Search Unity

  1. Welcome to the Unity Forums! Please take the time to read our Code of Conduct here to familiarize yourself with the rules and how to post constructively.

  2. Unity 2022.1 is now available as the latest Tech release.
    Dismiss Notice
  3. Improve your project's performance with our new guide on profiling in Unity.
    Dismiss Notice

Errors and lost my scene!!!!!!!!!!!

Discussion in 'Editor & General Support' started by Jeremie-de-Vos, Feb 27, 2017.

  1. Jeremie-de-Vos

    Jeremie-de-Vos

    Joined:
    Jun 5, 2015
    Posts:
    120
    Hi,
    I was starting up my project and when it was loaded i got the following errors:

    Assertion failed on expression: 'iterator == end'

    Rebuiling GUID cache: Deleting metadata library/metadata/d6/d676d848669fa1b42a3d93daf3234434 because it is an invalid meta data file!
    MetaData class can't be loaded

    Unknown error occurred while loading 'Assets/InteractTest.unity'.

    Can someone please explain me what i did wrong or what is going on here?!
    Is this a Unity bug or a known issue?
    All help is Appreciated!!!
     
  2. karl_jones

    karl_jones

    Unity Technologies

    Joined:
    May 5, 2015
    Posts:
    6,205
    Are you using source control?
    Have you changed Unity version, gone up or down versions?
     
  3. Jeremie-de-Vos

    Jeremie-de-Vos

    Joined:
    Jun 5, 2015
    Posts:
    120
    No, i don't use source control or changed version!
     
  4. karl_jones

    karl_jones

    Unity Technologies

    Joined:
    May 5, 2015
    Posts:
    6,205
    What version are you currently using? Can you share the log file?
     
  5. Jeremie-de-Vos

    Jeremie-de-Vos

    Joined:
    Jun 5, 2015
    Posts:
    120
    I use version 5.5
    I thought that there was something wrong with collab or it might be caused by it so turned it off
    and surprisingly i could save again. it was like something in collab stopped me of saving and did not reconize the files after a restart of unity.
    After turning collab off saving worked again.

    However the scene was not really important or something but i tough it was really strange that this happend.
    Also a new prefab i created in that lost scene was just blank and could not be used anymore.
     
  6. karl_jones

    karl_jones

    Unity Technologies

    Joined:
    May 5, 2015
    Posts:
    6,205
    Sounds like it could be a bug in collab. If you can report the issue that would be great :)
    Use the built in bug reporter.
     
  7. Jeremie-de-Vos

    Jeremie-de-Vos

    Joined:
    Jun 5, 2015
    Posts:
    120
    Sure, I will do that thnx for replying anyway:);)
     
    karl_jones likes this.
unityunity