Search Unity

face selection ProGrid

Discussion in 'World Building' started by noobing, Mar 7, 2019.

  1. noobing

    noobing

    Joined:
    Feb 26, 2019
    Posts:
    4
    Hi everyone I'm new to Unity and Probuilder and would appreciate it if somebody could point out my mistake here. Im trying to use ProGrid, and using the 'face selection' to expand/ duplicate a single cube. However the face selector keeps behaving as if it were the angle selector and the cube just gets skewed and twisted out into space. I've checked and checked again, and yep im definitely using the 'face selection' tool. Please can somebody help me I'm eager to get going but cant get passed this.
     
  2. Ritchie-J

    Ritchie-J

    Joined:
    Feb 26, 2018
    Posts:
    26
    Top left of the Unity window - select the 'Move Tool' before you use Probuilder's 'Face' selection tool.
     
  3. noobing

    noobing

    Joined:
    Feb 26, 2019
    Posts:
    4
    I've tried this now, doesnt work. I'm only able to properly duplicate/ extend the cube if I remove the Progrid window and just use Probuilder... but thats not going to help me.
     
  4. noobing

    noobing

    Joined:
    Feb 26, 2019
    Posts:
    4
    Please see the issue im experiencing here:
     
  5. gabrielw_unity

    gabrielw_unity

    Unity Technologies

    Joined:
    Feb 19, 2018
    Posts:
    670
    Hi! Looks like all the points are finding a single grid point to snap to. I'd recommend lowering your Grid size. Also, there were some related bugs in ProGrids 2.x, we should have an update out in the near future (ProGrids 3.x). Sorry for the trouble!
     
    noobing and BostonGames like this.
  6. BostonGames

    BostonGames

    Joined:
    Jan 19, 2019
    Posts:
    10
    I am having the same issue and just tried the fix. Lowering the grid size does fix this the extrusion problem, but I still get an error message and am unable to save my progress if I extrude a face in the buggy manner at any point during editing. I am not sure if you get the same error message or not?
     

    Attached Files:

  7. noobing

    noobing

    Joined:
    Feb 26, 2019
    Posts:
    4
    Thanks I'm now using an older version and it works fine
     
  8. Frogspasm

    Frogspasm

    Joined:
    Mar 20, 2009
    Posts:
    17
    This is still happening. Really guys?