Search Unity

  1. We are migrating the Unity Forums to Unity Discussions by the end of July. Read our announcement for more information and let us know if you have any questions.
    Dismiss Notice
  2. Dismiss Notice

Resolved Recording AOV passes with the Recorder 3.0

Discussion in 'Audio & Video' started by Vhalen, Jun 7, 2021.

  1. Vhalen

    Vhalen

    Joined:
    Oct 27, 2016
    Posts:
    9
    Hello,

    I have a currently running projet of short film made using Unity. For the post production I'm trying to record a Depth path using the Recorder 3.0.0 (preview)
    It's so frustrating but it's working sometimes but for that I have to switch of displayed camera just after the record started.

    Sorry if my question is foolish but I searched everywhere and the only thing I found that may have a link is in the doc : https://docs.unity3d.com/Packages/com.unity.aovrecorder@0.1/manual/index.html

    • In the Known limitations : "The active camera target is not supported".

    I'm not sure what it means exactly, the active camera is the Main camera displayed in the game window ? But using a specific tagged camera didn't seems to work either.



    This would be a great progress if I understand how to use the AOV recorder,
    Thank you in advance for your help !
     
    Last edited: Jun 7, 2021
  2. unitybru

    unitybru

    Unity Technologies

    Joined:
    Jan 28, 2020
    Posts:
    225
  3. Vhalen

    Vhalen

    Joined:
    Oct 27, 2016
    Posts:
    9
    Hi,

    Thank you for your attention ! Yes the camera frustrum is correclty settuped because the rendering is working if I do this trick :
    • On the "Game" window I set it to Display 2, click "Start Recording" then switch to Display 1 (which is the recorded camera).

    Doing this everything seems to work fine



    But if I don't do this, if I directly start recording while being in "Display 1", I encounter those errors :



    So the tool is working in a way but it would be more efficient if I could record without this workaround,
    Thank you !
     
  4. unitybru

    unitybru

    Unity Technologies

    Joined:
    Jan 28, 2020
    Posts:
    225
    I'd like to clearly understand the repro steps of this issue.
    Can you please post screenshots of
    1. Image Sequence recorder settings
    2. Depth Sequence recorder settings
    3. Inspector view of each camera... Where do they output? Which Target Display?
     
  5. Vhalen

    Vhalen

    Joined:
    Oct 27, 2016
    Posts:
    9
    Hello,

    I use Unity 2020.3.8f1 with HDRP and Recorder 3.0.0-pre.2.
    The same issue happens if I only render the "Depth Sequence", for the camera I have only one as multiples didn't seems to solve the issue. The camera output on Display 1.

    I also tried to capture a new fresh project with only HDPR demo scene in it and I encounter the same errors.

    Thank you !

    Here are the screens :


     
    Last edited: Jun 10, 2021
  6. unitybru

    unitybru

    Unity Technologies

    Joined:
    Jan 28, 2020
    Posts:
    225
    This looks like an HDRP bug that appeared recently. Please tell me which exact version of the HDRP package you are using.
    When I found this bug on my end, only the Albedo and Alpha AOVs rendered without error. Can you change from Depth to Albedo and see if this works without you changing Display 1/2? This would confirm that we're looking at the same bug.
     
  7. Vhalen

    Vhalen

    Joined:
    Oct 27, 2016
    Posts:
    9
    I am currently using the HDRP 10.5.0 (from 26 April 2021)
    And yes this is exactly that, if I render Albedo or Alpha everything works fine !
     
    unitybru likes this.
  8. unitybru

    unitybru

    Unity Technologies

    Joined:
    Jan 28, 2020
    Posts:
    225
    You'll need to update to the next HDRP when it becomes available. There is nothing to do in the meantime. Thanks for your help identifying the problem.
     
    Vhalen likes this.
  9. Vhalen

    Vhalen

    Joined:
    Oct 27, 2016
    Posts:
    9
    Thank you for your clarifications, I'll probably have to use the "Display switch" trick because my short film has to be finished for the end of July but that's still nice to have a way to use this !

    Thank you for your work and good luck for your projects :)
     
    unitybru likes this.