Search Unity

  1. Unity 2019.1 is now released.
    Dismiss Notice

Can't Sign in on unity 5.2 for linux

Discussion in 'Linux Editor' started by wen9, Nov 21, 2015.

  1. wen9

    wen9

    Joined:
    Feb 17, 2015
    Posts:
    12
    I can't sign in because unable to enter. I use ubuntu 15.10
     

    Attached Files:

  2. LearningNot

    LearningNot

    Joined:
    Sep 30, 2015
    Posts:
    104
    try alt tab that helped me on 5.1 version
     
    TechCreationZ likes this.
  3. vinhui_

    vinhui_

    Joined:
    Jan 29, 2014
    Posts:
    13
    I have the same issue, the alt tab didnt work for me
    running ubuntu gnome

    Edit
    using the command line args doesnt work either
     
    Last edited: Nov 21, 2015
  4. pawelmazur

    pawelmazur

    Joined:
    Nov 21, 2015
    Posts:
    2
    Same problem, running Arch Linux with AwesomeWM.
    Command-line arguments not working too.
     
  5. bobbaluba

    bobbaluba

    Joined:
    Feb 27, 2013
    Posts:
    7
    Same issue for me with gnome-shell on Arch Linux.

    What are the command line arguments
     
  6. Gamevara

    Gamevara

    Joined:
    Jun 7, 2015
    Posts:
    12
    I have the same issue, trying with Linux Mint and Kubuntu.
     
  7. Elijah Lynn

    Elijah Lynn

    Joined:
    Jul 22, 2015
    Posts:
    18
    Last edited: Nov 21, 2015
  8. bobbaluba

    bobbaluba

    Joined:
    Feb 27, 2013
    Posts:
    7
    I tried to start unity from within fluxbox instead gnome-shell, and this allowed me to log in!
     
    pawelmazur likes this.
  9. LearningNot

    LearningNot

    Joined:
    Sep 30, 2015
    Posts:
    104
    how to start in offline mode?
     
  10. Elijah Lynn

    Elijah Lynn

    Joined:
    Jul 22, 2015
    Posts:
    18
    It is right on the login box. See pic.
     

    Attached Files:

  11. Elijah Lynn

    Elijah Lynn

    Joined:
    Jul 22, 2015
    Posts:
    18
    I guess that isn't really a workaround though. You cannot access the Asset Store and that is kinda a big deal.
     
  12. Elijah Lynn

    Elijah Lynn

    Joined:
    Jul 22, 2015
    Posts:
    18
  13. LearningNot

    LearningNot

    Joined:
    Sep 30, 2015
    Posts:
    104
    Not really i think work online button spawns only after first time login

     
    Last edited: Nov 22, 2015
  14. pawelmazur

    pawelmazur

    Joined:
    Nov 21, 2015
    Posts:
    2
    Confirmed, works on Fluxbox.
    I thought that would be something related to the composition manager, which is used by gnome-shell among others but not by Fluxbox on default but I've checked that by killing xcompmgr and I still couldn't sign in on Awesome.
     
    nowbusking_vito likes this.
  15. miko93

    miko93

    Joined:
    Nov 11, 2012
    Posts:
    3
    Same problem here: Can't type any characters at login - and 'work offline' button not present. Just for the records.
    14.04 LTS
     
  16. judgementAlex

    judgementAlex

    Joined:
    Sep 9, 2013
    Posts:
    26
    I'm also having issues with this - unable to type any characters in the login window. Upon hitting spacebar or enter, the launcher crashes and outputs "Aborted." to stdout.

    Running Gentoo 4.3 on NVIDIA binary driver under XFCE4.
     
  17. LearningNot

    LearningNot

    Joined:
    Sep 30, 2015
    Posts:
    104
    i get it working by suggested option installing fluxbox its like 2mb, ofc siwched back to LXDE after first login
     
    games.antcasq likes this.
  18. atihonruk

    atihonruk

    Joined:
    Nov 14, 2015
    Posts:
    1
    The same issue with dwm/wmii. Solved it by switching to fluxbox temporarily.
     
  19. cmannett85

    cmannett85

    Joined:
    Oct 14, 2015
    Posts:
    6
    Also suffering this problem on Ubuntu Gnome 15.10, can't even paste the details into the boxes.
     
  20. elias_t

    elias_t

    Joined:
    Sep 17, 2010
    Posts:
    1,152
    Same issue here...
     
  21. nidzola

    nidzola

    Joined:
    Jan 12, 2014
    Posts:
    5
    Same issue here, Linux Mint Mate 17.2.
     
  22. dogramacigokhan

    dogramacigokhan

    Joined:
    Nov 22, 2014
    Posts:
    3
    Same issue, Ubuntu 14.04 x64.
     
  23. vinhui_

    vinhui_

    Joined:
    Jan 29, 2014
    Posts:
    13
    A good workaround for now is just installing fluxbox, reboot and switch to it in the login window
     
    GreedyVox likes this.
  24. Tak

    Tak

    Unity Technologies

    Joined:
    Mar 8, 2010
    Posts:
    939
    Eek, looks like a focus regression with CEF - we're investigating.
     
    RossB25, jwittner and Eraph like this.
  25. The-Little-Guy

    The-Little-Guy

    Joined:
    Aug 1, 2012
    Posts:
    293
    I basically can't do anything:
    • Asset store window doesn't scale properly on resize
    • Once Asset store window is closed it breaks other windows that it was docked with leaving it all white with no tabs
    • Can't login (Due to input fields broken)
    • Can't create new project (unless I create the folder and open it from within Unity)
    • Can't use input fields: asset store, login, creating a new project
      • All other fields seem to work
     
  26. Gamevara

    Gamevara

    Joined:
    Jun 7, 2015
    Posts:
    12
    Okay, I have a silly question. I installed fluxbox and log in but now I don't know any longer how to open Unity. I'm totally unfamiliar with fluxbox desktop. When type to console
    whereis unity
    I got
    unity: /usr/share/unity
    and there the only file is "client-scopes.json"
    Any help would be appreciated.

    edit: 3.16.0-34-generic + Linux Mint 17.2 Rafaela

    edit 2:
    I found it:
    /opt/Unity/Editor/Unity
    and manage to log in
     
    Last edited: Nov 25, 2015
  27. vinhui_

    vinhui_

    Joined:
    Jan 29, 2014
    Posts:
    13
    run "./opt/Unity/Editor/Unity"
     
  28. brklemz

    brklemz

    Joined:
    Nov 26, 2015
    Posts:
    10
    Same problem, latest ubuntu and unity linux build. Cannot sign in, keyboard input not working. Does not matter how i access unity (via applications, via terminal, etc). Keyboard simply not working, therefore cannot open unity at all. Fix???
     
  29. judgementAlex

    judgementAlex

    Joined:
    Sep 9, 2013
    Posts:
    26
    I've had success downloading the previous build (5.1.0f3+2015091501) and just signing in with that, then running the newer build to open the project.
     
  30. LearningNot

    LearningNot

    Joined:
    Sep 30, 2015
    Posts:
    104
    on 5.1.0f3 version i had to alt tab to be able to tupe my username and password on lubuntu
     
  31. elias_t

    elias_t

    Joined:
    Sep 17, 2010
    Posts:
    1,152
    Installing fluxbox did it for me.
     
  32. brklemz

    brklemz

    Joined:
    Nov 26, 2015
    Posts:
    10
    Trying to download previous deb file but it keeps dropping. I'll keep trying/

    "fluxbox"? what is that, a Windows emulator or a new Ubuntu front end or what?

    Sorry if that's a dumb question, new to Ubuntu.
     
  33. brklemz

    brklemz

    Joined:
    Nov 26, 2015
    Posts:
    10
    Never mind, found out what fluxbox is. I'll download and give it a try. Thanks.
     
  34. nowbusking_vito

    nowbusking_vito

    Joined:
    Nov 23, 2015
    Posts:
    1
    I also figured it out with Fluxbox. :D

    I've tried Gnome3 and Xfce4.

    But these were not working.
     
  35. Surly_Bird

    Surly_Bird

    Joined:
    Nov 11, 2014
    Posts:
    10
    For what it's worth, thought I would mention I couldn't log in on Fedora 23 using Gnome 3 or Mate...but I could log in using Plasma. I didn't try xfce, but I do have that installed.

    Edit: Just tried Unity on xfce and couldn't log in or type in any input.

    Plasma 5 works fine, though.
     
    Last edited: Nov 30, 2015
  36. jwinn

    jwinn

    Joined:
    Sep 1, 2012
    Posts:
    72
    Same issue on Elementary OS Freya; cannot type into login. Pressing Enter crashes Unity. Had the same issue with the previous build.
     
  37. jwittner

    jwittner

    Joined:
    Dec 2, 2015
    Posts:
    4
    Same here on Ubuntu 14.04 X64. Was pumped to give this a shot. Hopefully it's fixed in the next release!
     
  38. LearningNot

    LearningNot

    Joined:
    Sep 30, 2015
    Posts:
    104
    install fuxbox it is like 5mb just login first time
     
  39. jwittner

    jwittner

    Joined:
    Dec 2, 2015
    Posts:
    4
    After installing fluxbox I was able to login and bypass the screen.

    Notes for next victim:

    From Ubuntu -
    In terminal - sudo apt-get install fluxbox
    Log out, click Ubuntu icon by session login, select FluxBox, login.
    Right click on desktop to find applications, browse to terminal.
    Execute: /opt/Unity/Editor/Unity
     
    Last edited: Dec 3, 2015
    AdelinaLintu and smartssa like this.
  40. MJ-meo-dmt

    MJ-meo-dmt

    Joined:
    Feb 18, 2015
    Posts:
    12
    Some mod should just stick this at the top or something.... people are too lazy to read/search the forum...

    There are some other ways but that is the most simple and fastest way: "noob safe"
     
  41. Raitoning

    Raitoning

    Joined:
    Dec 13, 2014
    Posts:
    100
    I had this issue, what I've done has been to close and start Unity again, sometimes you can type in. Don't know if it will help.
     
  42. Rinma

    Rinma

    Joined:
    Mar 5, 2015
    Posts:
    1
    I installed Unity 5.2.2f1 from the aur on my Antergos and had the same problem. When i start unity as administrator the problem disappears and i can type everywhere.
     
  43. dogramacigokhan

    dogramacigokhan

    Joined:
    Nov 22, 2014
    Posts:
    3
    I don't know if this is the right place but there is also a weird bug. I normally use i3 window manager on Ubuntu 14.04 x64 but it's impossible to login Unity using it. So I installed fluxbox and finally logged in and then switched back to i3 window manager.

    But the thing is, in play mode when I use arrow keys to control my character, Unity suddenly focuses other windows such as inspector window or console window. So it never focuses Game window and this makes impossible to test the game.
     
  44. LearningNot

    LearningNot

    Joined:
    Sep 30, 2015
    Posts:
    104
    ye i have same issue with that from 5.1, my workaround is just to change controls so insted left right use ad or somting
     
  45. z3ntu

    z3ntu

    Joined:
    Aug 27, 2015
    Posts:
    24
    Same problem on Ubuntu 15.10 with Unity. Trying to install Fluxbox for now.

    EDIT: Login with Fluxbox was successful!
     
    Last edited: Dec 11, 2015
  46. Beamboom

    Beamboom

    Joined:
    Dec 13, 2015
    Posts:
    2
    One might wonder what kind of desktop environment the porters of this editor use, when it's not even tested in two of the most commonly used graphical environments today: Gnome and Unity?
    And I don't mean this post in a snarky way, I am genuinely curious.

    A peculiar sidenote: In Fluxbox one can sign on, but the editor never shows up when you start a new project.
     
  47. deshmane

    deshmane

    Joined:
    Oct 16, 2015
    Posts:
    12
    Same problem here: Can't type any characters at login - and 'work offline' button not present. Just for the records.
    14.04 LTS
     
  48. Roalt

    Roalt

    Joined:
    Dec 12, 2014
    Posts:
    1
    I have the same problem with Ubuntu 14.04. Cannot type anywhere when starting unity for the first time with registration page. When logging in with fluxbox windows manager, Unity works. But if I switch back to my Gnome Classic window manager, I pass the registration screen, but then I cannot type anywhere when I try to create a new project.

    There is some seriously wrong with this unity release, using some kind of obsure way of accessing the keyboard.
     
  49. SpeedSteamBoat

    SpeedSteamBoat

    Joined:
    Dec 15, 2015
    Posts:
    1
    Had this issue on Kubuntu 15.10. Switching to AMD fglrx seemed to fix it, though it may have been a fluke since text entry did not work in the first-install survey that followed after log-in.

    Edit: Confirmed text entry doesn't work anywhere else in Unity that appears to use the web browser component. Entering text in the standard GUI works fine, but not in the asset store or any of the dialogues of the launcher ('Create new project', etc.)
     
    Last edited: Dec 15, 2015
  50. Taskee

    Taskee

    Joined:
    Aug 11, 2014
    Posts:
    4
    The same problem on CentOS 7