Search Unity

  1. Welcome to the Unity Forums! Please take the time to read our Code of Conduct to familiarize yourself with the forum rules and how to post constructively.
  2. Join us on Dec 8, 2022, between 7 am & 7 pm EST, in the DOTS Dev Blitz Day 2022 - Q&A forum, Discord, and Unity3D Subreddit to learn more about DOTS directly from the Unity Developers.
    Dismiss Notice
  3. Have a look at our Games Focus blog post series which will show what Unity is doing for all game developers – now, next year, and in the future.
    Dismiss Notice

Bug Hub painfully slow on Apple Silicon Macs

Discussion in 'Unity Hub' started by vis2k, Jul 30, 2022.

  1. vis2k

    vis2k

    Joined:
    Sep 4, 2015
    Posts:
    4,260
    Hi, has anyone of the Hub team ever tried it on Apple Silicon Macs?
    It is painfully slow, as if every action has a Thread.Sleep(3000) built into it.

    This has been the case for every Hub version so far.
    To reproduce, simply use it for 5 seconds. It will be obvious immediately.
     
    Last edited: Jul 30, 2022
    WermHat likes this.
  2. pHghost

    pHghost

    Joined:
    Jan 7, 2018
    Posts:
    61
    I am experiencing this as well. For a couple of versions now, the Unity Hub is terribly slow. It often takes 15+ seconds just to launch!

    Once it is up running it is mostly fine for me, but this is ridiculous.
     
    WermHat likes this.
  3. TomMarvoloRiddle204

    TomMarvoloRiddle204

    Joined:
    Dec 24, 2020
    Posts:
    46
    I know right? It takes like 10+ seconds to open. It's soooo slow... :)
     
    WermHat likes this.
  4. WermHat

    WermHat

    Joined:
    Jul 13, 2012
    Posts:
    88
    Same. It's awful
     
  5. Polan

    Polan

    Joined:
    Jan 22, 2015
    Posts:
    3
    Same thing on Windows. I will start hub, then launch visual studio, load solution there and only then Hub window might appear. Then I have to move it, as it's always bugged and never displays anything after first load. Even Engine itself loads projects faster than Hub loads a list of few projects.
    But as it's an electron or other website-to-exe package, so there isn't much room to improve performance there. I just wish they'd never made that switch.