Search Unity

No sound on 5.6.0xb3 under Fedora 25

Discussion in 'Linux Editor' started by marchingcubes2, Jan 4, 2017.

  1. marchingcubes2

    marchingcubes2

    Joined:
    Jan 10, 2015
    Posts:
    6
    Confirmed sound works just fine on 5.5.0xp1 - in Editor.log I get:

    AudioManager: Using PulseAudio: Default Output Device

    On 5.6.0b3, no sound whatsoever - in Editor.log the following line appears:

    AudioManager: Using Unknown: NoSound Driver

    I straced the binary and I can see a lot of pulseaudio-related activity, so it would not appear to be a missing dependency, and the fact 5.50xp1 works on the exact same configuration would seem to indicate this is a bug.
     
  2. LukaKotar

    LukaKotar

    Joined:
    Sep 25, 2011
    Posts:
    377
    I have the same issue on Ubuntu, in both 5.6.0xb1 and xb3. It only affects the editor, so the sound works fine when the game is built.
     
  3. stuarttempleton

    stuarttempleton

    Joined:
    Aug 7, 2014
    Posts:
    4
    I'm seeing the same behavior, also Fedora 25.
     
  4. louisgv

    louisgv

    Joined:
    Aug 7, 2013
    Posts:
    18
    Same behavior.

    Unity 5.6.0xb3.

    Linux version 3.16.0-4-amd64 (debian-kernel@lists.debian.org) (gcc version 4.8.4 (Debian 4.8.4-1) ) #1 SMP Debian 3.16.7-ckt7-1 (2015-03-01)
     
  5. psBarrettGmail

    psBarrettGmail

    Joined:
    Jan 6, 2017
    Posts:
    5
    I'm in the same boat. No sound in the editor (both when playing the game and when playing audio assets by themselves) but all sounds work fine when playing a game build.

    Unity 5.6.0xb3 Linux
    Ubuntu 16.04 LTS 64-bit
    Intel® Core™ i3-4330 CPU @ 3.50GHz × 4
    GeForce GTX 750 Ti/PCIe/SSE2
     
    rianos likes this.
  6. AnickaBurova

    AnickaBurova

    Joined:
    Dec 21, 2016
    Posts:
    1
    Same on arch linux. No sound on 5.6 but working ok on 5.5.
     
  7. Stahler

    Stahler

    Joined:
    Jan 7, 2017
    Posts:
    1
    Having the same problem on U16.04
    5.5 worked fine, 5.6 doesn't.
    Any1 found a solution to this?
     
  8. or113

    or113

    Joined:
    Nov 5, 2016
    Posts:
    41
    Same behavior.

    Unity 5.6.0xb3.
     
  9. AcornThief

    AcornThief

    Joined:
    May 20, 2013
    Posts:
    1
    Had the issue under 5.6.0b3, but did not when I rolled it back to 5.5.0f3.

    Processor : 12x Intel(R) Core(TM) i7-3960X CPU @ 3.30GHz
    Memory : 16407MB (3046MB used)
    Operating System : Ubuntu 16.04.1 LTS
     
  10. Hoogin

    Hoogin

    Joined:
    Jul 27, 2015
    Posts:
    38
    Same here on 5.6.0xb3 on Slackware 14.2. :(
    I hope this is resolved soon. Having to build to test audio isn't very productive.
     
    Last edited: Jan 26, 2017
  11. arafalov

    arafalov

    Joined:
    Jul 26, 2015
    Posts:
    1
    Same behavior, ubuntu 16
     
  12. tolstikh

    tolstikh

    Joined:
    Jan 26, 2017
    Posts:
    3
    Confirming behaviour, using Ubuntu 16.04.1 LTS, kernel 4.4.0-59-generic, Unity 5.6.0xb3
     
  13. VanRage

    VanRage

    Joined:
    Jan 19, 2017
    Posts:
    1
    Same behaviour here

    Arch Linux, Kernel 4.9.6
    CPU: Core i5 3337u
    GPU: Nvidia GT 740m
     
    tolstikh likes this.
  14. lawren-hanson

    lawren-hanson

    Joined:
    Jan 27, 2017
    Posts:
    3
    Same here on Ubuntu 16.04.

    Audio Driver Info:
    card 0: PCH [HDA Intel PCH], device 0: ALC892 Analog [ALC892 Analog]
    Subdevices: 1/1
    Subdevice #0: subdevice #0
    card 0: PCH [HDA Intel PCH], device 1: ALC892 Digital [ALC892 Digital]
    Subdevices: 1/1
    Subdevice #0: subdevice #0
    card 1: NVidia [HDA NVidia], device 3: HDMI 0 [HDMI 0]
    Subdevices: 1/1
    Subdevice #0: subdevice #0
    card 1: NVidia [HDA NVidia], device 7: HDMI 1 [HDMI 1]
    Subdevices: 1/1
    Subdevice #0: subdevice #0
    card 1: NVidia [HDA NVidia], device 8: HDMI 2 [HDMI 2]
    Subdevices: 1/1
    Subdevice #0: subdevice #0
    card 2: Headset [Logitech USB Headset], device 0: USB Audio [USB Audio]
    Subdevices: 1/1
    Subdevice #0: subdevice #0

    Is there an official bug tracking system to up vote the issue even though this is an experimental editor?
     
    tolstikh and or113 like this.
  15. DJShira

    DJShira

    Joined:
    Oct 17, 2016
    Posts:
    4
    Same here on Arch Linux (I wanted to start a Android Project, in this version the Bundle Idetifi tool is missing also and on older verion Unity remote just get black screens, n this version it works, just the 2 bugs are there)
     
  16. tolstikh

    tolstikh

    Joined:
    Jan 26, 2017
    Posts:
    3
    A new build of 5.6 was released, 5.6.0b6, and the release note claim that the audio issue is fixed. Can anyone confirm?
     
  17. or113

    or113

    Joined:
    Nov 5, 2016
    Posts:
    41
    I just tested it, it was not worked for me on 5.6.0b3 and it does work on 5.6.0b6
    Ubuntu 16.04.

    Thanks for the fix guys!
     
    JonSWEDEN likes this.
  18. dobrMAN

    dobrMAN

    Joined:
    Mar 18, 2015
    Posts:
    8
    new build dont start with illegal instruction... Anybody known howto fix sound in 5.6.0b3 build?
     
    Last edited: Feb 12, 2017
  19. Hoogin

    Hoogin

    Joined:
    Jul 27, 2015
    Posts:
    38
    I'm pretty sure it's not possible. You have to wait for the new build which hopefully has solved the illegal instruction problem. If you really have to work on sound at this moment, I guess you could downgrade to a lower version and upgrade later on.
     
  20. StudioEvil

    StudioEvil

    Joined:
    Aug 28, 2013
    Posts:
    51
    By the way, no way to select the audio device to output to, on linux, yet. Am i right? I have to use FMod instead.