Search Unity

  1. Unity 6 Preview is now available. To find out what's new, have a look at our Unity 6 Preview blog post.
    Dismiss Notice
  2. Unity is excited to announce that we will be collaborating with TheXPlace for a summer game jam from June 13 - June 19. Learn more.
    Dismiss Notice

Mesh-Rendering with Textures

Discussion in 'Graphics for ECS' started by FrankvHoof, Nov 8, 2018.

  1. FrankvHoof

    FrankvHoof

    Joined:
    Nov 3, 2014
    Posts:
    258
  2. eizenhorn

    eizenhorn

    Joined:
    Oct 17, 2016
    Posts:
    2,689
    All works fine with textures. Provide more info, you set MIR in inspector or from code, if from code provide code if from inspector provide inspector screenshot.
     
  3. FrankvHoof

    FrankvHoof

    Joined:
    Nov 3, 2014
    Posts:
    258
  4. eizenhorn

    eizenhorn

    Joined:
    Oct 17, 2016
    Posts:
    2,689
    Just for check - you unwrap UV correct? Try Unity Quad\Plane just for check

    FYI Quad use 4 verts
     
    Last edited: Nov 8, 2018
  5. FrankvHoof

    FrankvHoof

    Joined:
    Nov 3, 2014
    Posts:
    258
    >FYI Quad use 4 verts
    Oops.. Forgot about that one..
    After the reinstall I did of Unity, my images are now starting to show up.. However, Alpha Transparency seems to be getting skipped.. (I've tried pretty much every default shader, and none that are gpu-instancable are showing any transparency (the others show nothing at all))
    https://gyazo.com/ec84249fc9c755699a8282291fee62e2
     
  6. eizenhorn

    eizenhorn

    Joined:
    Oct 17, 2016
    Posts:
    2,689
    Change shader Render mode to Transparent\Cutout (depend on what you want)
     
  7. FrankvHoof

    FrankvHoof

    Joined:
    Nov 3, 2014
    Posts:
    258
    Screenshotted that wrong :( (It's late here..) Setting it to Transparent/Fade/Cutout doesn't actually change anything
     
  8. FrankvHoof

    FrankvHoof

    Joined:
    Nov 3, 2014
    Posts:
    258
    Weird.. Having the Image auto-generate the Material (By creating a Quad-GameObject and dragging the Image onto it), instead of creating a Material then adding the image seems to have fixed it somehow..