Search Unity

MasterCube - Combine your meshes and no more texture stretching [FREE]

Discussion in 'Assets and Asset Store' started by Invector, Jun 23, 2015.

  1. Invector

    Invector

    Joined:
    Jun 23, 2015
    Posts:
    895
    mastercube_logo.png

    MasterCube is a small but very Powerful tool to create and prototype better
    With Mastercube you can break the pattern of your texture, rotate, change the UV Offset, Scale and if you make 500 mastercubes in order to create a awesome castle, you can Combine this Meshes and turn to 1 single GameObject.

    All this for FREE, combine MasterCube with your imagination and create awesome models and texture then without have to open a 3D Editor.

    [ASSET STORE]




    promoA.png
    No more ugly textures stretching, scale then and change the offset to prevent boring repetition

    promoB.png
    This box have only 1 texture, you can control each face of MasterCube and change the UV Scale and Offset.

    promoC.png
    Combine multiple gameobjects into a single gameobject and save performance.


    Want to see more assets by Invector?
    https://www.assetstore.unity3d.com/en/#!/publisher/13943

    We make tools and assets for GameDevelopers, wanna know more?
    http://inv3ctor.wix.com/invector
     
    Last edited: Jul 10, 2015
    chelnok likes this.
  2. Invector

    Invector

    Joined:
    Jun 23, 2015
    Posts:
    895
    Here is another example to what you can build with MasterCube, everything on this scene was built with MasterCube, and we add some decals and grass to add a special plus :D

     
  3. chelnok

    chelnok

    Joined:
    Jul 2, 2012
    Posts:
    673
    wow.. pretty impressive! This is very nice cubeart :) Cant wait to try it.
     
    Invector likes this.
  4. Invector

    Invector

    Joined:
    Jun 23, 2015
    Posts:
    895
    Thank you @chelnok, Asset Store is reviewing the package, as soon as it becomes available we will post the link here :D
     
  5. Invector

    Invector

    Joined:
    Jun 23, 2015
    Posts:
    895
    Dustin-Horne and chelnok like this.
  6. Dustin-Horne

    Dustin-Horne

    Joined:
    Apr 4, 2013
    Posts:
    4,562
    Added to my wish list and will be trying it out this weekend. Looks nice!
     
    Invector likes this.
  7. Invector

    Invector

    Joined:
    Jun 23, 2015
    Posts:
    895
    Cool! you can get pretty nice cubeart designs, here a few more examples:

    Cartoon House with interior!

    house.jpg

    Cartoon Desert City

    desert.jpg
     
  8. ig3d

    ig3d

    Joined:
    Feb 11, 2015
    Posts:
    5
    When I create prefabs made of several or even one MasterCube children and then bring the prefabs back into a scene the child objects (mastercubes) don't render at all, I just get empty box colliders, until I select individual children of the prefab parent in the hierarchy.

    Any ideas?
     
  9. Invector

    Invector

    Joined:
    Jun 23, 2015
    Posts:
    895
    Well, you answered your own question Mr.@ig3d :p
    just select the MasterCube's childs and they will appear again.

    But yeah, this happens... we will see if there is a way to kind of 'refresh' the prefabs
     
    Last edited: Sep 4, 2015
  10. DanBanner

    DanBanner

    Joined:
    Dec 11, 2015
    Posts:
    29
    Is there a way to hide the MC icon that shows in the scene window as it is getting in the way?

    UPDATE : Don't worry I found it under the Gizmos drop down on the scene window.
     
    Invector likes this.
  11. N00MKRAD

    N00MKRAD

    Joined:
    Dec 31, 2013
    Posts:
    204
    I have a little feature request: Can you add support for planes?

    I want to scale planes without f'cking up the UVs.
     
  12. Invector

    Invector

    Joined:
    Jun 23, 2015
    Posts:
    895
    I think it's possible! We will take a look soon
     
  13. N00MKRAD

    N00MKRAD

    Joined:
    Dec 31, 2013
    Posts:
    204
    Thanks :)
    Maybe I could even donate, but I'm not sure because I'm 15, so I'd have to ask my parents... which is kinda weird for a small donation.
     
  14. Dan2013

    Dan2013

    Joined:
    May 24, 2013
    Posts:
    193
    @Invector
    MasterCube is a great tool for prototyping.
    But I found it works incorrectly in current Unity. I am using Unity 5.3 and 5.4.

    The problem is that:
    I setup one MasterCube, and I click another MasterCube. Then, the first MasterCube's parameters are set incorrectly.

    It is easy to reproduce the issue with following steps.
    Step-1. Create an empty scene in Unity 5.4. Create a Cube, and drag a texture into it.
    There are null reference errors pop out.
    add_MasterCube.png
    If I click "Face transform" sub menu, the error seems not affect anymore.
    click_faces.png

    Step-2. Create the second cube, and add MasterCube component onto it.
    I click the second cube, then, click the first one. The parameters in the first cube goes wrong again.
    click_other_MasterCube.png
     
    Last edited: Sep 21, 2016
  15. Dan2013

    Dan2013

    Joined:
    May 24, 2013
    Posts:
    193
    @Invector
    Thanks a lot for help from author of MasterCube.
    I get that issue because I create a MasterCube by adding MasterCube component onto a normal cube.
    MasterCube should be created directly from menu like this below (also shown in tutorial):
    MasterCubeGreation.png