Search Unity

No callback on Social.Loadusers for iOS [5.3.1 --> 5.4.0b2]

Discussion in 'iOS and tvOS' started by Amir-Ward, Jan 15, 2016.

  1. Amir-Ward

    Amir-Ward

    Joined:
    Jan 26, 2015
    Posts:
    30
    An integral part to most of my mobile games is the ability to load user information on a leaderboard. Ever since 5.3.1 the call back for LoadUsers(string[] userIDs, Action<IUserProfile[]> callback); has ceased to function on iOS. It works fine for Android.

    I reported the bug on 5.3.1 (Case 757985) along with many other users but the issue is still being ignored. This is a critical issue, as I have titles that have been sitting in wait for this problem to be fixed before I can ship.

    Please Please Please shine some light on this case as it is killing me, any suggestions on a work around would also be greatly appreciated
     
  2. JTJam

    JTJam

    Joined:
    Jul 17, 2015
    Posts:
    4
    Hi,
    I'm having the exact same issue here, and this is also critical for us cause it's blocking us to release an update to our game...Could you provide a link to the bug Case 757985 you mentioned?

    Thanks!
     
  3. Amir-Ward

    Amir-Ward

    Joined:
    Jan 26, 2015
    Posts:
    30
  4. JTJam

    JTJam

    Joined:
    Jul 17, 2015
    Posts:
    4
  5. majman

    majman

    Joined:
    Feb 9, 2013
    Posts:
    7
  6. JTJam

    JTJam

    Joined:
    Jul 17, 2015
    Posts:
    4
    No, still no word from Unity, the two issues are still opened... I wonder how we could draw their attention to the Social API, looks like it's falling appart.
     
  7. sk8er8921

    sk8er8921

    Joined:
    Feb 12, 2016
    Posts:
    1
    Having the same problem here. Callback function not getting called at all. All other aspects of Social seem to be working though.
     
  8. povilas

    povilas

    Unity Technologies

    Joined:
    Jan 28, 2014
    Posts:
    427
    Which version of Unity are you using? I remember there were bug reports wrt. LoadUsers being not called at least a half year ago, but the bug has been fixed around that time frame. I can't reproduce this issue on either 5.3, 5.4 or 5.5.

    Note that there exists a similar issue of "ILeaderboard.LoadScores won't call callback if SetUsersFilter is called" which I recently fixed, but the fix has not yet been released. There was confusion with regards to this in at least one bug report.

    If you verified that this is indeed a problem with Social.LoadUsers, I would like to look into your setup. Could you please submit a bug report with a reproduction project attached?
     
unityunity