Search Unity

  1. Get all the Unite Berlin 2018 news on the blog.
    Dismiss Notice
  2. Unity 2018.2 has arrived! Read about it here.
    Dismiss Notice
  3. We're looking for your feedback on the platforms you use and how you use them. Let us know!
    Dismiss Notice
  4. Improve your Unity skills with a certified instructor in a private, interactive classroom. Learn more.
    Dismiss Notice
  5. ARCore is out of developer preview! Read about it here.
    Dismiss Notice
  6. Magic Leap’s Lumin SDK Technical Preview for Unity lets you get started creating content for Magic Leap One™. Find more information on our blog!
    Dismiss Notice
  7. Want to see the most recent patch releases? Take a peek at the patch release page.
    Dismiss Notice

How to dsiable char input

Discussion in 'Cinemachine' started by witcher101, May 10, 2018.

  1. witcher101

    witcher101

    Joined:
    Sep 9, 2015
    Posts:
    403
    How do i disable a char input when i trigger a cutscene??
     
  2. Gregoryl

    Gregoryl

    Unity Technologies

    Joined:
    Dec 22, 2016
    Posts:
    1,407
    I don't understand this question. Anybody?
     
  3. JakubSmaga

    JakubSmaga

    Joined:
    Aug 5, 2015
    Posts:
    383
    I think he asks how to disable Character's input when he triggers the cut-scene (Timeline).

    @witcher101 Some code would help. Also: please remember to use Timeline's sub-forum for this kind of stuff in the future.

    @Gregoryl Should this thread stay here or be moved to the Timeline's sub-forum?
     
  4. Gregoryl

    Gregoryl

    Unity Technologies

    Joined:
    Dec 22, 2016
    Posts:
    1,407
    Thanks @JakubSmaga for the clarification, it makes sense. I don't know whether there's a general way to disable input, but if he wants to do it purely from CM I can think of a couple of ways.

    1. trigger a script at the same time that clears the Axis Name fields in the timeline. The names would have to be put back afterwards to restore input.
    2. blend to a different vcam during the timeline, and disable the vcam with the input