Search Unity

  1. Good news ✨ We have more Unite Now videos available for you to watch on-demand! Come check them out and ask our experts any questions!
    Dismiss Notice

Need help figuring out why my 2D assets aren't loading sometimes in a build

Discussion in '2D' started by Nightcap_David, Sep 28, 2020.

  1. Nightcap_David

    Nightcap_David

    Joined:
    Dec 14, 2017
    Posts:
    11
    I have my game up on Steam and have gotten several bug reports with this weird orange screen and none of my 2D assets are rendering except the UI canvas. I don't know where the orange is coming from since nothing in my game looks like this and the default Unity scene color I chose is grey.

    The way every object is setup in the scene is: there is a GameObject with a SpriteRenderer component on it. That's about it really. I am using some basic post-processing effects built into Unity like Grain and Vignette.

    In the bug reports, I see no errors in the Unity logs and all of their system info is way more powerful than this game needs.

    I've never seen this happen on my computers so I can't repro it.

    Anybody have any clue to help me track this down? Thanks!

    For reference, this is what it's supposed to look like:
    https://store.steampowered.com/app/1334760/CRASH_Autodrive__Prologue/
     

    Attached Files:

  2. Ted_Wikman

    Ted_Wikman

    Unity Technologies

    Joined:
    Oct 7, 2019
    Posts:
    195
    Hello @Nightcap_David,
    Like you stated, with the limited information it is tricky to narrow down the cause of it.
    A few questions to get the ball rolling though:
    - Are you using any custom shaders on the SpriteRenderers?
    - Are you using any custom resource loading system?
    - Are you using any custom spawning systems?
    - Does the users have anything in common? (Same hardware, OS, graphics drivers, etc)

    My advice is to find a helpful user with this problem, and send that user a few test builds with a lot of debug print outs, so you can narrow down the area a bit more.

    Let me know if you get any more data, and best of luck!
     
  3. Nightcap_David

    Nightcap_David

    Joined:
    Dec 14, 2017
    Posts:
    11
    Thanks for the reply, Ted!

    - Are you using any custom shaders on the SpriteRenderers?
    • For the background no. The material is LitSprite-Default. For the characters, there is a custom sprite outline shader that just does a color tint when triggered by script (on mouse over/off). Neither are rendering.
    - Are you using any custom resource loading system?
    • Nope. I'm not even using the Resources folder. The assets are so small, I've just dropped them straight from Assets folder into my scenes.
    - Are you using any custom spawning systems?
    • Nope. Everything is loaded and visible in the scene from the start.
    - Does the users have anything in common? (Same hardware, OS, graphics drivers, etc)
    • All reports have Windows 10, 64bit with an Intel i5 processor. They have DirectX 11. That's the only similarities reported. Resolutions, RAM, and GPU's are all over the place.

    Sadly, my feedback system is anonymous so I can't reach out to these people...looks like at the very least I'll add an optional field for contact info so if they want, they can let me reach out. :-(
     
unityunity