Search Unity

Resolved Post Processing not working

Discussion in 'Getting Started' started by Frostysh, Sep 28, 2022.

  1. Frostysh

    Frostysh

    Joined:
    Jul 11, 2022
    Posts:
    66
    I am followed the tutorial: FPS Mod: Adding post-process effects - Unity Learn, I have created game object and added "Post Processing Volume" component, I have checked is "Is Global" and I have decreased "Saturation". Still in game mode no any black-white picture... Totally no working...

     
  2. Homicide

    Homicide

    Joined:
    Oct 11, 2012
    Posts:
    657
    And, how is your Post Process Layer configured?
     
  3. Frostysh

    Frostysh

    Joined:
    Jul 11, 2022
    Posts:
    66
    It is configured.



    I thought the situation so pitiful because my project has two Weapon Camera objects, but I have deleted the whole left-hand structured game object, and still, no any positive results.

     
    Last edited: Sep 29, 2022
  4. Homicide

    Homicide

    Joined:
    Oct 11, 2012
    Posts:
    657
    You didnt post screenshot of your camera, but i assume the layer is configured on the camera.
     
  5. Frostysh

    Frostysh

    Joined:
    Jul 11, 2022
    Posts:
    66
     
  6. mgear

    mgear

    Joined:
    Aug 3, 2010
    Posts:
    9,409
    in URP need to enable that [x] Post processing toggle (can see it in that in camera rendering part)
     
  7. Frostysh

    Frostysh

    Joined:
    Jul 11, 2022
    Posts:
    66
    I did enabled "Post processing" in Camera game object's "Rendering" tab. Still, cursed machine is no working as it suppose to. It changed the look of a picture, it is become more dark, but I have tried to relocate a lot of sliders in "Post Processing Volume" — no any interactions with a picture in game at all the result has.





    I am enabling, disabling all this sliders and pushing them forward-backward (with post processing rendering enabled in camera) — in the Post_Effect game object of the main scene with "Post Processing Volume" component and in "PostProcessing" layer this object is, but no any changes of the picture. The only change appear when I am messing with "Post processing" render option in camera object, the change is darker and brighter picture, this is ridiculous...

     
  8. mgear

    mgear

    Joined:
    Aug 3, 2010
    Posts:
    9,409
    post process layer has some volume blending objects assigned? does it work without that as global?

    scene view has probably post process disabled,
    upload_2022-9-30_11-10-35.png

    Are you using URP post processing or the separate post processing package (this doesn't work)?
     
    rhgamedev_unity likes this.
  9. Frostysh

    Frostysh

    Joined:
    Jul 11, 2022
    Posts:
    66
    I am using Post Processing Package.



    All blending are enabled.

     
    Last edited: Sep 30, 2022
  10. mgear

    mgear

    Joined:
    Aug 3, 2010
    Posts:
    9,409
  11. Frostysh

    Frostysh

    Joined:
    Jul 11, 2022
    Posts:
    66
    Misreable insanity, but it is worked! I have deleted "Post processing" Unity package, then I have deleted scripts those related to it. Than I have created "Volume" component in game object "Post_Effects" with option "Global", than I have added "Override" and of course enabled in "Rendering" tab of Camera "Post processing". And of course I have created "Profile" through "Project" menu.



    Also I was forced to change layer of corresponding game object to "Default", as the instruction above. This changes are opposite to in-build Unity tutorial which mineself follows, those probably means that tutorial is little outdated.
     
    Zoidberg3 and Sarai like this.
  12. RichAllen2023

    RichAllen2023

    Joined:
    Jul 19, 2016
    Posts:
    1,026
    Like most of the tutorials in the learn section on here IMO.
     
  13. Frostysh

    Frostysh

    Joined:
    Jul 11, 2022
    Posts:
    66
    Indeed, most screenshots from the tutorial is not representing actual program menus of Unity, but until now, me was able to deal with it and me was able to find proper option. In this particular case, the 'misscontact' of two program modules, so-called "URP" and "Post Processing v2" caused totally not working situation without any error message or something.
     
    ATMLVE likes this.