Search Unity

  1. Welcome to the Unity Forums! Please take the time to read our Code of Conduct to familiarize yourself with the forum rules and how to post constructively.
  2. The 2023.1 beta is now available for testing. To find out what's new, have a look at our 2023.1 feature highlights.
    Dismiss Notice

Physics settings reverting to defaults when entering play mode

Discussion in '2017.3 Beta' started by PhilSA, Sep 25, 2017.

  1. PhilSA

    PhilSA

    Joined:
    Jul 11, 2013
    Posts:
    1,926
    1. Create a new scene
    2. Set broadphase mode to multibox
    3. Hit play
    4. Notice it has reverted back to sweep & prune
    Is there something we need to do to fix this?

    EDIT: same goes for new contact pairs types, and even for autoSyncTransforms. Seems like all physics settings revert to defaults as soon as we hit Play
     
    Last edited: Sep 25, 2017
    Peter77 likes this.
  2. charlesb_rm

    charlesb_rm

    Unity Technologies

    Joined:
    Jan 18, 2017
    Posts:
    485
    The physics devs confirm there is a fix on its way.
     
    LaireonGames, Peter77 and PhilSA like this.
  3. EnokV

    EnokV

    Joined:
    Apr 14, 2016
    Posts:
    56
    Is this fixed in beta 3? Didn't see anything in the changelog about this, might have missed it though.
     
  4. PhilSA

    PhilSA

    Joined:
    Jul 11, 2013
    Posts:
    1,926
    I tried it and it is not fixed yet :(
     
  5. EnokV

    EnokV

    Joined:
    Apr 14, 2016
    Posts:
    56
    :/, oh well.
     
  6. LaireonGames

    LaireonGames

    Joined:
    Nov 16, 2013
    Posts:
    673
    Still not fixed in beta 5, I was about to report it as well! However I have also noticed the contact pairs doesn't work at all (its supposed to enable kinematic to static or to kinematic collisions).

    To clarify, I start the game, then set the physics settings to enable all contact pairs so it stays on that setting, no collisions are triggered in multiple scenarios (static colliders, moving the rigidbody, moving the transform, moving in fixed update etc). Can anyone else confirm this? Going to bug report it anyway since it is separate.
     
  7. ccsander

    ccsander

    Joined:
    May 17, 2013
    Posts:
    43
    Any ETA on this fix? It seems you can no longer change many of the settings at all in the Editor. They are stuck to their previous value.
     
  8. charlesb_rm

    charlesb_rm

    Unity Technologies

    Joined:
    Jan 18, 2017
    Posts:
    485
    Sorry about that guys, the fix has been done for 2018.1 but has not been backported yet to 2017.3. Will follow-up shortly.
     
    ccsander likes this.
  9. Peter77

    Peter77

    QA Jesus

    Joined:
    Jun 12, 2013
    Posts:
    6,324
    According to the change-log, this is fixed in 2017.3.0b10.
     
    ccsander likes this.