Search Unity

  1. Unity 2018.3 is now released.
    Dismiss Notice
  2. The Unity Pro & Visual Studio Professional Bundle gives you the tools you need to develop faster & collaborate more efficiently. Learn more.
    Dismiss Notice
  3. We've updated our Terms of Service. Please read our blog post from Unity CTO and Co-Founder Joachim Ante here
    Dismiss Notice
  4. Want to provide direct feedback to the Unity team? Join the Unity Advisory Panel.
    Dismiss Notice
  5. Improve your Unity skills with a certified instructor in a private, interactive classroom. Watch the overview now.
    Dismiss Notice

OSX Standalone build - Pink screen on app built on 5.6.3p4 - Already on AppStore

Discussion in 'OSX' started by fcloss, Oct 11, 2017.

  1. fcloss

    fcloss

    Joined:
    Dec 1, 2011
    Posts:
    93
    HI

    I have released a new version of my app using 5.6.3p4. After that, some users have the app running entirely pink as attached. Nothing was really changed on the app, just Unity updated.

    Any ideas? I desperately need to fix it as this version is on AppStore.

    Thanks,
    Fernando
     

    Attached Files:

  2. Deleted User

    Deleted User

    Guest

    Same problem here. Anyone have a fix? I've tried solutions from google searches for this problem (ex: resetting the shaders).
     
  3. _Daniel_

    _Daniel_

    Joined:
    Feb 28, 2007
    Posts:
    2,632
    Did you build with Metal rendering backend?
     
  4. fcloss

    fcloss

    Joined:
    Dec 1, 2011
    Posts:
    93
    Hi @_Daniel_ and @ETPOF, i have set OpenGL as primary and submitted to AppStore (as i couldn't reproduce myself). It has worked for the 2 users with the problem.

    BR
     
    JoeStrout likes this.
  5. _Daniel_

    _Daniel_

    Joined:
    Feb 28, 2007
    Posts:
    2,632
    I would submit a bug to Unity. This needs to get fixed IMO.
     
  6. fcloss

    fcloss

    Joined:
    Dec 1, 2011
    Posts:
    93
    I agree. The only reason i didn't is because i can't reproduce it myself and my project is too big to be submitted on the issue report. Creating a small project may not result on the issue and I just can check if it does or not. Not sure how i could submit it in this situation.
     
  7. Deleted User

    Deleted User

    Guest

    It seems the bug is not project-specific, but dependent on the Mac it was ran on. Therefore I'm not sure how crucial it would be to attach a project (because only certain Macs could reproduce it), but it might help anyway. My project is relatively small, so I will submit one and see what happens. For the moment, would you mind explaining what you mean by setting OpenGL as primary? Sorry, I'm a bit of a Unity noob at the moment :)
     
  8. fcloss

    fcloss

    Joined:
    Dec 1, 2011
    Posts:
    93
    On Build settings, disable auto graphics, then metal and openglcore will be listed, move opengl up, then opengl will be the preferred api, and the problem will not happen.

    BR
     
    JoeStrout likes this.
  9. Deleted User

    Deleted User

    Guest

    Got it. Thanks! Unfortunately I'm still getting a pink screen. Hopefully a bug fix will do the trick in the future.
     
    Last edited by a moderator: Oct 22, 2017
  10. flashmandv

    flashmandv

    Joined:
    Mar 26, 2015
    Posts:
    113
    For me, setting OpenGL first make it work. I had a user complaining of pink screen in Mac OS El Captain. After the OpenGLCore reorder - it was fixed
     
  11. fcloss

    fcloss

    Joined:
    Dec 1, 2011
    Posts:
    93
    Did you get a fix on this? Have you issued the bug reporter?

    Thanks!