Search Unity

  1. We have added dedicated sub-forums for UNet, the experimental MLAPI and Unity Transport Package. Please use the new forums to discuss related topics.
    Dismiss Notice
  2. How can our website serve you better? Give us your feedback. Take our survey and let us know.
    Dismiss Notice

Resolved Network transport resets on "Play"

Discussion in 'MLAPI' started by CptLancia, Jun 18, 2021.

  1. CptLancia

    CptLancia

    Joined:
    Jan 21, 2020
    Posts:
    1
    Hello,

    I'm attempting to follow along the MLAPI Getting started and got everything to work with one exception.
    Whenever I click play, it removes the saved setting for "Network Transport". If I select "UNetTransport" as the transport, when I click play, it goes back to default ("None"). It works fine if I during play select "UNetTransport" again.

    On play I get 3 warnings which may or may not be relevant.
    "The referenced script (Unknown) on this Behaviour is missing!"
    "The referenced script on this Behaviour (Game Object 'NetworkManager') is missing!"
    "GameObject (named 'NetworkManager') references runtime script in scene file. Fixing!"

    Another thing I noticed is that the "U Net Transport (Script)" that gets added as a component doesn't have the usual C# script icon on it. The green "#" sign in the middle of the icon is missing.

    If I made any mistakes in writing my question or if you need more information just let me know.
    Thanks in advance!
     
  2. luke-unity

    luke-unity

    Unity Technologies

    Joined:
    Sep 30, 2020
    Posts:
    143
    CptLancia likes this.
unityunity