Search Unity

How to resolve incompatibility between Color Space and current settings?

Discussion in 'AR/VR (XR) Discussion' started by blooified, Mar 12, 2017.

  1. blooified

    blooified

    Joined:
    Mar 12, 2017
    Posts:
    1
    So i'm making a vr game for android but I can't click the build button because i need to fix the incompatibility between Color Space and current settings but I don't know how. Please help!
     
  2. summitgamesentertainment

    summitgamesentertainment

    Joined:
    Sep 30, 2016
    Posts:
    13
    Go to File> Build> Player Settings> Other Settings> Color Space > Change the option from Linear to Gamma.

    This has because if you have graphics rendered as a Deferred or Forward. Gamma selection will resolve the issue.

    Please mark this answer as correct, if it resolves your issue. Thank you. :)
     
  3. jproctor

    jproctor

    Joined:
    May 14, 2016
    Posts:
    2
    Great result I was having the same problem, thank you so much John
     
  4. Mars91

    Mars91

    Joined:
    Mar 6, 2012
    Posts:
    442
    You can also set the required API to Vulkan+OpenGLES3
     
    NewMagic-Studio likes this.
  5. Arrow-1995

    Arrow-1995

    Joined:
    Nov 14, 2015
    Posts:
    5
    Use minimum API level Android 4.3
     
  6. halilibrahimcapa

    halilibrahimcapa

    Joined:
    Dec 21, 2017
    Posts:
    3
    UnityEditor.BuildPlayerWindow + BuildMethodException: Komut dosyalarının düzenleyicide derleme hataları olması nedeniyle Player'ı oluşturma hatası
    UnityEditor.BuildPlayerWindow + DefaultBuildMethods.BuildPlayer'da (BuildPlayerOptions seçenekleri) [0x0020e] C: \ buildslave \ birlik \ yapı \ Düzenleyici \ Mono \ BuildPlayerWindowBuildMethods.cs'de:
    UnityEditor.BuildPlayerWindow.CallBuildMethods adresinde (Boolean askForBuildLocation, BuildOptions defaultBuildOptions) [0x00065] C: \ buildslave \ birlik \ yapı \ Düzenleyici \ Mono \ BuildPlayerWindowBuildMethods.cs'de: 88
    UnityEngine.GUIUtility: ProcessEvent (Int32, IntPtr)

    How can I fix the error?
     
  7. MiniOfficial

    MiniOfficial

    Joined:
    Nov 6, 2018
    Posts:
    2
    If you are trying to export to iOS, instead of changing the mode from Linear to Gamma, (which affects the graphics quality badly), just follow the instructions and remove the OpenGL2.0 thing and disable auto graphics API...

    Hope that helps. :)
     
    Pavlos_Mavris likes this.
  8. Buqui

    Buqui

    Joined:
    Nov 17, 2018
    Posts:
    1
    gracias amigo me salvaste¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡
     
  9. kucaantunes

    kucaantunes

    Joined:
    Apr 21, 2019
    Posts:
    1
    Thanks dude. It helped a lot
     
  10. Athir-

    Athir-

    Joined:
    Jul 8, 2018
    Posts:
    2
    just reset the player setting, it works for me
     
    unity_zhangbo0037 likes this.
  11. arpitdps1

    arpitdps1

    Joined:
    Dec 2, 2020
    Posts:
    2
    Thanks a lot. It helped!
     
  12. eumarciogd

    eumarciogd

    Joined:
    Jul 23, 2015
    Posts:
    2

    Thank you
     
unityunity