Search Unity

  1. Unity 2019.1 is now released.
    Dismiss Notice

Problems with AR Vuforia and android!?

Discussion in 'AR' started by coboliker, May 12, 2019.

?

Problem with AR Vuforia and android!?

  1. ..

    0 vote(s)
    0.0%
  2. ..

    0 vote(s)
    0.0%
Multiple votes are allowed.
  1. coboliker

    coboliker

    Joined:
    May 2, 2019
    Posts:
    3
    I've been trying to get Unity running on Android for days with Vuforia :-(
    Unfortunately without success...
    The following happens:
    The app launches (Unity logo comes up)
    Then there is only a black screen ...
    Locally on a Windows 10 computer, it works without problems via WebCam!

    I want the app to start, the camera on and I can capture images with the camera ...
    As I said in Windows, it works without problems.

    I tried the following versions:
    1804.4.xx
    2019.1.xx

    Has anyone got to work?
    And if so, what versions of Unity / Vuforia and all under Windows, so I get it running on android ...

    Thank you for your help

    Bernd
     
  2. stanislav_wong

    stanislav_wong

    Joined:
    May 8, 2019
    Posts:
    1
    Hi. Be sure that u have set correct API key to the ARCamera game object (in vuforia configuration). If u got it and still no background in camera then possibly u have no grants to camera, open application settings in your android and find your app. Then set system grants to camera and file system(optional).
     
  3. coboliker

    coboliker

    Joined:
    May 2, 2019
    Posts:
    3
    I got a developer key from Vuforia.
    I have entered this.
    As far as I know there is no other key?
    The app is allowed to access the camera and files (allowed)
     
  4. coboliker

    coboliker

    Joined:
    May 2, 2019
    Posts:
    3
    Which Unity and Vuforia versions work with the camera under android?
     
  5. aytaksorkhabi

    aytaksorkhabi

    Joined:
    May 21, 2019
    Posts:
    3
    hi i sometimes have this problem and it made me very disappointed for a week that i couldnt fix it i asked sb and he said maybe my file has crashes that ive done unpurpose i started a new project and tested a cube it worked fine and i started the project from the beginning and it worked