Search Unity

  1. Unity 6 Preview is now available. To find out what's new, have a look at our Unity 6 Preview blog post.
    Dismiss Notice
  2. Unity is excited to announce that we will be collaborating with TheXPlace for a summer game jam from June 13 - June 19. Learn more.
    Dismiss Notice
  3. Dismiss Notice

Hololens audio very bad when playing mp4 or wmv video

Discussion in 'VR' started by LR-Developer, Jul 4, 2017.

  1. LR-Developer

    LR-Developer

    Joined:
    May 5, 2017
    Posts:
    109
    Hello,

    I am having a full hd Video with Audio.
    It played not so good (Video freezes sometimes, Audio extrem bad), so I opened the Video Settings in unity and set it to dimensions "half res". The Video is really good now, but the Audio is still very bad, very broken, half of it missing etc.

    I am using the "audiosource" for my Videoplayer, when I use "direct" I do not hear anything at all.

    I also tried to convert it to wmv, use a quarter resolutions etc. but everytime the Audio is as bad. I tried to set the priority from the audiosource to "high" but that does also not help.

    Any hint or idea please?

    Thanks a lot!
     
  2. JasonCostanza

    JasonCostanza

    Unity Technologies

    Joined:
    May 23, 2017
    Posts:
    404
    Hey LR-Developer,

    I just built a basic test scene with a video I recorded on my phone. 1920x1080 mp4 and it didn't have any issue. Does the video play correctly if you play the file from a traditional video player like Windows Media Player or something? I just want to make sure it's actually Unity having an issue and whether it's going bad during the import process or some other area of the Editor that's giving you trouble.

    Would you mind filing a new bug for us and we will take a closer look at your project? Make sure to include "[Hololens]" in the title so it goes to our team faster. Thanks!
     
  3. LR-Developer

    LR-Developer

    Joined:
    May 5, 2017
    Posts:
    109
    It Plays correctly everywhere else (On PC, from Gallery...).
    I can upload the Video if it helps. In my Project I separated the Audio from Video and added the Audio to an Audio source, after that it was fine. But I think you might have a bug or a Problem with Audio Decoder in Video or something...
     
  4. LR-Developer

    LR-Developer

    Joined:
    May 5, 2017
    Posts:
    109
    I made a bug Report: Case 927351

    I can upload more Video files, which I downloaded from you tube as mp4 just for testing purposes. The test Video I attached was made with the hololens itself, by the way.

    Thanks!
     
  5. JasonCostanza

    JasonCostanza

    Unity Technologies

    Joined:
    May 23, 2017
    Posts:
    404
    I am now seeing your issue. I wasn't seeing it before because it runs fine when simulating in editor. But I fully deployed to a device now that I've got one in hand and I see your issue. I will promote your bug to our development team.

    Thanks for bringing this to our attention! I also agree, the need to add an audio source seems funny to me too. I will mention that to the team and see what they think of it.
     
    LR-Developer likes this.
  6. LR-Developer

    LR-Developer

    Joined:
    May 5, 2017
    Posts:
    109
    Thanks and have a nice Weekend!