Search Unity

facebook upload PROBLEM - CANT UPLOAD THE GAME [Solved by facebook]

Discussion in 'WebGL' started by Artyom-Abgaryan, Apr 2, 2018.

  1. Artyom-Abgaryan

    Artyom-Abgaryan

    Joined:
    Jan 9, 2010
    Posts:
    150
    facebook restricted uploading game via web
    upload_2018-4-2_20-24-46.png

    I tried using Editor's "upload last build to Facebook" button, but it uploads exactly these file:
    Code (JavaScript):
    1. Segment Uploader. Starting...
    2. [C:/Users/user/Documents/Projects/GamePreview/Build/horse_BUILD/index.html] processing 1 parts...
    3. [C:/Users/user/Documents/Projects/GamePreview/Build/horse_BUILD/Build/horse_BUILD.wasm.code.unityweb] processing 3 parts...
    4. [C:/Users/user/Documents/Projects/GamePreview/Build/horse_BUILD/Build/horse_BUILD.json] processing 1 parts...
    5. [C:/Users/user/Documents/Projects/GamePreview/Build/horse_BUILD/Build/horse_BUILD.data.unityweb] processing 2 parts...
    6. [C:/Users/user/Documents/Projects/GamePreview/Build/horse_BUILD/Build/UnityLoader.js] processing 1 parts...
    7. [C:/Users/user/Documents/Projects/GamePreview/Build/horse_BUILD/Build/horse_BUILD.wasm.framework.unityweb] processing 1 parts...
    8. https://graph.facebook.com/178639202690668/upload_sessions/ | access_token = token
    but I need to upload additional files like css, js, pngs etc.. how can I solve the problem ?
     
  2. Schubkraft

    Schubkraft

    Unity Technologies

    Joined:
    Dec 3, 2012
    Posts:
    912
    You can either make them part of the build having Unity put them there for you. Or you can also just upload a zip yourself using the FB developer backend site.
     
  3. Artyom-Abgaryan

    Artyom-Abgaryan

    Joined:
    Jan 9, 2010
    Posts:
    150
    How can I do that ?

    In my post there is a ONE image showing that uploading zip files is NOT possible. After uploading files facebook shows this message`

     
  4. hjupter

    hjupter

    Joined:
    Dec 23, 2011
    Posts:
    621
    I'm having the same problem, I was able to upload like a week ago.
     
  5. zero_null

    zero_null

    Joined:
    Mar 11, 2014
    Posts:
    157
    same problem for me.
     
  6. Schubkraft

    Schubkraft

    Unity Technologies

    Joined:
    Dec 3, 2012
    Posts:
    912
    On then I misread your post, sorry. This is an issue on FB's side so you have to inquire about it on their developers forum. There were no changes to things on our end.

    And see https://docs.unity3d.com/Manual/BuildPlayerPipeline.html for how to start your build customization.
     
  7. Mark-Ripley

    Mark-Ripley

    Joined:
    Aug 22, 2007
    Posts:
    116
    I'm seeing the same. I noticed on a FB Instants group that FB are refusing builds which don't contain the "official" FB SDK. Perhaps they don't consider the Unity FB SDK to be official?
     
    zero_null likes this.
  8. zero_null

    zero_null

    Joined:
    Mar 11, 2014
    Posts:
    157
    It's actually official. They release it on their dev site. Why you think SDK isn't official ?
     
  9. Mark-Ripley

    Mark-Ripley

    Joined:
    Aug 22, 2007
    Posts:
    116
    Heard back from Facebook - it's their problem, they're trying to fix it.
     
  10. nandonandito

    nandonandito

    Joined:
    Nov 24, 2016
    Posts:
    37
    hi guys, thats issue is fixed now? or still the same?
     
  11. gromilQaaaa

    gromilQaaaa

    Joined:
    Oct 28, 2013
    Posts:
    14
    still getting it... nobody is uploading new unity games to facebook?) nobody cares?)
     
  12. ShantuApps

    ShantuApps

    Joined:
    Apr 25, 2016
    Posts:
    14
    Any Update ?????????????????????????
     
  13. nilton_felicio

    nilton_felicio

    Joined:
    May 17, 2012
    Posts:
    66
    Estou tendo o mesmo problema. Alias que desenvolvem jogos para a plataforma do Facebook parece ser uma tarefa difícil
     
  14. Hiten2012

    Hiten2012

    Joined:
    Dec 12, 2014
    Posts:
    13
    Actually i just want to upload game on Facebook Gameroom. But for In-App purchase, I have to have include "Instant game". Its is really very confusing for me. and when i try to upload build on that i got same issue.
    also i wants to know, Can i use IAP(Unity's) without adding "Instant game"?

    Thanks.
     
  15. manup

    manup

    Joined:
    May 26, 2017
    Posts:
    1
    Facing the same problem as OP mentioned. Any help would be great. Thanks!
     
  16. sharon0731

    sharon0731

    Joined:
    Dec 14, 2018
    Posts:
    1
    补足十二月份的多语言抱怨。
    2018年已经要过完了为啥还是没有改进(。
     
  17. mcroswell

    mcroswell

    Joined:
    Jan 6, 2010
    Posts:
    52
    Any updates on this?!
     
  18. SofielafeeApps

    SofielafeeApps

    Joined:
    Mar 26, 2018
    Posts:
    6
  19. SofielafeeApps

    SofielafeeApps

    Joined:
    Mar 26, 2018
    Posts:
    6