Search Unity

  1. Check out our Unite Austin 2017 YouTube playlist to catch up on what you missed. More videos coming soon.
    Dismiss Notice
  2. Unity 2017.2 is now released.
    Dismiss Notice
  3. The Unity Gear Store is here to help you look great at your next meetup, user group or conference. With all new Unity apparel, stickers and more!
    Dismiss Notice
  4. Introducing the Unity Essentials Packs! Find out more.
    Dismiss Notice
  5. Want to see the most recent patch releases? Take a peek at the patch release page.
    Dismiss Notice
  6. Unity 2017.3 beta is now available for download.
    Dismiss Notice

Multiplayer Kit

Discussion in 'Assets and Asset Store' started by Zerano, Nov 30, 2011.

?

Next Update?

  1. Collision

    50 vote(s)
    11.7%
  2. Day Night Cycle

    72 vote(s)
    16.8%
  3. Save the level , skills and inventory...

    151 vote(s)
    35.3%
  4. Character Customization

    91 vote(s)
    21.3%
  5. Teleportation portals

    13 vote(s)
    3.0%
  6. Basic GM commands

    37 vote(s)
    8.6%
  7. Resolution dependand GUI

    14 vote(s)
    3.3%
  1. Black-Hill852

    Black-Hill852

    Joined:
    Jan 7, 2012
    Posts:
    19
    great update and good fixes
     
  2. Zerano

    Zerano

    Joined:
    Feb 22, 2010
    Posts:
    1,607
    Thank you :D
     
  3. Zerano

    Zerano

    Joined:
    Feb 22, 2010
    Posts:
    1,607
    Preview for next Update:

    Public Chat/ Say:
    -removed see update 0.3-
     
    Last edited: Jan 14, 2012
  4. Black-Hill852

    Black-Hill852

    Joined:
    Jan 7, 2012
    Posts:
    19
    Scene switcher;)
     
  5. Zerano

    Zerano

    Joined:
    Feb 22, 2010
    Posts:
    1,607
    Preview for next Update:

    Create Items:
    -removed see update 0.3-
     
    Last edited: Jan 14, 2012
  6. Avanger

    Avanger

    Joined:
    Aug 26, 2011
    Posts:
    258
    i think when you do .crete to spwn item into inventory and not into ground is much more proffessional
     
  7. Avanger

    Avanger

    Joined:
    Aug 26, 2011
    Posts:
    258
    and another cool update is so player is GM the player name u charactet look like this <GM><Zerano> whith that come idk how is name of that simbol and color of text will be #ffba00
     
  8. Cedric

    Cedric

    Joined:
    Jan 11, 2012
    Posts:
    44
    Hi,
    I'd love to be part of your team to give you general ideas on game design, features, models, items and anything you can think of. I have some 3D modeling experience, but mostly I'll be giving you and your team ideas to implement in the game. I'll be your creative mind if you like :)

    Skype: louisvdpblabla (add a message to it saying that your the person with the rpg game, please)
    Email: cedric_vandeplas@hotmail.com
     
  9. Zerano

    Zerano

    Joined:
    Feb 22, 2010
    Posts:
    1,607
    Added:

    Code (csharp):
    1.  
    2. Creating Items pLevel > 0
    3.  
    4. .create id       // creates item in inventory
    5. .createg id      // creates item on ground
     
    Last edited: Jan 11, 2012
  10. Zerano

    Zerano

    Joined:
    Feb 22, 2010
    Posts:
    1,607
    Account Manager --> Edit existing Account/Characters Preview for update 0.3:
    -removed see update 0.3-
     
    Last edited: Jan 14, 2012
  11. Black-Hill852

    Black-Hill852

    Joined:
    Jan 7, 2012
    Posts:
    19
    great previews for update 0.3
     
  12. Avanger

    Avanger

    Joined:
    Aug 26, 2011
    Posts:
    258
    try to fo this GM command into the scene put same spawnpoints and exemple spwn pont 1 name is Test and when you do


    .teleport test you go be teleported to that zone using rotation height and bla bla bla......
     
  13. danielo

    danielo

    Joined:
    Jan 13, 2012
    Posts:
    39
    this looks really good! I think i will buy it soon ;)
    Is the combat in realtime? Like hack'n'slash ?
    Also, is it possible to add new types of weapons? For example a stone, which can be thrown onto an enemy?

    And lastly, do you plan to add a Level-Up System?
     
    Last edited: Jan 13, 2012
  14. Zerano

    Zerano

    Joined:
    Feb 22, 2010
    Posts:
    1,607
    Yes combat is in realtime.
    There is a simple Magery system look some videos about the Talent trees. You can also make a talent to throw a stone...
    There is already a level up system in it(What needed, is to put exp amout for each enemy into database at the moment every enemy has the same exp, but this is not a big problem...).

    Regards zerano
     
  15. Zerano

    Zerano

    Joined:
    Feb 22, 2010
    Posts:
    1,607
    Update 0.3

    Public Chat/ Say:


    Create Items:


    Account Manager --> Edit existing Account/Characters Preview for update 0.3:


    Teleport/Scene switcher:


    ADDED:
    - New Editor parameters (Npc editor, item editor... and other)

    The new version is uploading now... will take some time
    Price is now 125$
     
  16. danielo

    danielo

    Joined:
    Jan 13, 2012
    Posts:
    39
    Thanks!
    Don't raise the price so fast :eek::D I need to get my money together so i'm able to buy it :)
     
  17. Black-Hill852

    Black-Hill852

    Joined:
    Jan 7, 2012
    Posts:
    19
    Thanks for the grat update dude. I will test and make a preview soon.
     
  18. Zerano

    Zerano

    Joined:
    Feb 22, 2010
    Posts:
    1,607
    Yeah the next update will be in some weeks with the collision, i hope you will get it before the collision update :D

    Regards Zerano
     
  19. jake-gr

    jake-gr

    Joined:
    Oct 27, 2011
    Posts:
    93
    would be nice to just see the collision stuff in its own product. as for me, thats all i need/want, but having to pay $125+ (as you will be raising it again with that update)... is just not cost-effective for me.

    keep up the good work though, as it will step help others out there!
     
  20. Zerano

    Zerano

    Joined:
    Feb 22, 2010
    Posts:
    1,607
    Special on Monday and only for 48 hours

    Save: 33% off
    [​IMG]
    [​IMG]
     
  21. Wiser

    Wiser

    Joined:
    Oct 10, 2011
    Posts:
    27
    You have done a great job with this kit Zerano. Don't let others discourage you. It is worth much more than what you are charging. It saves people time and frustration of having to code it themselves. Keep up the good work
     
  22. Zerano

    Zerano

    Joined:
    Feb 22, 2010
    Posts:
    1,607
    Thank you!

    The price will raise again to the regular price and there will be no discounts in the near future so take your chance :D
     
  23. Zerano

    Zerano

    Joined:
    Feb 22, 2010
    Posts:
    1,607
    Thanks to all, who already purchased this and my other products!

    17 hours to buy this and other products on my site for a discounted price of 33%!
     
  24. JetSoap

    JetSoap

    Joined:
    Dec 29, 2010
    Posts:
    109
    wow this is awesome im going to be buying this later today :D
     
  25. Zerano

    Zerano

    Joined:
    Feb 22, 2010
    Posts:
    1,607
    Thank you!
     
  26. Visloc

    Visloc

    Joined:
    Jan 17, 2012
    Posts:
    6
    I buy this kit is really good for newbies and expertes is easy to use have the parts very good i use photon but only have 20 CCU and SFSX2 that use this kit supports 100CCU!! is a giant diferrent is very complete. If you do MMORPG, FPS, and other types are very simple to do in this pack.
    This pack is very complete and easy to use i recommended!!
    Att. Vislo
     
  27. JetSoap

    JetSoap

    Joined:
    Dec 29, 2010
    Posts:
    109
    I got the kit today and now I'm up to setting it up how do I do it, I read the set up guide but i dident really understand it do you think you will be able to make a video set up guide if you can that will help a'lot, it seems i got the phpmyadmin thing all set up cause i managed to register an account but im not able to log in and play its also giving me a error on the console saying ... login error: Requested Zone Multiplayer done not exist but i did add the multilayer.zone.xml in the SFS2X-Rc1a/SFS2X/Zone so im stuck i dont know what im missing

    ps: im going to read though it again and see if it works this time

    thanks
     
  28. Zerano

    Zerano

    Joined:
    Feb 22, 2010
    Posts:
    1,607
    I hope this helps a little bit( if you need a video on how to setup xampp, let me know, or if you want teamviewer support...)

     
  29. JetSoap

    JetSoap

    Joined:
    Dec 29, 2010
    Posts:
    109
    Your epic i really cant believe how quick you did the video thanks a'lot i'm looking at the video now
     
  30. JetSoap

    JetSoap

    Joined:
    Dec 29, 2010
    Posts:
    109
    I did every thing on this video but it still isnt working, do i need a licence for Smartfoxserver X2 cause i saw i diffence on the server some pictures [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] dose this look right ? i did everything the way you did it. but it might be the port how i have to change it so im going to look at how i can do that.
     
  31. Zerano

    Zerano

    Joined:
    Feb 22, 2010
    Posts:
    1,607
    I can't see the pictures, wrong link?
     
  32. JetSoap

    JetSoap

    Joined:
    Dec 29, 2010
    Posts:
    109
  33. JetSoap

    JetSoap

    Joined:
    Dec 29, 2010
    Posts:
    109
    Wow i managed to get in by changing the Zone in the lobbyGUI Script i changed it to SimpleChat, i think its cause the Multiplayer.zone.xml isent reading into the server also i wasent able to play the game i loged in and made a character but when i go to the game it just has the chat gui i cant talk though.
     
  34. JetSoap

    JetSoap

    Joined:
    Dec 29, 2010
    Posts:
    109
    Ok good news i got it working for any one with this problam make sure you dont have 2 SmartfoxServer X2 folders in you pc my prob was that i download smarfox a while ago and forgot about it and i had it in C/drive and it was going to that when i was in local host and all that but what i did to fix it was uninstall the smartfox server in c/drive and now it works :D
     
  35. Zerano

    Zerano

    Joined:
    Feb 22, 2010
    Posts:
    1,607
    Nice to hear that it works now for you :D The Problem could be that you run the first one as a service, so you will get adress already used/was not able to bind socket error.
     
  36. Wiser

    Wiser

    Joined:
    Oct 10, 2011
    Posts:
    27
    We have the kit in our project and up and running. When we start sfs2x we get an error in the console referencing sfstris extension.

    ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
    Exception: com.smartfoxserver.v2.exceptions.SFSException
    Message: Extension creation failure: sfsTris - Class not found: main.MMOExtension
    Description: There were startup errors during the Zone Setup
    Please connect via the AdminTool and correct the problem
    +--- --- ---+
    Stack Trace:
    +--- --- ---+
    com.smartfoxserver.v2.entities.managers.SFSZoneManager.createZone(SFSZoneManager.java:435)
    com.smartfoxserver.v2.entities.managers.SFSZoneManager.initializeZones(SFSZoneManager.java:240)
    com.smartfoxserver.v2.SmartFoxServer.start(SmartFoxServer.java:215)
    com.smartfoxserver.v2.Main.main(Main.java:31)
    sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method)
    sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source)
    sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source)
    java.lang.reflect.Method.invoke(Unknown Source)
    com.exe4j.runtime.LauncherEngine.launch(Unknown Source)
    com.exe4j.runtime.WinLauncher.main(Unknown Source)
    com.install4j.runtime.launcher.WinLauncher.main(Unknown Source)

    The only place I find that is referencing the sfstris is the simplechat.zone.xml file in the zones folder on the server.
     
  37. Avanger

    Avanger

    Joined:
    Aug 26, 2011
    Posts:
    258
    what version you use
     
  38. Wiser

    Wiser

    Joined:
    Oct 10, 2011
    Posts:
    27
    We are using the latest version of the kit and sfs2x.
     
  39. Zerano

    Zerano

    Joined:
    Feb 22, 2010
    Posts:
    1,607
    This comes with sfs2x and you can delete this xml file. It seems that you played arround in the admin panal and set some wrong settings to the SimpleChat.zone.xml
     
  40. Wiser

    Wiser

    Joined:
    Oct 10, 2011
    Posts:
    27
    Thanks. When I initially could not get it to work, I looked at the old pdf that came with the older kit. I have another message in the sfs server console that probably came from me playing in the admin panel too. MaxUserIdleTime <10 sec> < sessionmaxidletime <300 sec>
     
  41. Wiser

    Wiser

    Joined:
    Oct 10, 2011
    Posts:
    27
    Public chat displays the character name when speaking. Private chat displays the account name. Where is this code for private chat located?
     
  42. Zerano

    Zerano

    Joined:
    Feb 22, 2010
    Posts:
    1,607
    Please write me a pm, if you have questions like that, so that this thread stay clean(you can also ask me via Skype). Thank you for your understanding!

    The code for the private chat is in the PlayerTargetsPlayer.cs .
     
  43. Avanger

    Avanger

    Joined:
    Aug 26, 2011
    Posts:
    258
    When will be a next update?
     
  44. Zerano

    Zerano

    Joined:
    Feb 22, 2010
    Posts:
    1,607
    After my exams.
     
  45. Avanger

    Avanger

    Joined:
    Aug 26, 2011
    Posts:
    258
    and whan is your exam?
     
  46. JetSoap

    JetSoap

    Joined:
    Dec 29, 2010
    Posts:
    109
    when the player leaves the game is it meant to save the level , skills and inventory cause if it is its not saving for me :S is there a fix to this if it helps when im in the http://localhost/phpmyadmin/ and i put a character to level 99 for example it dosnt load that level.
     
  47. Zerano

    Zerano

    Joined:
    Feb 22, 2010
    Posts:
    1,607
    Yes it saves only position at the moment.
     
  48. JetSoap

    JetSoap

    Joined:
    Dec 29, 2010
    Posts:
    109
    also I changed the map of game and made a whole new terrain for game 2 and i added mobs/enemys but there Ai isent working is there something i need to do?
     
  49. Zerano

    Zerano

    Joined:
    Feb 22, 2010
    Posts:
    1,607
    Do you put the .txt file you generated via editor to the server like the "game.txt" and "game2.txt" ?
     
  50. adamagocs

    adamagocs

    Joined:
    May 23, 2011
    Posts:
    55
    Just bought it today, really great job, perfect MMO starter kit!