Search Unity

  1. Unity 6 Preview is now available. To find out what's new, have a look at our Unity 6 Preview blog post.
    Dismiss Notice
  2. Unity is excited to announce that we will be collaborating with TheXPlace for a summer game jam from June 13 - June 19. Learn more.
    Dismiss Notice
  3. Dismiss Notice

Bug No translation found for ...

Discussion in 'Localization Tools' started by Kalita2127, Oct 25, 2023.

  1. Kalita2127

    Kalita2127

    Joined:
    Dec 6, 2014
    Posts:
    279
    upload_2023-10-26_2-23-39.png
    I never experienced this before. As you can see in the pic above the text was set but not in the game. How do I solve this bug? Localization 1.4.5
     
  2. karl_jones

    karl_jones

    Unity Technologies

    Joined:
    May 5, 2015
    Posts:
    8,470
    Can you show a screenshot of the whole Gameobject, including all components?
    Can you check the current language is one of the ones which has a value?
     
  3. Kalita2127

    Kalita2127

    Joined:
    Dec 6, 2014
    Posts:
    279
    Title:
    upload_2023-10-26_2-56-56.png
    upload_2023-10-26_2-57-29.png
    Content:
    upload_2023-10-26_2-57-53.png
    upload_2023-10-26_2-58-8.png
    Table:
    upload_2023-10-26_2-58-52.png
     
  4. karl_jones

    karl_jones

    Unity Technologies

    Joined:
    May 5, 2015
    Posts:
    8,470
    Nothing stands out. Does it update if you change the language while it's running?
    Do you have any other LocalizedString events in the scene that may be connected to it?
     
  5. Kalita2127

    Kalita2127

    Joined:
    Dec 6, 2014
    Posts:
    279
    Yea like I said before, it was set in the editor but not in the game. The weird thing is I haven't touched it for a while and this happens
     
  6. Kalita2127

    Kalita2127

    Joined:
    Dec 6, 2014
    Posts:
    279
    Connected what? I don't get it sorry. Like using multiple times?
     
  7. Kalita2127

    Kalita2127

    Joined:
    Dec 6, 2014
    Posts:
    279
    I have a prefab that act as a template. This template can change to next or previous content
    Refer to this table, there are tons of keys to select
     
  8. karl_jones

    karl_jones

    Unity Technologies

    Joined:
    May 5, 2015
    Posts:
    8,470
    Yes. Can you share the project? It's probably easier if I just take a look.
     
  9. karl_jones

    karl_jones

    Unity Technologies

    Joined:
    May 5, 2015
    Posts:
    8,470
    Oh one thing it could be is that you have the addressables play mode set to use the bulld. Try rebuilding the addressable assets.
     
  10. Kalita2127

    Kalita2127

    Joined:
    Dec 6, 2014
    Posts:
    279
    I already did it but still no luck
     
  11. Kalita2127

    Kalita2127

    Joined:
    Dec 6, 2014
    Posts:
    279
    Where can I share with you?
     
  12. karl_jones

    karl_jones

    Unity Technologies

    Joined:
    May 5, 2015
    Posts:
    8,470
    You can DM me. You can use a Google drive link or something similar. I can also provide you with a URL to upload to us if you prefer.
     
  13. Kalita2127

    Kalita2127

    Joined:
    Dec 6, 2014
    Posts:
    279
    Hi karl, are you there? I prefer you give me a url to upload my project files. Or maybe discord so we can discuss this further
     
    karl_jones likes this.