Search Unity

  1. We are migrating the Unity Forums to Unity Discussions. On July 12, the Unity Forums will become read-only.

    Please, do not make any changes to your username or email addresses at id.unity.com during this transition time.

    It's still possible to reply to existing private message conversations during the migration, but any new replies you post will be missing after the main migration is complete. We'll do our best to migrate these messages in a follow-up step.

    On July 15, Unity Discussions will become read-only until July 18, when the new design and the migrated forum contents will go live.


    Read our full announcement for more information and let us know if you have any questions.

Bug LMB InputAction firing when entering playmode?

Discussion in 'Input System' started by charles_xl, Jul 16, 2020.

  1. charles_xl

    charles_xl

    Joined:
    Oct 4, 2016
    Posts:
    87
    I have an InputAction that's mapped to the left mouse button - occasionally when entering playmode, the action is getting fired every frame and the input value reads 1 although I am not pressing the mouse button at all. Is this a known issue? Any workarounds? Thanks in advance!
     
  2. charles_xl

    charles_xl

    Joined:
    Oct 4, 2016
    Posts:
    87
  3. charles_xl

    charles_xl

    Joined:
    Oct 4, 2016
    Posts:
    87
    Has no one else experienced this?
     
  4. charles_xl

    charles_xl

    Joined:
    Oct 4, 2016
    Posts:
    87
    @Rene-Damm any ideas here? It looks like it takes a few frames before it starts.