Search Unity

  1. Unity support for visionOS is now available. Learn more in our blog post.
    Dismiss Notice

Bug Missing Rect Transform Anchor Presets in Unity 2022.3.0

Discussion in 'Editor & General Support' started by gsammbunny, Oct 13, 2023.

  1. gsammbunny

    gsammbunny

    Joined:
    Mar 7, 2016
    Posts:
    66
    Hello everyone,

    I just switched from Unity 2021.3.6f1 to 2022.3.0 and instantly noticed that my UI objects aren't showing RectTransform like they used to show in 2021.3.6f1. I searched a lot but couldn't find any solution to bring back the Preset Option. Would really appreciate any help.

    [screenshots attached]

    Thanks.
     

    Attached Files:

    • 1.png
      1.png
      File size:
      30.3 KB
      Views:
      28
    • 2.png
      2.png
      File size:
      28.6 KB
      Views:
      28
  2. flashframe

    flashframe

    Joined:
    Feb 10, 2015
    Posts:
    759
  3. gsammbunny

    gsammbunny

    Joined:
    Mar 7, 2016
    Posts:
    66
    Thanks for the quick response, yeah I double checked its not in debug mode
     
  4. flashframe

    flashframe

    Joined:
    Feb 10, 2015
    Posts:
    759
    Hmm weird. Do you have any editor tools installed that override any inspectors? Like Odin or something similar?

    I just opened Unity 2022 on my machine and the RectTransform inspector looks correct to me, so something is causing it not to draw correctly in your project.

    Sorry couldn't be more help. Good luck!
     
    gsammbunny likes this.
  5. gsammbunny

    gsammbunny

    Joined:
    Mar 7, 2016
    Posts:
    66
    If that works for you then I'm sure a plugin or a script might be affecting this, I'll recheck & update here. Thanks for the help.
     
  6. CodeSmile

    CodeSmile

    Joined:
    Apr 10, 2014
    Posts:
    4,961
    Why the first release (patch 0)? The current patch level is 2022.3.11.
     
    flashframe likes this.
  7. iMobCoding

    iMobCoding

    Joined:
    Feb 13, 2017
    Posts:
    164
    Did you maybe place it outside the Canvas in the Hierarchy? Because the screenshots you're showing here look exactly as if the UI game object isn't child of the Canvas
     
    flashframe likes this.