Search Unity

  1. Unity 6 Preview is now available. To find out what's new, have a look at our Unity 6 Preview blog post.
    Dismiss Notice
  2. Unity is excited to announce that we will be collaborating with TheXPlace for a summer game jam from June 13 - June 19. Learn more.
    Dismiss Notice

Localización package - how to build on cloud build?

Discussion in 'Localization Tools' started by ainara4holition, Oct 21, 2020.

  1. ainara4holition

    ainara4holition

    Joined:
    Aug 7, 2020
    Posts:
    18
    Hello!
    I am new to Unity and new to the localisation package. I would like to ask how to build for unity cloud build.
    I have a project working locally and on my device, but the localisation part is not working on the app generated by cloud build (I have bitbucket connected to cloud build). Do I need a script On cloud build to build the addressables? I am a bit lost... any help appreciated
    Many thanks!a
    Ainara
     
  2. karl_jones

    karl_jones

    Unity Technologies

    Joined:
    May 5, 2015
    Posts:
    8,413
    Yes you will need to build the addressable assets.
    Try

    Code (csharp):
    1. AddressableAssetSettings.BuildPlayerContent();
     
  3. ainara4holition

    ainara4holition

    Joined:
    Aug 7, 2020
    Posts:
    18
    Hi Karl,
    Thanks a lot for your quick reply.
    Where do I put that line of code? Is the build script available to edit? (Sorry for the basic questions... very new to this)
    In the meantime I got it working correctly on the CI changing the Addressables settings.
    Many thanks in advance, and thanks for the tool! Very useful :)
     

    Attached Files:

    markosavchuk likes this.
  4. karl_jones

    karl_jones

    Unity Technologies

    Joined:
    May 5, 2015
    Posts:
    8,413
    Oh looks like you won't need the script. I didn't know cloud had an Addressables option.
     
  5. ainara4holition

    ainara4holition

    Joined:
    Aug 7, 2020
    Posts:
    18
    Yeah a pretty handy option on the cloud build.
    If I wanted to do this programmatically, where would I do it? Is the build script available to edit?
    Many thanks!
     
  6. karl_jones

    karl_jones

    Unity Technologies

    Joined:
    May 5, 2015
    Posts:
    8,413