Search Unity

Bug Installation issue on Windows

Discussion in '2D Experimental Preview' started by jc-drile77, May 30, 2016.

  1. jc-drile77

    jc-drile77

    Joined:
    Jul 1, 2014
    Posts:
    222
    I´ve been trying to install the preview on both my laptop and my desktop computer but havent managed to.
    My laptop gets stuck on the installing documentation.exe and when I install it without documentation this is the far Unity works:
    upload_2016-5-30_15-27-37.png

    On my desktop it doesnt even launch after installing :(
     
  2. Johaness_Reuben

    Johaness_Reuben

    Unity Technologies

    Joined:
    Jan 27, 2016
    Posts:
    253
    Could you try installing just the Editor. Without Documentation or Standard Assets.
     
  3. jc-drile77

    jc-drile77

    Joined:
    Jul 1, 2014
    Posts:
    222
    Tried, Unity Installed but I´m still getting the blank frame posted above.

    My specs, just in case:
     
  4. Johaness_Reuben

    Johaness_Reuben

    Unity Technologies

    Joined:
    Jan 27, 2016
    Posts:
    253
    Really no idea at the moment. We'll have to wait and see if anyone else is having the same problem and solution.
    I guess you could do the typical things like restart computer after installing.
    I noticed on your desktop, your Unity5.3.5f1 icon has the Run as Administrator symbol on it. Maybe you could try Run as Administrator with the Experimental Preview?
     
  5. jc-drile77

    jc-drile77

    Joined:
    Jul 1, 2014
    Posts:
    222
    Already tried both, lets wait and see if someone more faces the same problem :S
     
  6. jc-drile77

    jc-drile77

    Joined:
    Jul 1, 2014
    Posts:
    222
    Might Help:
    Code (CSharp):
    1.  
    2. LICENSE SYSTEM [2016530 20:33:8] No start/stop license dates set
    3.  
    4. LICENSE SYSTEM [2016530 20:33:8] Next license update check is after 2015-12-07T23:13:52
    5.  
    6. Built from '2d/preview/release' branch; Version is '5.5.0a1 (c7f3e0da1010) revision 13104096'; Using compiler version '160040219'
    7. OS: 'Windows 10  (10.0.0) 64bit' Language: 'es' Physical Memory: 8108 MB
    8. BatchMode: 0, IsHumanControllingUs: 1, StartBugReporterOnCrash: 1, Is64bit: 1, IsPro: 0
    9. Initialize mono
    10. Mono path[0] = 'C:/Program Files/Unity 5.5.0a1/Editor/Data/Managed'
    11. Mono path[1] = 'C:/Program Files/Unity 5.5.0a1/Editor/Data/Mono/lib/mono/2.0'
    12. Mono path[2] = 'C:/Program Files/Unity 5.5.0a1/Editor/Data/UnityScript'
    13. Mono config path = 'C:/Program Files/Unity 5.5.0a1/Editor/Data/Mono/etc'
    14. Using monoOptions --debugger-agent=transport=dt_socket,embedding=1,defer=y,address=0.0.0.0:56076
    15. ListPackages failed, output: module.js:338
    16.  
    17.     throw err;
    18.  
    19.           ^
    20.  
    21. Error: Cannot find module 'C:\Program'
    22.  
    23.     at Function.Module._resolveFilename (module.js:336:15)
    24.  
    25.     at Function.Module._load (module.js:278:25)
    26.  
    27.     at Function.Module.runMain (module.js:501:10)
    28.  
    29.     at startup (node.js:129:16)
    30.  
    31.     at node.js:814:3
    32.  
    33.  
    34. InstallEditorPackages failed, output: module.js:338
    35.  
    36.     throw err;
    37.  
    38.           ^
    39.  
    40. Error: Cannot find module 'C:\Program'
    41.  
    42.     at Function.Module._resolveFilename (module.js:336:15)
    43.  
    44.     at Function.Module._load (module.js:278:25)
    45.  
    46.     at Function.Module.runMain (module.js:501:10)
    47.  
    48.     at startup (node.js:129:16)
    49.  
    50.     at node.js:814:3
    51.  
    52.  
    53. installJavascriptPackages failed
    54. (Filename: C:/buildslave/unity/build/Runtime/Utilities/Argv.cpp Line: 157)
     
  7. superpig

    superpig

    Quis aedificabit ipsos aedificatores? Unity Technologies

    Joined:
    Jan 16, 2011
    Posts:
    4,215
    Could you try installing the preview to a path that doesn't have spaces? It looks like something has been broken in the Home Window code that we need to fix, but putting the install somewhere without spaces might let you work around it in the meantime.
     
  8. jc-drile77

    jc-drile77

    Joined:
    Jul 1, 2014
    Posts:
    222
    Tried, same problem different log this time,

    Code (JavaScript):
    1.  
    2. LICENSE SYSTEM [2016531 1:3:15] No start/stop license dates set
    3.  
    4. LICENSE SYSTEM [2016531 1:3:15] Next license update check is after 2015-12-07T23:13:52
    5.  
    6. Built from '2d/preview/release' branch; Version is '5.5.0a1 (c7f3e0da1010) revision 13104096'; Using compiler version '160040219'
    7. OS: 'Windows 10  (10.0.0) 64bit' Language: 'es' Physical Memory: 8108 MB
    8. BatchMode: 0, IsHumanControllingUs: 1, StartBugReporterOnCrash: 1, Is64bit: 1, IsPro: 0
    9. Initialize mono
    10. Mono path[0] = 'E:/UnityAlphaRelease/Editor/Data/Managed'
    11. Mono path[1] = 'E:/UnityAlphaRelease/Editor/Data/Mono/lib/mono/2.0'
    12. Mono path[2] = 'E:/UnityAlphaRelease/Editor/Data/UnityScript'
    13. Mono config path = 'E:/UnityAlphaRelease/Editor/Data/Mono/etc'
    14. Using monoOptions --debugger-agent=transport=dt_socket,embedding=1,defer=y,address=0.0.0.0:56136
    15. ListPackages failed, output: {
    16.   "name": "unity-editor",
    17.   "version": "5.3.0",
    18.   "problems": [
    19.     "invalid: unity-editor-home@0.0.13 C:\\Users\\Juan\\AppData\\Roaming\\Unity\\Packages\\node_modules\\unity-editor-home",
    20.     "invalid: unityeditor-cloud-hub@0.0.1 C:\\Users\\Juan\\AppData\\Roaming\\Unity\\Packages\\node_modules\\unityeditor-cloud-hub"
    21.   ],
    22.   "dependencies": {
    23.     "unity-editor-home": {
    24.       "version": "0.0.13",
    25.       "from": "unity-editor-home.0.0.13.tgz",
    26.       "resolved": "file:unity-editor-home.0.0.13.tgz",
    27.       "invalid": true,
    28.       "problems": [
    29.         "invalid: unity-editor-home@0.0.13 C:\\Users\\Juan\\AppData\\Roaming\\Unity\\Packages\\node_modules\\unity-editor-home"
    30.       ]
    31.     },
    32.     "unityeditor-cloud-hub": {
    33.       "version": "0.0.1",
    34.       "from": "unityeditor-cloud-hub-0.0.1.tgz",
    35.       "resolved": "file:unityeditor-cloud-hub-0.0.1.tgz",
    36.       "invalid": true,
    37.       "problems": [
    38.         "invalid: unityeditor-cloud-hub@0.0.1 C:\\Users\\Juan\\AppData\\Roaming\\Unity\\Packages\\node_modules\\unityeditor-cloud-hub"
    39.       ]
    40.     },
    41.     "unityeditor-collab-history": {
    42.       "version": "0.0.15"
    43.     },
    44.     "unityeditor-collab-toolbar": {
    45.       "version": "0.0.17"
    46.     }
    47.   }
    48. }
    49. npm ERR! invalid: unity-editor-home@0.0.13 C:\Users\Juan\AppData\Roaming\Unity\Packages\node_modules\unity-editor-home
    50. npm ERR! invalid: unityeditor-cloud-hub@0.0.1 C:\Users\Juan\AppData\Roaming\Unity\Packages\node_modules\unityeditor-cloud-hub
    I also found this thread that somehow seems related but I couldnt fix it with their solution:
    http://forum.unity3d.com/threads/unity3d-5-3-not-working.372682/
     
  9. jc-drile77

    jc-drile77

    Joined:
    Jul 1, 2014
    Posts:
    222
    IDK what happened overnight but it fixed itself :) Got it working
     
  10. Johaness_Reuben

    Johaness_Reuben

    Unity Technologies

    Joined:
    Jan 27, 2016
    Posts:
    253
    Good to hear. Have fun!
     
  11. brholtkamp

    brholtkamp

    Joined:
    Mar 17, 2014
    Posts:
    2
    Hey everyone,

    I seem to be having issues booting up this build of Unity on Windows 10 64-bit. I don't even see the splash screen or bring up the recents project menu. The Unity Editor process shows up in Task Manager for about a second before silently crashing.

    I've tried installing with just the editor and the editor with the Standard Assets and Documentation. I've also tried installing it to a path without spaces (C:\Unity\*) to no avail.

    In referencing the 5.3 fix mentioned earlier in the thread, right now the %APPDATA%/Unity folder for me is empty due to no successful run. It didn't work with an older version installed in parallel so I removed all versions of Unity off my machine and installed it on it's own, so I'm assuming it also purged that folder on uninstall.

    Is there a diagnostics flag / alternative way of spinning up Unity that could produce debug information that I could post in order to help figure this out?

    Thanks!
     
  12. Iain-Lobb

    Iain-Lobb

    Joined:
    Jan 11, 2013
    Posts:
    30
    Tried installing on Windows 8 - tried lots of different directory names, 32 and 64 bit - all show unity splash screen then get stuck with dark grey blank box where Project picker normally appears. Can't do anything from there. Really want to test this but you need to make sure it works please
     
  13. jc-drile77

    jc-drile77

    Joined:
    Jul 1, 2014
    Posts:
    222
    What does your log say?
     
  14. Ironmax

    Ironmax

    Joined:
    May 12, 2015
    Posts:
    892
    Graphics driver.. issue with windows 10 and duel graphics chips . Change power management of Unity editor to high performance.
     
  15. Iain-Lobb

    Iain-Lobb

    Joined:
    Jan 11, 2013
    Posts:
    30
    LICENSE SYSTEM [201663 11:23:49] Next license update check is after 2016-04-01T09:02:48

    Built from '2d/preview/release' branch; Version is '5.5.0a1 (c7f3e0da1010) revision 13104096'; Using compiler version '160040219'
    OS: 'Windows 8.1 (6.3.0) 64bit' Language: 'en' Physical Memory: 8049 MB
    BatchMode: 0, IsHumanControllingUs: 1, StartBugReporterOnCrash: 1, Is64bit: 0, IsPro: 1
    Initialize mono
    Mono path[0] = 'C:/Program Files/Unity2DPREVIEW/Editor/Data/Managed'
    Mono path[1] = 'C:/Program Files/Unity2DPREVIEW/Editor/Data/Mono/lib/mono/2.0'
    Mono path[2] = 'C:/Program Files/Unity2DPREVIEW/Editor/Data/UnityScript'
    Mono config path = 'C:/Program Files/Unity2DPREVIEW/Editor/Data/Mono/etc'
    Using monoOptions --debugger-agent=transport=dt_socket,embedding=1,defer=y,address=0.0.0.0:56228
    ListPackages failed, output: module.js:338

    throw err;

    ^

    Error: Cannot find module 'C:\Program'

    at Function.Module._resolveFilename (module.js:336:15)

    at Function.Module._load (module.js:278:25)

    at Function.Module.runMain (module.js:501:10)

    at startup (node.js:129:16)

    at node.js:814:3


    InstallEditorPackages failed, output: module.js:338

    throw err;

    ^

    Error: Cannot find module 'C:\Program'

    at Function.Module._resolveFilename (module.js:336:15)

    at Function.Module._load (module.js:278:25)

    at Function.Module.runMain (module.js:501:10)

    at startup (node.js:129:16)

    at node.js:814:3


    installJavascriptPackages failed

    (Filename: C:/buildslave/unity/build/Runtime/Utilities/Argv.cpp Line: 157)

    Error loading file:///C%3A%2FUsers%2FIain%2FAppData%2FRoaming%2FUnity%2FPackages%2Fnode_modules%2Funity-editor-home%2Fdist/index.html#/project/recent


    (Filename: C:/buildslave/unity/build/Editor/Platform/Interface/NativeWebViewWindow.cpp Line: 50)
     
  16. Iain-Lobb

    Iain-Lobb

    Joined:
    Jan 11, 2013
    Posts:
    30
    ah ok so you literally cant install it in program files. installing to c:\
     
  17. Johaness_Reuben

    Johaness_Reuben

    Unity Technologies

    Joined:
    Jan 27, 2016
    Posts:
    253
    You have it working now, after installing somewhere other than Program Files?
     
  18. Iain-Lobb

    Iain-Lobb

    Joined:
    Jan 11, 2013
    Posts:
    30
    Yes sorry it works now - you just can't install to Program Files (which is default path)
     
  19. Johaness_Reuben

    Johaness_Reuben

    Unity Technologies

    Joined:
    Jan 27, 2016
    Posts:
    253
    Cool. Something we will have to look into. Thanks.
     
  20. brholtkamp

    brholtkamp

    Joined:
    Mar 17, 2014
    Posts:
    2
    I've tried the following with no progress on the silent crashing on startup on Windows 10 64-bit:
    • 64-bit, only editor
    • 64-bit, typical install (Documentation, Standard Assets, VS Tools)
    • 32-bit, only editor
    • 32-bit, typical install
    • Use the downloader to store the UnitySetup64.exe and run it as administrator
    Any clue on getting some diagnostic information to iron this out? Thanks!
     
  21. Johaness_Reuben

    Johaness_Reuben

    Unity Technologies

    Joined:
    Jan 27, 2016
    Posts:
    253
    Apologies. It must be frustrating. It looks like you've gone through all the different attempts I would have suggested. Aside from the Log I'm not aware of any other method of getting diagnostic info. I'll check up on it.
     
  22. DeathDev

    DeathDev

    Joined:
    Nov 11, 2014
    Posts:
    3
    EDIT - After changing the folder path to no longer include spaces(ie from "C:\Unity 5.5.0a1" -> "C:\Unity5.5.0a1"), it works!

    I'm getting this as well.

    Tried installing 64 bit(only editor), 64 bit(Docs, Standard Assets, VS stuff), 32 bit.

    Along with that I've tried running it from:
    • C:/Program Files/
    • C:/
    • D:/
    Also tried every compatibility mode available.
    Windows 10
    AMD X4 760K
    R7 260X

     
    Last edited: Jun 14, 2016
  23. igrir

    igrir

    Joined:
    Jan 24, 2014
    Posts:
    11
    A friend of mine has the same problem, he cut the folder to C:\Unity, then it works, then move it back to Program Files and it works