Search Unity

Project Settings window do not pop up when Edit>ProjectSettings is press in the menu bar

Discussion in '2019.1 Beta' started by AlanMattano, Dec 14, 2018.

  1. AlanMattano

    AlanMattano

    Joined:
    Aug 22, 2013
    Posts:
    997
    If the Project Settings window is open but not visible, it does not pops up by pressing Edit>ProjectSettings. And is difficult to find in multiple 4k displays when there are a lot of open windows.
     
  2. APSchmidt

    APSchmidt

    Joined:
    Aug 8, 2016
    Posts:
    1,402
    The Project Settings window is dockable; it could help avoiding this kind of accident. ;)
     
  3. AlanMattano

    AlanMattano

    Joined:
    Aug 22, 2013
    Posts:
    997
    Yes and is super awesome!! But if you forget you dock it, under another window, when you need it you press Edit>ProjectSettings and looks like nothing is happening. And I was thinking that something was broken in Unity. Later by accident, I find it docket under a tab.
    So I still think is better if it can pop up showing selected window (as if I select that tab) when you press Edit>ProjectSettings.
     
  4. LeonhardP

    LeonhardP

    Unity Technologies

    Joined:
    Jul 4, 2016
    Posts:
    1,276
    Window -> Bring All to Front
     
  5. APSchmidt

    APSchmidt

    Joined:
    Aug 8, 2016
    Posts:
    1,402
    You're kiddin'!? :D
     
  6. LeonhardP

    LeonhardP

    Unity Technologies

    Joined:
    Jul 4, 2016
    Posts:
    1,276
    I misinterpreted the issue. If the window is docked somewhere, it won't help to use the "Bring to Front" command. The team has been notified.
     
  7. LeonhardP

    LeonhardP

    Unity Technologies

    Joined:
    Jul 4, 2016
    Posts:
    1,276
    We have a fix for this issue in review. Will probably be in one of the two next releases.
     
    AlanMattano likes this.
  8. Player7

    Player7

    Joined:
    Oct 21, 2015
    Posts:
    1,287
    I would have it docked but the damn thing has not been coded to change it's layout based on width, ie responsive design. Instead the sidemenu will always show instead of switching to something sensible the sidemenu becoming a tabbed layout with tabs on top.. thus freeing up more room for the options to show in the gui width it has been giving.

    Was another issue I reported with the project settings window but seems to have been buried in the old beta boards and never actually fixed....