVoo likes this.
  30. HeyMyNameIsVoo

    HeyMyNameIsVoo

    Joined:
    Dec 25, 2015
    Posts:
    432
    Hello TheoHeu.

    " Perhaps you should rename it."
    I do not want to rename the Asset. I think that in the future the Asset will change and then I will think about renaming the Asset!

    "Personally I think you should use this image as the first image on the Asset Store:"
    I cannot use this image because it is a big lie and what is not less important the Asset Store Team always will decline the package and there are copyrights. I do not want troubles!

    "Other people will perhaps hate me, but I think you should raise the price so that people understand that it's the ultimate best."
    In fact, it is hard to do. Thank you for your opinion.

    "Can you for somewhere on your road map make it so that his health and ammo are also shown on the entry page? Can you also make it so that you can give him weapons from you?
    As I said perhaps for a later update"

    This is beyond the scope of the Asset, but I do not see any problems to add these features, perhaps I can do it in future updates.

    Thanks!
     
  31. HeyMyNameIsVoo

    HeyMyNameIsVoo

    Joined:
    Dec 25, 2015
    Posts:
    432
    Hey LazyPoet91.

    These weapons in the images is not mine.

    My weapons:
    Thank you. EFT - beautiful and amazing game!
     
  32. OfficialHermie

    OfficialHermie

    Joined:
    Oct 12, 2012
    Posts:
    544
    Hello Voo,

    when I want to pick up an ammo, the message "NO PLACE" appears when all space is already full.
    Can you make it by default so that the inventory opens and the loot window pops up? The new empty should appear in the loot window so that the player can think if he wants to drop some other item to have place for this new item?
     
    TG9999 likes this.
  33. TheoHeu

    TheoHeu

    Joined:
    Oct 15, 2016
    Posts:
    8
    Oh I thought it was a screenshot from your asset.
     
  34. HeyMyNameIsVoo

    HeyMyNameIsVoo

    Joined:
    Dec 25, 2015
    Posts:
    432
    Hello hermie.

    I can add this option!

    Thank you for your suggestion,
    MyNameIsVoo
     
    b_game_studios and TG9999 like this.
  35. HeyMyNameIsVoo

    HeyMyNameIsVoo

    Joined:
    Dec 25, 2015
    Posts:
    432
    No, this is Dead Space game.

    I planned to make this inventory style.
     
  36. HeyMyNameIsVoo

    HeyMyNameIsVoo

    Joined:
    Dec 25, 2015
    Posts:
    432
    HELLO

    This is a small part of the Update 6.1!!!


    P.S. sorry for the quality
     
    d-ralph and TG9999 like this.
  37. HeyMyNameIsVoo

    HeyMyNameIsVoo

    Joined:
    Dec 25, 2015
    Posts:
    432
    Hello friends

    Update 6.1 soon!

    Thanks for waiting,
    MyNameIsVpp
     
    OfficialHermie likes this.
  38. OfficialHermie

    OfficialHermie

    Joined:
    Oct 12, 2012
    Posts:
    544
    I have a question, perhaps also to the others...
    How you handle inventories in difference scenes?
    For example, when you have 50 scenes, you won't put the same inventory into each scene, won't you?
     
  39. HeyMyNameIsVoo

    HeyMyNameIsVoo

    Joined:
    Dec 25, 2015
    Posts:
    432
    Hi.

    I think it depends on the scene. If you have 50 scenes in one scene and you switch between scenes (inside the scene) you do not need to multiply the Inventory for each scenes.
    On the other hand, if you have 50 scenes and each scene is separate you need to multiply the Inventory for each scene.
     
  40. OfficialHermie

    OfficialHermie

    Joined:
    Oct 12, 2012
    Posts:
    544
    Really? Can the others also say something about that? I do have like 50 scenes, and I need the inventory in all of them.
    I wonder if the DontDestroyOnLoad would help me. I'm still searching for an example project from Unity in regards to that.
     
  41. HeyMyNameIsVoo

    HeyMyNameIsVoo

    Joined:
    Dec 25, 2015
    Posts:
    432
    I not so good understand how it works (making a game, scene etc.).
    You can try to transfer the Inventory to the next scene. I'm sure that Unity has these functions
     
  42. RealAspireGames

    RealAspireGames

    Joined:
    Dec 24, 2013
    Posts:
    263
    Just wondering how well this will work with the UFPS framework?? I'm really tempted to purchase today, seems like everything I need. I'm very skilled in C#, just want to know how much of the code I'll need to change to make it compatible.
    -Thank you.
     
    HeyMyNameIsVoo likes this.
  43. HeyMyNameIsVoo

    HeyMyNameIsVoo

    Joined:
    Dec 25, 2015
    Posts:
    432
    Hello RealAspireGames.

    I'm glad that you asked me about UFPS.

    At the moment I don't know how the UFPS works, how to integrate the UFPS into the Asset. Because I do not have access to the UFPS.

    I'm plan to integrate the Asset into assets such as Playmaker, TPC and UFPS. But how long it will take time, I don't know.
    (the list will be replenished)

    For now I'm working on a new update (see ROADMAP).

    I hope that other users (who worked with the UFPS) will answer you.

    You can ask me the questions you are interested in.
    I will be glad to answer!!!

    Regards,
    MyNameIsVoo
     
    Last edited: Oct 15, 2017
    RealAspireGames likes this.
  44. RealAspireGames

    RealAspireGames

    Joined:
    Dec 24, 2013
    Posts:
    263
    Thank you, I'll take the chance and purchase it. Seems very promising. Also will be implementing Photon Networking with it since the project I'm working on is multiplayer based. I have a feeling it's going to be a lot of programming and changing some things but I'm up for the challenge this week.
     
  45. HeyMyNameIsVoo

    HeyMyNameIsVoo

    Joined:
    Dec 25, 2015
    Posts:
    432
    This is your choice! Do not hurry, think a little more time!

    And yes, there will be a lot of programming. I did my best do not use complex code! I used simple methods and functions to described procceses.

    Read the documentation and comments on the scripts, methods, attributes etc.
     
    RealAspireGames likes this.
  46. tredpro

    tredpro

    Joined:
    Nov 18, 2013
    Posts:
    482
    Did you do this with invector's inventory system and this?
     
  47. tredpro

    tredpro

    Joined:
    Nov 18, 2013
    Posts:
    482

    I do apologize i have an issue where i can't click on any item. i have read through the documents and the forum to see if i could find out why and unless i over look something, i can't i find out why.
     
  48. HeyMyNameIsVoo

    HeyMyNameIsVoo

    Joined:
    Dec 25, 2015
    Posts:
    432
    I'm sorry, could you write it different way?

    "I do apologize i have an issue where i can't click on any item."
    I need more details!
     
  49. tredpro

    tredpro

    Joined:
    Nov 18, 2013
    Posts:
    482
    It doesn't allow me to click on anything within the inventory.
     
  50. HeyMyNameIsVoo

    HeyMyNameIsVoo

    Joined:
    Dec 25, 2015
    Posts:
    432
    Hello
    Update 6.1
    Add:
    • New Mini-Menu styles
    • Combine 2 items
    • The message "NO PLACE" appears when all space is already full - by default
    More: ROADMAP
     
    OfficialHermie likes this.
unityunity